ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

november 2008
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Vasárnaptól új sorozat indult a gyermek - istentiszteleteken, "ÚTON BETLEHEM FELÉ" címmel.

Mind a 4 adventi alkalmon részleteket fogunk megnézni egy csodálatos filmből és erről fogunk beszélgetni:

Itt tudtok belenézni a filmbe:

www.newline.com/properties/nativitystorythe.html

A születés DVD

 

 

 

 

 

Megújult az óvoda honlapja:

http://hajnalov.lutheran.hu/

komment

INDUL A MUSTÁRMAG IFJÚSÁGI ALKALOM!

Tisztelt Szülők! Kedves Fiatalok!     

November 28. - án pénteken elindul a rég várt új ifjúsági csoport, aminek a MUSTÁRMAG nevet adtam.
Ez az alkalom péntekenként 14. 45 – től lesz az ifjúsági lakásban.
(14.00. órától itt fognak készülni az idei konfirmandusok, ezután szeretném, ha maradnának és a tavalyi konfirmandusokkal kiegészülve indulna a beszélgetés, éneklés játék.)

Erre az alkalomra a 11 - 14 éves korosztályt várjuk.

A konfirmációi órán a tanuláson van a hangsúly, a MUSTÁRMAG alkalmon inkább a beszélgetésen, játékon, közösségteremtésen lesz.

Az alkalmakat Gabival a feleségemmel fogom tartani.
Mindenkit szeretettel várunk péntekenként 14.45 -kor az ifi lakásban!!!



 

komment · 1 trackback

1. 2008. december 6 - án szombaton 17.00 órától a budapesti ProVocal kórus fog adventi koncertet adni templomunkban. (A belépés ingyenes.)

 

Itt ismerhetitek meg az együttest - http://provocal.gportal.hu/

 

2. 2008. december 7 -én vasárnap 15.00 órától szeretetvendégséget tartunk. Vendégünk lesz Radosné Lengyel Anna, rádiós szerkesztő – műsorvezető, az Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének felügyelője.

 

 

3.

Konfirmáció oktatás indul gyülekezetünkben 2008. november 21.-én.

Az alkalmak péntekenként 14.00 órától lesznek az ifjúsági lakásban.

Konfirmációi istentisztelet tervezett időpontja: 2008. május 17.

 

4. Ma 17.00 órakor Bibliaiskola!!  

 

5. Idén is lesz éjféli istentisztelet szentestén. 23.30 -tól KARÁCSONYI BALLADA címmel az Immanuel zenekar és én fogunk szolgálni. 

komment

 

Kedves Barátaim!

1. Idén is lesz adventi koszorú készítés gyülekezetünkben!

Időpont: 2008. november 29. szombat 15.00. óra
Helyszín: Gyülekezeti terem

Költség: A  közös számlát a gyülekezet fogja fizetni, elkészített koszorúnkként 700 - forint hozzájárulást kérünk a családoktól. (fizetés a helyszínen.)

Az eddigi évekhez hasonlóan lesz rengeteg gyertya, dísz, kiegészítő stb. stb. - és ezekhez szükséges szerszámok -  ezekből és ezekkel mindenki maga készítheti el a kedvére való adventi koszorút.
(Ez a délután egy kedves családi alkalom lesz, ahol együtt lehet dolgozgatni a gyerekekkel. Ezen túl azt is átélhetjük, hogy sokkal bensőségesebb egy saját  - és nem vásárolt - koszorút körbeülni vasárnaponként.)
 
2. PÉNTEKEN BIBLIAISKOLA!! A Szentírás dogmatikai megközelítése. (Ribár János)

komment

Kedves Barátaim!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Szombaton 18.00. órától ifjúsági istentiszteletet tartunk a gyülekezeti teremben. (A templom nagy lenne, a Győry terembe pedig nem tud feljönni egy beteg testvérünk. Családi hangulata miatt nagyon megfelelő lesz most a gyülekezeti termünk is.)

Az ifjúsági istentiszteleten most nem lesz külön vendég - nem lesz szolgáló zenekar, hanem mi fogunk közösen énekelni,- és én fogok prédikálni.

Az istentiszteleten Sámson és Delila történetén keresztül fogunk elgondolkozni a kísértés romboló munkájáról és fel fogjuk tenni a kérdést: Neked milyen szerelem kell?

2. Többen visszajeleztek, hogy jó az időpont, így a Sámuel - csoport megbeszélése november 17. -én kedden 16.00. órakor lesz az IFI LAKÁSBAN!! (A gyülekezeti teremben a nyugdíjas egyesület alkalma lesz.)

3. Indul a konfirmáció!!!!! Az első alkalom november 21 -én pénteken 14.00. órakor lesz az IFI LAKÁSBAN!

4. November  21. 17.00. BIBLIAISKOLA!

komment

08.
november

Jó hírek

Laci73  |  2 komment

Kedves Barátaim!

 

1. Tegnap megtartottuk a Bibliaiskola első alkalmát és  örömmel tapasztaltam, hogy meglepően nagy volt az érdeklődés, 26 -an jöttek el az előadásra. A gyülekezetnek minden rétege képviseltette magát - óvodapedagógusok, tanárok, 2 igazgatóhelyettes, presbiterek, fiatalok és idősek egyaránt. Az alkalmak folytatódnak, kéthetenkét találkozunk. (A résztvevők kérésére a kezdési idő 17.00. óra lesz!)

2. Gyülekezetünk elküldte csatlakozási nyilatkozatát a ProChrist evangelizációhoz. Ez a sorozat március 30. és április 6. között lesz.

