ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

június 2008
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

28.
június

Alkalmak

Laci73  |  komment

Kedves Barátaim!

1. Ma este 18.00. órától ifjúsági alkalom lesz az ifi lakásban.

2. Holnap az istentisztelet után közös teázás lesz a templomkertben, mindenkit szeretettel várunk egy kis beszélgetésre, sütézésre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Holnap 20.00. órától gyülekezve a gyülekezeti terembe közösen fogjuk nézni az EB DÖNTŐT!! (Projektorral kivetítjük a képet.)  Szeretettel várunk minden sportbarátot erre az alkalomra! (Belépő: egy üdítő vagy egy kis süti - persze nem kötelező :-)

 4. Június 30-án, hétfőn este ORGONAKONCERT a templomunkban. A Családok Átmeneti Otthona javára jótékonysági koncertről van szó. Plakátokon olvasható az alkalom pontos kezdése és az előadóművész neve. Finom, felemelő, lélektisztító zenét is szükséges időnként hallgatni. A koncert célja is megható, az orgonamuzsika pedig szinte lelki gyógyszer. Szeretettel hívunk bárkit erre az ORGONAKONCERTRE.

5. Csütörtökön elmarad az istentisztelet, helyette közösen kisétálunk az Árpád kertbe, ahol a Credo zenekar fog szolgálni a szabadtéri színpadon.

6. Szombaton 15.00. órától  - szintén az Árpád kertben - kerül megrendezésre az első Keresztény Könnyűzenei Fesztivál. A jövő szombati ifit ott kint fogjuk tartani, közösen meghallgatjuk az akkor - és aki szeretné a korábban  - szolgáló zenekarokat.

Ingyen elajándékoznék egy Siemens  S 65 -ős mobiltelefont töltővel együtt (sim kártya nélkül, de fényképezős.) Aki tudná használni jelezze és szívesen odaadom.

komment

1. FIFEB IDŐPONTOK NYÁRON:Június 24. Július 8., 22.Augusztus 5. 19.

Kezdési időpont: 16.30.Erre az alkalomra szeretettel várunk  olyan fiatalokat, aki szívesen beszélgetnek az Isten igéjéről.

 

2. MÉG LEHET JELENTKEZNI A GITÁRTÁBORBA!

Néhány szó a gitártáborról:

1. Július 28. és augusztus 2. között fogjuk tartani az evangélikus iskolában.
2. Napközis rendszerben lesz 8. 00 és 16. 00. között. Mindenki otthon reggelizik és vacsorázik de közös lesz az ebéd.
3. Különféle szintek szerint lesznek az órák a teljesen kezdőktől egészen a haladókig.
4. Nem csak gitároktatás lesz, hanem a tervek szerint zeneelmélet és szolfézs is.
5. A zene mellett, lesz sport, beszélgetés és lelki alkalmak is, ennek a felelőse az augusztus elejétől az iskolánkban szolgáló új iskolalelkész Kopf András lesz.
6. A tábor zárásaként augusztus 3. -én szombaton egy ifjúsági istentiszteletet fogunk tartani.
7. Jelentkezni lehet a Lelkészi Hivatalban, a teljes költség 2.000 - forint.

komment

21.
június

Programok

Laci73  |  1 komment

Kedves Fiatalok!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Kedden 17.30 -tól lesz FIFEB!!

2. Hétfőn kezdődik a napközis délután, amely idén három napos lesz. (hétfőtől - szerdáig)

A három nap címe: "Hit, remény, szeretet"

Június 23. - hétfő - hit

13. 30. - gyülekezés, játék
14. 00. - Énektanulás -
14. 20. - Hittan - beszélgetés -
14. 50. - uzsonna
15.10. - Film - projektor
15. 40. - Közös tánc -
16. 00. Záró imádság, áldás

Június  24. - kedd - remény

13. 30. - gyülekezés, játék
14. 00. - Énektanulás
14. 20. - Hittan - beszélgetés
14. 50. - uzsonna
15.10. - Kézműves foglalkozások
16. 00. Záró imádság, áldás

Június 25. - szerda - szeretet
13. 30. - gyülekezés, játék
14. 00. - Énektanulás
14. 20. - Hittan - beszélgetés -
14. 50. - uzsonna
15.10. - Sport, körjátékok, mozgás
16. 00. Záró imádság, áldás

A családos napot nem jövő szombaton, hanem augusztus 2. -án fogjuk megtartani, amikor egyrészt a gitártábor zárása is lesz, másrészt pedig 18.00. órától ifjúsági istentisztelet zárhatja a napot. (A tervezett vendég Békésről a Palánta Misszió bábcsoportja!)

3. Június 30 -tól Országos Pedagógus Konferencia lesz városunkban az evangélikus iskola szervezésében. Erre az alkalomra több, mint 300 pedagógus érkezik az ország minden részéből.

Két istentiszteleti alkalmat szeretnék kiemelni: Június 30. -án 14.00. órakor Ittzés János a Magyarországi Evangélikus Egyház püspök - elnöke fog prédikálni templomunkban, június 3. -án délben pedig Ribár János esperes.

A konferencia  keretében lesz egy ünnepi vacsora a Gyopár Club Hotelben, ahol a Credo zenekar fog szolgálni.

4. Július 3.- án csütörtökön 18.00. órától az  Orosháza Feszivál keretében a Credo zenekar koncertjét hallhatjátok az Árpád - kert színpadán.
5. Július 5. -én az Árpád - kertben kerül megrendezésre az
I. Orosházi Keresztény Könnyűzenei Fesztivál. 14.00. - 20. 00. óra között 5 zenekar fog szolgálni akik Budapestről, Kalocsáról és más településekről érkeznek hozzánk. 19.00. órától a szervező Immanuel zenekar lesz a színpadon.

