ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

március 2008
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Kedves Barátaim!

2008. május 17. -én szombaton 10.00 - 16.00. óra között Egyházkerületi Missziói Nap lesz Hartán.
Ezen az alkalmon 14.30. -tól - a Duna parton felállított színpadon - zenés ifjúsági evangélizáció is lesz.
Az alkalomra a gyülekezetünk külön szervez egy buszt az ifjúság számára. (20 és 40 között bármekkora lehet a létszám, a busz mérete a jelentkezők számától függ. - én a képen látható csuklós buszra gondoltam.:-)
Mindazok a fiatalok, akik részt vettek a passió előadásban ingyen utazhatnak, a gyülekezet ajándékként átvállalja a költségeiket. Más fiatalokat is szeretettel várunk, az ő útiköltségük egy részét is átvállalja a gyülekezet. (Tőlük 2.000 - forint hozzájárulást kérünk.)
Jelentkezni Deák Gabriellánál lehet, őt keressétek!

1 komment

22.
március

3 gondolat

Laci73  |  1 komment
Három gondolat:




1. Köszönöm mindazoknak, akik a tegnapi rádiós istentiszteleten szolgáltak és imádságban hordozták ezt az alkalmat.
(Meghallgatható a Kossuth rádió oldalán a Hangtárban.)

2. Ma 18.00. órától Nagyszombat ünnepi ifjúsági istentisztelet lesz. Utána az ifjúsági lakásban közös virrasztás, beszélgetéssel, énekléssel, filmnézéssel és áhítattal. (A virrasztás kezdete az istentisztelet, már erre mindenkit szeretettel várunk! Az alkalmon a Credo zenekar fog szolgálni.)

3. Holnap 9.00. órától a templomban gyermekek húsvéti istentisztelete lesz, majd utána 10.00. órától húsvét ünnepi felnőtt istentisztelet. Vasárnap 17.00. órakor is szeretettel várjuk azokat, akik Isten igéjét akarják hallgatni.

1 komment

Luther Mártonnal együtt hiszem és vallom, hogy a lelkészi szolgálat nem magasabbrendű / felsőbbrendű hivatás, mint bármely más  munka. A becsületes és istenfélő kereskedő, pék, tanár, autószerelő. stb. stb. olyan fontos és értékes az Isten szemében, mint a lelkész.
Én egy dolgot szoktam hangsúlyozni: A felelősség más. Ez alatt nem pusztán a másik ember iránti felelősséget értem, hanem az elhívásom iránti felelősséget.
Ezt érzem minden vasárnap, s ezt érzem egyre erősebben a pénteki rádiós istentiszteletre készülve.
(Megkérdeztem az előzetesen nálunk járt rádiós szakembert, hogy kb. mennyien szokták hallgatni ezeket az istentiszteleteket. Ő azt válaszolta, hogy 1 millió hallgató alatt nem mértek mostanában, a Krónika után a leghallgatottabb műsora a Magyar Rádiónak.)
Felmerül a kérdés:
Hányan lesznek, akik tudatosan készülnek?
Hány embernél teremt olyan szituációt az Isten, hogy - a konyhában, kocsiban a dugó közepén - "véletlenül" meghallja?

Óriási missziói lehetőség lehet a Szentlélek kezében.

Kedves Barátom!
Gyere el te is a templomban, mert ez nem az én szolgálatom. Egy fogaskerék leszek a gépezetben, ahol a te énekedre, közösen mondott Hitvallásodra is szűkség lesz! Most nem a lelkész fog prédikálni az orosházi gyülekezetnek, hanem az orosházi gyülekezet fog prédikálni egész Magyarországnak. Kellenek a tekintetek, szárnyaló énekek és a csendes imádságok. Nem csak nekem kell mindez, hanem talán annak a soproni néninek, aki gyermekét síratja, talán egy kis falu idős bácsijának, vagy a kamionban ülő  és unalmában a rádió gombjait tekergető sofőrnek. (Vagy a világ másik végén valakinek, aki az interneten keresztül hallgatja majd élőben.) Hozzájuk akar "betörni" az Isten!
Kell az imádság, mert a Sátán ennek az alkalomnak nagyon nem örül. (Ezt vegyétek komolyan!)
Nem szereti ha szól az ige! Különösen nem szereti Nagypéntek ünnepén, amikor végleg elbukott a kereszt alatt. Nem szeret a győztes Krisztusról hallani, inkább lebetegít, tönkreteszi a technikát, mindent megkísérel majd, de az Isten nagyobb nála.
Harcra fel!
Füleket a rádióra!
Péntek, 10.04. perc Kossuth rádió!
Jövünk, s velünk jön  az Úr!

