ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1. Ma este az Útmutató esti igéjéről fogok prédikálni. (Péter szavai: "Ha mindenki meg is botránkozik, én akkor sem..." Jézus válasza: "Mielőtt a kakas megszólal háromszor..."
Ezzel kapcsolatban találtam egy szép gondolatot az Új ember katolikus újságban: "Óvakodj tőlem Uram, mert elárullak Téged." - mondogatta Néri Szent Fülöp. (Emlékeztek? "Legyetek jók ha tudtok!") Tudta Jézus, hogy mi lakik az emberben. Jól tudja, mennyire törékeny a hitünk. Minduntalan eláruljuk, ő mégsem óvakodik tőlünk. Péter megtagadja, a tanítványok elszélednek, feltámadása után mégis találkozni akar velünk. Úr Jézus! Óvj meg bennünket az elbizakodott hittől! Te, aki szétszéledt nyájadat egybegyűjtöd, add, hogy katolikusok, ortodoxok, protestánsok felismerjük irántad és egymás iránt elkövetett bűneinket és tagadásainkat, és hozzád, a nyáját egybegyűjtő Pásztorhoz ragaszkodjunk."

2. Tegnap nyitott délután volt az evangélikus óvodában. 25 -26 bölcsődés korú kisgyereket láttunk vendégül szüleikkel együtt. Hála Istennek sokan jelezték, hogy az evangélikus óvodát fogják választani a beiratkozásnál.

3. Holnap folytatom a "reggelizős körutamat" az óvodában, a Maci csoport után egy másik csoport vendége leszek. Szépen hétről hétre végiglátogatom a gyerekeket - köztük reggelizve, imádkozva, beszélgetve -  így is erősítve a kapcsolatot a rendszeres hittanórákon túl.

4. Tegnap együtt volt a FIFEB. Isten igéjéről beszélgettünk közösen egy nehéz családi dráma kapcsán. (Az előző alkalommal a fiatalok segítettek egy írás elkészítésében az Evangélikus Élet számára. Ez a lapszám ma jelent meg, benne Gyuri, Adri, Józsi, Zozó Gabi és a többiek gondolataival - Új nap, Új kegyelem rovat.)
A mostani heti itt olvasható: http://www.lutheran.hu/z/ujsagok/evelet/archivum/2008/10/081

5. Holnap este Szarvason fogok szolgálni az Immánuel zenekarral (!) Lázár Zsolt vendégeként.

6. Vasárnap 15.00. órától Szentetornyán szeretetvendégség lesz, amelynek keretében 24 gimnazista fogja bemutatni Jézus passiótörténetét. Ez a darab bemutatásra kerül nagypéntek délutánján az evangélikus templomban is.

7. Vasárnap 18.00. órától Károlyfalvi Zsolt rockoperája lesz templomunkban Keresztelő János címmel. (Ez lesz az esti istentisztelet!)

komment

süti beállítások módosítása