1 komment

17.
június

Alkalmaink

Laci73  |  komment


1. Ma a FIFEB elmarad, mert egy jogtörténész előadása lesz a gyülekezeti termünkben. (Ettől még meg lehetne tartani, de a FIFEB tagok közül többen jelezték, hogy ez is érdekelné őket, így nem szeretném ketté bontani a csapatot.) Szeretettel várunk mindenkit erre az előadásra !
A téma: Mátyás király élete.

2. Pénteken 10.00. órától Luther házasságáról, feleségéről, gyermekeiről és betegségeiről fogok előadást tartani a gyülekezeti teremben.

Luther: " Katámat szeretem és tudom, hogy én őt jobban szeretem, mint magamat. Ugyanis inkább én halnék meg, minthogy ő a kisgyermekekkel meghaljon. Isten jól gondoskodott rólam, hogy ilyen asszonyt adott, aki a gazdaságának gondját viseli, úgyhogy nem kell még ennek terhét is magamra vennem. Katámat nem adnám oda sem Franciaországért, sem Velencéért. Először azért, mert Isten adta őt nekem, engem pedig neki, másodszor azért, mert gyakran tapasztalom, hogy más asszonyoknak több a fogyatékosságuk, mint az én Katámnak. Jóllehet neki is van néhány hibája, azonban még több nagy erénye van. Harmadszor pedig - s ez elég nagy ok lenne arra, hogy őt szeressem és becsüljem - azért, mert vallásos és becsületes, amint az egy istenfélő, erkölcsös asszonyhoz illik."



             

























3. Június 22.- én 10.00. órától tanévzáró istentisztelet lesz a templomban. (A gyerek istentisztelet elmarad!)

4. Június 23. - 27. között várjuk a gyerekeket az iskolába hittanos délutáni foglalkozásokra. (Hittan, áhítat, éneklés, kézművesfoglalkozás, mozi, sport, játék.)

5. Június 28.- án CSALÁDOS NAPOT TARTUNK. (Részleteket most fogjuk megbeszélni.)

6. Továbbra is nehezen megoldható feladatot jelent az idős testvérek istentiszteletre és más alkalmakra való szállítása. Aki ebben rendszeresen vagy rendszertelenül szívesen segítene kérem jelentkezzen.

komment

16.
június

IKTATÁS

Laci73  |  komment
Kedves Barátaim!



























Szombaton délután - Gáncs Péter püspök úr és Ribár János esperes úr szolgálatával - megtörtént a beiktatásunk az orosházi gyülekezetbe.
Kedves barátom Melega Krisztián egy alapos beszámolót írt az alkalomról, ezt itt találjátok: http://bekescsaba.hir6.hu/cikk/11043/080615_lelkesziktatas_az_oroshazi_evangelikus_pannonhalman (Ez a kép is a hir6 hírportálról való.)

Szeretném megköszönni mindazoknak, akik eljöttek és Isten áldását kérték az életünkre!
Köszönjük a lelkészeknek és azoknak, akik ezen az alkalmon igével, imádsággal vagy zenével szolgáltak.
Köszönjük azoknak, akik szóban, levélben, telefonon vagy e - mailban köszöntöttek minket.
Köszönjük a város vezetőinek a jelenlétüket és gondolataikat.
Köszönöm mindazok munkáját, akik az ünnepi fogadásra érkező tömeget fogadták és gondoskodtak az étkezés zavartalan lebonyolításáról.

komment

04.
június

ESEMÉNYEK

Laci73  |  komment
Kedves Barátaim!

MÖGÖTTÜNK LEVŐ ESEMÉNYEK:

1. Május 28. -án Dr. Harmati Béla nyugalmazott püspök volt gyülekezetünk valamint a Békési Egyházmegyék vendége.

2. "Az oktatási miniszter a pedagógusnap alkalmából Orosháza 11 nyugdíjba vonuló tanára, óvónője, zenetanára részére eddigi munkásságuk, pedagógusi életpályájuk elismeréseként Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetést adományozott, melyet Németh Béla polgármester adott át." (hír6)

Az evangélikus iskolából és óvodából hárman kaptak elismerést:

Csizmadia Ferencné
, Görbicsné Szente Judit, az Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium pedagógusai valamint Révész Józsefné, a Hajnal Evangélikus Óvoda vezetője.

Gratulálunk nekik és Isten áldása legyen életükön!

3. Szombaton volt az óvodai ballagás a Credo zenekar is szolgált. Nagyon jó hangulatú alkalom volt!

A JÖVŐ:

1. Június 7. -én szombaton 15.00. órától presbiteri és képviselőtestületi ülés lesz a Győry Vilmos teremben.

2. Június 12. -én csütörtökön 11.00. órától diák csendesnap lesz a templomban. Az alkalmon az Immanuel keresztény rockzenekar fog szolgálni és én fogok igét hirdetni. Ezzel a lelki útravalóval szeretnénk a diákokat elindítani a nyári szünetre.

3. Június 14. -én lelkésziktatás lesz 15.00. órától így az ifjúsági ezen a napon elmarad!

4. Két előadást tervezünk júniusban a Győry Vilmos Evangélius Szeretetszolgálat keretein belül:
Június 13. -án pénteken (!) Laczki János fog a babona és a keresztény ember kapcsolatáról beszélni, majd június 20.- án én fogok előadást tartani Luther magán és családi életéről. (A júliusi programot is tervezzük, ekkor Deák Gabriella fog előadást tartani "Luther és a zene" címmel valamint Laczki János ismerteti majd az Orosházán is egyre intenzívebb mormon egyház tanítását.)
Ezekre az alkalmakra is szeretettel várunk minden érdeklődőt!
(Kezdési idő: 10.00. óra)


komment

süti beállítások módosítása