(Betegségem alatt újra elolvastam Sükös Pál: Keskeny úton című könyvét. Mindenkinek ajánlom, ezt kellene - legalább az egyházi iskolákban  - kötelező olvasmánnyá tenni.)(Nem vagyok se pietista, se, se, se....:-) egyszerűen hiszem, hogy ma is ilyen ébredést akar adni az Úr, és ma is ugyan az a probléma, mint akkor...)

(Köszönöm szépen mindazoknak, akik felköszöntöttek és az egészségem miatt aggódtak. Meggyógyultam, jól érzem magam.)

Más téma:
Nagyszombaton - Erdélyi Zotán lelkész úr ifi istentiszteleten tartandó szolgálatával virrasztás lesz a fiatalok között. Szeretettel kérem azokat a felnőtteket, akik ebben szívesen résztvennének, jelezzék nekem, hogy be tudjuk osztani, ki mikor tud ott lenni velük néhány órára. (Mély tartalommal szeretnénk megtölteni, ehhez is fontos lenne a megbeszélés.)(Hajdú Attila tanár úr vállalta 20.00. - 00.00. órig.)

komment

A szappan és az Ige


Egy világi gondolkozású szappangyáros együtt sétált egy hívő emberrel.

-        Nem sokat ér az evangélium, amit önök hirdetnek; annyi gonoszság és oly
sok rossz ember van mégis? - szólt a szappangyáros.

A hívő ember nem felelt mindjárt. Amint tovább mentek, egy csomó
utcagyereket pillantottak meg. Sárral játszottak, és nagyon piszkosak
voltak.

-         Úgy látom, hogy nem sokat ér a sok szappan; annyi szenny és oly sok
piszkos gyerek van mégis?- szólalt meg a lelkipásztor.
-        Igen, mert a szappan csak akkor ér valamit, ha használják- mentegetőzött
a szappangyáros.
-        Pontosan így van ez az evangéliummal is amelyet hirdettünk- válaszolt a
hívő ember.

Bálványmúzeum



Egy gyülekezet kihirdette, hogy bálványokból kiállítást rendez, amit
mindenki ingyen megnézhet.

Sok ember fogadta el a meghívását el és ment el azért,  hogy kíváncsiságát
kielégítve a kiállított bálványokat megnézze.

A kiállításon a következő kép fogadta Őket: Egy nagy asztal volt egy
hatalmas terem közepén. Rajta a következő tárgyak sorakoztak: pénztárca,
borospohár, söröskorsó, pálinkásüveg, tajtékpipa, ezüstszipka,
cigarettatárca, arany fülbevaló, briliánsgyűrű, női kalap, tv, számítógép,
....

Mikor egyesek érdeklődtek, hogy hol vannak hát a bálványok, ezt a választ
kapták: "Hiszen az egész asztal tele van velük"

Neked mi a bálványod?
Mi az, ami az életedben az első helyen van?
Mi az, ami miatt nincs időd Istenre?

komment

1. Ma este az Útmutató esti igéjéről fogok prédikálni. (Péter szavai: "Ha mindenki meg is botránkozik, én akkor sem..." Jézus válasza: "Mielőtt a kakas megszólal háromszor..."
Ezzel kapcsolatban találtam egy szép gondolatot az Új ember katolikus újságban: "Óvakodj tőlem Uram, mert elárullak Téged." - mondogatta Néri Szent Fülöp. (Emlékeztek? "Legyetek jók ha tudtok!") Tudta Jézus, hogy mi lakik az emberben. Jól tudja, mennyire törékeny a hitünk. Minduntalan eláruljuk, ő mégsem óvakodik tőlünk. Péter megtagadja, a tanítványok elszélednek, feltámadása után mégis találkozni akar velünk. Úr Jézus! Óvj meg bennünket az elbizakodott hittől! Te, aki szétszéledt nyájadat egybegyűjtöd, add, hogy katolikusok, ortodoxok, protestánsok felismerjük irántad és egymás iránt elkövetett bűneinket és tagadásainkat, és hozzád, a nyáját egybegyűjtő Pásztorhoz ragaszkodjunk."

