ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

1. Ma este az Útmutató esti igéjéről fogok prédikálni. (Péter szavai: "Ha mindenki meg is botránkozik, én akkor sem..." Jézus válasza: "Mielőtt a kakas megszólal háromszor..."
Ezzel kapcsolatban találtam egy szép gondolatot az Új ember katolikus újságban: "Óvakodj tőlem Uram, mert elárullak Téged." - mondogatta Néri Szent Fülöp. (Emlékeztek? "Legyetek jók ha tudtok!") Tudta Jézus, hogy mi lakik az emberben. Jól tudja, mennyire törékeny a hitünk. Minduntalan eláruljuk, ő mégsem óvakodik tőlünk. Péter megtagadja, a tanítványok elszélednek, feltámadása után mégis találkozni akar velünk. Úr Jézus! Óvj meg bennünket az elbizakodott hittől! Te, aki szétszéledt nyájadat egybegyűjtöd, add, hogy katolikusok, ortodoxok, protestánsok felismerjük irántad és egymás iránt elkövetett bűneinket és tagadásainkat, és hozzád, a nyáját egybegyűjtő Pásztorhoz ragaszkodjunk."

2. Tegnap nyitott délután volt az evangélikus óvodában. 25 -26 bölcsődés korú kisgyereket láttunk vendégül szüleikkel együtt. Hála Istennek sokan jelezték, hogy az evangélikus óvodát fogják választani a beiratkozásnál.

3. Holnap folytatom a "reggelizős körutamat" az óvodában, a Maci csoport után egy másik csoport vendége leszek. Szépen hétről hétre végiglátogatom a gyerekeket - köztük reggelizve, imádkozva, beszélgetve -  így is erősítve a kapcsolatot a rendszeres hittanórákon túl.

4. Tegnap együtt volt a FIFEB. Isten igéjéről beszélgettünk közösen egy nehéz családi dráma kapcsán. (Az előző alkalommal a fiatalok segítettek egy írás elkészítésében az Evangélikus Élet számára. Ez a lapszám ma jelent meg, benne Gyuri, Adri, Józsi, Zozó Gabi és a többiek gondolataival - Új nap, Új kegyelem rovat.)
A mostani heti itt olvasható: http://www.lutheran.hu/z/ujsagok/evelet/archivum/2008/10/081

5. Holnap este Szarvason fogok szolgálni az Immánuel zenekarral (!) Lázár Zsolt vendégeként.

6. Vasárnap 15.00. órától Szentetornyán szeretetvendégség lesz, amelynek keretében 24 gimnazista fogja bemutatni Jézus passiótörténetét. Ez a darab bemutatásra kerül nagypéntek délutánján az evangélikus templomban is.

7. Vasárnap 18.00. órától Károlyfalvi Zsolt rockoperája lesz templomunkban Keresztelő János címmel. (Ez lesz az esti istentisztelet!)

komment

Ma reggel szomorú voltam és elkeseredett. Nem úgy alakultak dolgok, ahogy szerettem volna.

S akkor közbelépett a nagy Dramaturg -  az Isten.
Elküldött látogatni egy nénihez, akinek még nincs egy éve, hogy felakasztotta magát a 19 éves unokája. Néztem egymás után a fényképeket: Mosolygós fiatalember, egy holt vágányra tévedt élet. Ültem a szobájában, hallgattam a fájdalmát és kétségbeeset kérdését: "Lelkész úr biztos megtettem érte mindent?"
Csaknem egy éve gyötrődik és szenved, keresi a választ.
Felkínáltam az egyetlen kincsemet: Az úrvacsora ajándékát. Megígérte húsvétkor eljön.
S a nagy Dramaturg megszégyenített.
Hol van ehhez az én kis szenvedésem, sikertelenségem? Szólni se érdemes róla.

...a látogatás után 7 percem volt, hogy visszatekerjek a hivatalba, ahol gyászolók vártak.
Három testvér, ahol a két férfi - 50 év körüliek - vakok. 30 éves korukban bezárult előttük a világ. Most édesanyjukat siratják, aki 79 évesen - 50 évnyi vakság után - hazament.
A három testvér közül az egyedüli látó - a hölgy - zokog, mert szóba kerül karácsonykor eltemette férje. A másik vak testvér zokog, mert végső stádiumban harcol a rákkal. Velük sírok, s együtt imádkozunk az egész családért az imákat meghallgató Istenhez.
(Mert imákat meghallgató az Isten: Az egyik vak férfi gyermekeket szeretett volna, de tudta, hogy ha fiú lesz meg fog vakulni. S az Isten adott neki három lányt ....:-)

A nagy Dramaturg újra megszégyenített.
Fogpiszkolóvá zsugorodott a vállamon lévő nehéznek érzett kereszt. Újra megértettem, hogy mit kell tennem.
Prédikálni Jézus Krisztusról, a keresztről és a megváltásról!
Prédikálni arról, Aki engem is megtart és Aki egyedül tud vigasztalást adni holnap a temetőben vagy húsvétkor az úrvacsorai asztalnál.
Még lelkesebben, még intenzívebben még nagyobb szeretettel! Szívekig hatóan egyenesen és őszintén!

Zelk Zoltánról azt hallottam a napokban, hogy egész életében harcolt az Istennel, s élete végén súlyos betegen találkozott Vele. Ekkor írta ezt a csodálatos versét:

MERT ÍGY IGAZ

Barátaim azt hiszik, hogy fekszem,
nem tudják, már járni tanulok
megadóan, Isten oldalán.

Járni tanulok én is. Újra útra indította a nagy Dramaturg. Még össze - össze akadnak a lábaim, még megrémülök a kisebb domboktól is, de haladok, haladhatok. Megadóan, Isten oldalán... S tudom, hogy az én életem is az Ő kezében van.


komment · 1 trackback

Újra felhívom a figyelmeteket, hogy március 12. -én 15.30. -től NYITOTT CSALÁDI DÉLUTÁN lesz az óvodában. Erre személyes meghívást kap minden 3 évnél fiatalabb, a gyülekezetünkben megkeresztelt kisgyerek, (41 levél lett elküldve) de szeretettel várunk kisebb gyerekeket is. (Egyházi kötődés nem feltétel, bárki jöhet!)
Közös énekléssel, játékokkal, családi hangulattal várjuk a szülőket és gyermekeket a város minden részéből.

komment

süti beállítások módosítása