Néhány információ:

"A ProChrist az evangélizációnak egy különös és modern formája, amely a legkorszerűbb technika (élő műholdas televíziós közvetítés, műholdvevő felszerelés és videokivetítő, korszerű reklámhordozók) felhasználásával juttatja el a Jézus Krisztusról szóló örömüzenetet Európa számos pontjára.

A ProChrist mozgalmat a neves amerikai baptista evangélista, Billy Graham indította el 1993-ban.Ulrich Parzany német evangélikus lelkészt, a német KIE főtitkárát bízta meg, hogy folytassa azt, amit ő elkezdett. A ProChrist egyesületi keretek közt működik, mára viszont kiterebélyesedett, és Európa 16 országában megjelenő mozgalommá vált. Nem egyház tehát, de tudatosan próbálja a keresztyéneket, a gyülekezeteket hitükben megújítani, valamint a nem keresztyéneket mindenekelőtt Istenhez, és élő gyülekezeti közösségbe vezetni.

A ProChrist korszerű abban is, hogy az evangélizációban eszközként használja fel a már említett technika mellett a profi színjátszás és pantomim, a különböző hagyományos zenei műfajok, valamint a gospel és a dicsőítő énekek nyújtotta lehetőségeket is.  Egy ProChrist evangélizáció központjában azonban mindig és hangsúlyozottan az igehirdetés áll, a Jézus Krisztusról szóló személyes, ébresztő és hiteles bizonyságtétel."

Jövőre Chemnitzben lesz az élő igehirdetés, s a templomunkra szerelt műholdvevővel azonnal látható lesz templomunkban.

 

 

3. A honlapunkon olvasható Koszorús Oszkár hősi temetőben elmondott beszéde. (Gyülekezeti honlap - temetői ügyek.)

http://oroshaza.lutheran.hu/

 

 

4. December 13. -án az iskolában ADVENTI GYERMEK DÉLUTÁN LESZ, amely végén IFJÚSÁGI ISTENTISZTELETTET TARTUNK - valószínűleg az iskola dísztermében. (Vendég igehirdetőt tervezünk: Nagy Zoltánt Békéscsabáról) 

 

IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET NOVEMBERBEN IS LESZ, JÖVŐ SZOMBATON 18.00. ÓRAKOR A TEMPLOMBAN!!

 

 

 

2 komment

03.
november

OVTV

Laci73  |  komment

Az Orosházi Tv oldalán látható a tudósítás a második világháborús temetőről - Koszorús Oszkár beszéde valamint Kovács Árpád gondolatai a reformációról.

http://www.ovtv.oroshaza.hu/ - itt találjátok a második oldalon- kopjafa állítás

komment

02.
november

alkalmak

Laci73  |  komment

A jövő héten sok program lesz, szeretettel közlöm, mindenki válassza ki az őt érintőt:

Kedd 17.00. óra - Presbiteri és képviselőtestületi bibliaóra lesz a gyülekezeti teremben

Szerda 15.00. óra  - A Győry Vilmos Evangélikus Szeretetszolgálat igazgatótanácsának ülése lesz

Csütörtök 16.00. óra - Sámuel - csoporttal készítjük el a következő gyerek - istentiszteletek terveit (ifiszoba)

Péntek  17.00. óra  - Megbeszéljük a szentesti zenés istentisztelet ötleteit (meghívókat elküldtem)

Péntek 18.00. óra - Indul a Bibliaiskola

komment

 

Ökumenikus istentisztelet keretében megáldottuk a felújított második világháborús temetőt.  (Koszorús Oszkár ünnepi beszéde hamarosan olvasható lesz a gyülekezetünk honlapján!)

 

Gyülekezetünk 2.000.000 -  forintot költött a hősi temetőben végzett munkákra, az Önkormányzattól kapott keretből. (Köszönjük Lászlóffy Robinak a második világháborús egyenruhában megjelent katonákat, ők a Rekviem temetkezés "ajándékai" voltak.)

Nagyon sok szeretettel találkoztunk: Már tegnap gyertya égett a kopjafa tövében, a Magyar Gárda tagjai szépítették a sírkertet s egy testvérünk pedig minden sírra nemzeti színű szalagot kötött. A felállított kopjafa az erdélyi (Tatrang) testvérgyülekezetünk ajándéka.

 

Örömmel fogadták a gyászolók és a temetőbe kilátogató emlékezők a temetőben folytatott egyéb felújítási munkákat is, az új bejáratot, parkolót, a megújult utakat, kutakat és a fásítást. Nagyon jó értés volt ilyen körülmények között kimenni a temetőbe!

 

Ilyen volt: 


Ilyen lett:

1 komment

 





 

 

A hitoktatásból kimaradt fiatal felnőttek valamint a hitükben és az ismeretekben még inkább elmélyülni akaró gyülekezeti tagok megszólítását szolgálja a november elején induló Bibliaiskola, ahol előadásokat fogunk tartani és beszélgetéseket fogunk folytatunk hitünk alapvető tanításairól. (Ribár János esperes úr tart majd előadásokat dogmatikai, etikai és lélektani kérdésekről, én pedig bibliaismeretről, kortörténetről és egyháztörténetről beszélek.) (Ide a valóban önmagukra és hitükre igényes felnőtteket várjuk, akik készek néhány ajánlott irodalomba is beletekinteni és ezzel is gazdagodni és épülni.)


 Az első alkalom 2008. november 7 -én pénteken 18.00. órakor lesz.

Mivel hitünk minden tanítása a Szentírásra épül, ezért elengedhetetlen, hogy minél jobban megismerjük a Biblia kialakulását, felépítését és történetét. Erről fog szólni az első előadás. (Bibliát minden alkalomra hozzatok magatokkal!)

komment

süti beállítások módosítása