2. Tegnap nyitott délután volt az evangélikus óvodában. 25 -26 bölcsődés korú kisgyereket láttunk vendégül szüleikkel együtt. Hála Istennek sokan jelezték, hogy az evangélikus óvodát fogják választani a beiratkozásnál.

3. Holnap folytatom a "reggelizős körutamat" az óvodában, a Maci csoport után egy másik csoport vendége leszek. Szépen hétről hétre végiglátogatom a gyerekeket - köztük reggelizve, imádkozva, beszélgetve -  így is erősítve a kapcsolatot a rendszeres hittanórákon túl.

4. Tegnap együtt volt a FIFEB. Isten igéjéről beszélgettünk közösen egy nehéz családi dráma kapcsán. (Az előző alkalommal a fiatalok segítettek egy írás elkészítésében az Evangélikus Élet számára. Ez a lapszám ma jelent meg, benne Gyuri, Adri, Józsi, Zozó Gabi és a többiek gondolataival - Új nap, Új kegyelem rovat.)
A mostani heti itt olvasható: http://www.lutheran.hu/z/ujsagok/evelet/archivum/2008/10/081

5. Holnap este Szarvason fogok szolgálni az Immánuel zenekarral (!) Lázár Zsolt vendégeként.

6. Vasárnap 15.00. órától Szentetornyán szeretetvendégség lesz, amelynek keretében 24 gimnazista fogja bemutatni Jézus passiótörténetét. Ez a darab bemutatásra kerül nagypéntek délutánján az evangélikus templomban is.

7. Vasárnap 18.00. órától Károlyfalvi Zsolt rockoperája lesz templomunkban Keresztelő János címmel. (Ez lesz az esti istentisztelet!)

komment

Ma reggel szomorú voltam és elkeseredett. Nem úgy alakultak dolgok, ahogy szerettem volna.

S akkor közbelépett a nagy Dramaturg -  az Isten.
Elküldött látogatni egy nénihez, akinek még nincs egy éve, hogy felakasztotta magát a 19 éves unokája. Néztem egymás után a fényképeket: Mosolygós fiatalember, egy holt vágányra tévedt élet. Ültem a szobájában, hallgattam a fájdalmát és kétségbeeset kérdését: "Lelkész úr biztos megtettem érte mindent?"
Csaknem egy éve gyötrődik és szenved, keresi a választ.
Felkínáltam az egyetlen kincsemet: Az úrvacsora ajándékát. Megígérte húsvétkor eljön.
S a nagy Dramaturg megszégyenített.
Hol van ehhez az én kis szenvedésem, sikertelenségem? Szólni se érdemes róla.

...a látogatás után 7 percem volt, hogy visszatekerjek a hivatalba, ahol gyászolók vártak.
Három testvér, ahol a két férfi - 50 év körüliek - vakok. 30 éves korukban bezárult előttük a világ. Most édesanyjukat siratják, aki 79 évesen - 50 évnyi vakság után - hazament.
A három testvér közül az egyedüli látó - a hölgy - zokog, mert szóba kerül karácsonykor eltemette férje. A másik vak testvér zokog, mert végső stádiumban harcol a rákkal. Velük sírok, s együtt imádkozunk az egész családért az imákat meghallgató Istenhez.
(Mert imákat meghallgató az Isten: Az egyik vak férfi gyermekeket szeretett volna, de tudta, hogy ha fiú lesz meg fog vakulni. S az Isten adott neki három lányt ....:-)

A nagy Dramaturg újra megszégyenített.
Fogpiszkolóvá zsugorodott a vállamon lévő nehéznek érzett kereszt. Újra megértettem, hogy mit kell tennem.
Prédikálni Jézus Krisztusról, a keresztről és a megváltásról!
Prédikálni arról, Aki engem is megtart és Aki egyedül tud vigasztalást adni holnap a temetőben vagy húsvétkor az úrvacsorai asztalnál.
Még lelkesebben, még intenzívebben még nagyobb szeretettel! Szívekig hatóan egyenesen és őszintén!

