ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Ezt a történetet kaptam. Remélem más is erőt merít belőle!

"Canada egyik nagyvárosában történt.
Az úgynevezett "felső tízezer" kultúrára igényes köreiben izgalmat keltett a hír, hogy egy világhírű zongoraművész elfogadta az önálló előadóestre szóló meghívásukat.
A hangversenyt a város legelőkelőbb koncerttermében kívánták megtartani,ahová az igen  borsos árú belépőjegyeket, csak azok vásárolták meg, akiknek az életviteléhez hozzá tartozott ez az egyedülálló művészi élmény.
Közéjük tartozott Mrs. Blue is.  Az idős hölgy maga is zongorázott, de
különösen a legkisebb unokájának akart kedvet szerezni a muzsikához, tehát Őt is elvitte magával.
Az elkényeztetett unoka igen jó hallásúnak mutatkozott, de a zenetanulás legelején tartott.

Amikor a nézőtér lámpáit letompították és csak a színpadot világították meg a fiúcska nyugtalanul fészkelődni kezdett a helyén. Látni akarta a nagy hangverseny zongorát, ezért a zongorához lopódzott.
Közben elhangzott a kezdetet jelző, halk csengő. A fölfokozott
várakozásban a nagymama nem vette észre, hogy az unokája már nem ül mellette. Egyszer csak a zenekar hangolásának finom zajába -kezdetlegesen pötyögtetve-  egy kemény hang, a közismert gyerekdarab, a "Szamár-induló" vágott.

A nézőtéren egy elszörnyedést kifejező halk moraj futott végig, de ebben a pillanatban a függöny mögül előlépett a nagyhírű művész is, aki minden meghajlás nélkül egyenesen a zongorához sietett és máris két kézzel játszott a gyermek vállai felett.
Az elképedt nézők még a hangját is hallották, amit a zongoránál álló
gyereknek azt súgta:
-Csak játssz!  Ne hagyd abba! Tovább!
A játéka, amit a "Szamár-indulóra" improvizált olyan csodálatos volt, hogy valósággal lenyűgözte a hallgatóságot.

Eddig a történet ami azonban nekünk is tartogat üzenetet, ez pedig a
következő: Olykor úgy látszik,  hogy  erőnket, tudásunkat felülmúló vállalkozásba kezdünk Isten országáért, ami néha nem több, mint az Ő hangverseny zongoráján pötyögtetett "Szamár-induló".  Szégyent, méltatlankodást, sőt botrányt is okozhatnánk vele, ha maga az Úr, a világegyetem alkotóművésze nem állna mellénk  és isteni akkordjaival nem tisztítaná meg és nem emelné föl a mi emberi erőlködésünket.

Szolgálj az Úrnak, ne hagyd abba, tovább,  tedd meg ami rádbízatott, légy hű sáfár,  Ő melletted áll, megvéd  és megerősít!"

komment

süti beállítások módosítása