Zelk Zoltánról azt hallottam a napokban, hogy egész életében harcolt az Istennel, s élete végén súlyos betegen találkozott Vele. Ekkor írta ezt a csodálatos versét:

MERT ÍGY IGAZ

Barátaim azt hiszik, hogy fekszem,
nem tudják, már járni tanulok
megadóan, Isten oldalán.

Járni tanulok én is. Újra útra indította a nagy Dramaturg. Még össze - össze akadnak a lábaim, még megrémülök a kisebb domboktól is, de haladok, haladhatok. Megadóan, Isten oldalán... S tudom, hogy az én életem is az Ő kezében van.


komment · 1 trackback

Újra felhívom a figyelmeteket, hogy március 12. -én 15.30. -től NYITOTT CSALÁDI DÉLUTÁN lesz az óvodában. Erre személyes meghívást kap minden 3 évnél fiatalabb, a gyülekezetünkben megkeresztelt kisgyerek, (41 levél lett elküldve) de szeretettel várunk kisebb gyerekeket is. (Egyházi kötődés nem feltétel, bárki jöhet!)
Közös énekléssel, játékokkal, családi hangulattal várjuk a szülőket és gyermekeket a város minden részéből.

komment

06.
március

Gyógytorna

Laci73  |  komment
Tegnap egy új kezdeményezés indult a Szeretetszolgálat keretében: GYÓGYTORNA.
Hála Istennek nagy volt az érdeklődés, 16 testvérünk tornázott. A következő alkalom a jövő hét eleji tótkomlósi kirándulás lesz.(A kép sajnos még nem nálunk készült. De ami késik, nem múlik, ez a jövő!)

komment


     
          Értitek-e, hogy mit cselekedtem veletek? - Példát
          adtam, nektek, hogy amiképpen én cselekedtem veletek,
          ti is aképpen cselekedjetek.
  (János 13,12b. 15)
     
     Uram!
     Milyen világosság gyúlt Péterben, amikor a lábmosás
     közben hozzá érkeztél és ellenvetésére válaszoltál -
     azt nem tudom. Mikor értették meg a tanítványok a
     lábmosás példáját teljes horderejében - azt sem tudom.
     De bizonyos: végül is megértették.
     Ugyanis, ha nem értették volna meg, akkor az általuk
     prédikált keresztyénség menthetetlenül csúfos kudarcba
     fulladt volna. Nem ez történt. Sót, az ellenkezője
     történt. Az evangélium hódító útra indult, és nyomában
     a hatalmi őrület trónusait sorban ledöntötte a
     szolgáló szeretet.
     
     Uram!
     Ha ma kérdezed: megértettük-e a példát, melyet adtál?
     - akkor szorongás fog el. Mi a világ jó nagy részét
     keresztyénnek neveztük. Talán nem volt még soha olyan
     kíméletlen az egymáson tipródás, mint ma. És ez nem a
     világ pogányságban maradt részén van elsősorban így,
     hanem abban a részben, amelyet keresztyénnek neveztünk.
     Nekünk nemcsak a lábunk megmosására van szükségünk,
     hanem egész megfürdetésünkre, Uram.

(A fenti részlet Ordass Lajos: Útravaló c. könyvéből való (Megjelent a Harmat Kiadónál)

komment

06.
március

Egy kis humor

Laci73  |  3 komment


Ma kaptam e - mailben:

HOGYAN BIZTOSÍTSUNK EGY EGÉSZSÉGES ŐRÜLTSÉGI SZINTET?

1. EBÉDIDŐBEN, ÜLJ A KOCSID TETEJÉN NAPSZEMÜVEGBEN, ÉS EGY HAJSZÁRÍTÓVAL CÉLOZZ AZ ELHALADÓ KOCSIKRA. FIGYELD MEG,HOGY LELASSÍTANAK-E.

2. HÍVD SAJÁT MAGADAT A HANGSZÓRÓN. NE VÁLTOZTASD EL A HANGODAT

3. AHÁNYSZOR VALAKI MEGKÉR VALAMIRE, KÉRDEZD MEG HOGY KÉR-E VELE SÜLT KRUMPLIT.

4. TEDD A SZEMETESVÖDRÖDET AZ ÍRÓASZTALODRA, ÉS ÍRD KI RÁ, HOGY BEJÖVŐ POSTA.

5. TEGYÉL KOFFEINMENTES KÁVÉT A KÁVÉFŐZŐBE 3 HÉTIG. HA MÁR MINDENKI KIGYÓGYUL A KOFFEINFÜGGŐSÉGBŐL, TEGYÉL BELE ÚJRA RENDES KÁVÉT.

7. MINDEN MONDATODAT ÚGY FEJEZD BE, HOGY "A PRÓFÉTA PRÉDIKÁCIÓJA SZERINT".

8. NE HASZNALJ EKEZETEKET.

9. AMILYEN GYAKRAN CSAK LEHET, SZÖKDÉCSELJ JÁRÁS HELYETT.

10. KÉRDEZZ MEG EMBEREKET, HOGY MILYEN NEMŰEK.

11. A MCDRIVE ABLAKNÁL JEGYEZD MEG, HOGY A RENDELÉS ELVITELRE LESZ.

12. AZ OPERÁBAN ÉNEKELJ EGYÜTT A FŐSZEREPLŐVEL.

13. MENJ EL EGY VERSMONDÓ ESTRE ÉS KÉRDEZD MEG HOGY A VERSEK MIÉRT NEM RÍMELNEK.

14. TEGYÉL SZÚNYOGHÁLÓT AZ ÍRÓASZTALOD KÖRÉ ÉS HALLGASS EGY DZSUNGEL HANGOKAT TARTALMAZÓ RELAXÁCIÓS KAZETTÁT EGÉSZ NAP.

15. ÖT NAPPAL KORÁBBAN MONDD A BARÁTAIDNAK, HOGY SAJNOS NEM TUDSZ MAJD MENNI A BULIJUKRA, MERT NEM VAGY OLYAN HANGULATBAN

16. AMIKOR A PÉNZ KIJÖN A BANK-AUTOMATÁBÓL, KEZDJÉL KIABÁLNI, HOGY: NYERTEM! NYERTEM! MÁR HARMADSZOR EZEN A HÉTEN!!!!!"

17. AMIKOR KIFELÉ MÉSZ AZ ÁLLATKERTBŐL, KEZDJÉL A PARKOLÓ FELÉ ROHANNI ÉS ORDÍTANI, "FUSSATOK!!! KISZABADULTAK!!!"

18. VACSORA KÖZBEN MONDD AZT A GYEREKEIDNEK, HOGY "A ROSSZ ANYAGI HELYZET MIATT EGYIKŐTÖKTŐL MEG KELL VÁLNUNK".



 



3 komment

04.
március

Hírek

Laci73  |  komment
Szeretettel hívom fel a figyelmeteket két fontos alkalomra:

1. Március 8. -án szombaton 14.00. órától HÚSVÉTVÁRÓ DÉLUTÁN  lesz az iskolába, ahol kézművesfoglalkozásokkal és vásárral várjuk a gyerekeket.

2. Március 12. -én 15.30. -től NYITOTT CSALÁDI DÉLUTÁN lesz az óvodában. Erre személyes meghívást kap minden 3 évnél fiatalabb, a gyülekezetünkben megkeresztelt kisgyerek, de szeretettel várunk kisebb gyerekeket is. (Egyházi kötődés nem feltétel, bárki jöhet!)
Közös énekléssel, játékokkal, családi hangulattal várjuk a szülőket és gyermekeket a város minden részéből.

3. A szeretetszolgálattal kapcsolatos információkat, kéréseket a következő e- mail címre várjuk: szeretetszolgalat@vipmail.hu

komment

süti beállítások módosítása