ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

november 2007
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Kedves Barátaim!

A következő két hét is nagyon tartalmasnak ígérkezik. Remélem mindenki megtalálja azt az igei alkalmat, ahol találkozhat az Istennel és épülhet a lelke!

1. MA 18.00. ÓRÁTÓL IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET LESZ A GYŐRY - TEREMBEN!
MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

2. November 27. -én 17.30. - tól az ifjúsági lakásban lesz a FIFEB (Fiatal Felnőttek Bibliaórája) következő alkalma.

3. November 30. -án 17.00. órától az óvodában "Örök Ifi" Klub lesz, szeretettel várunk kisgyerekes családokat is beszélgetni, közösen játszani!

4. December 1. -én 15.00. órától ádventi koszorú készítés lesz a gyülekezeti teremben. Kérjük, hogy mindenki hozzon magának egy koszorú alapot és 500 - forint hozzájárulást a saját koszorú feldíszítséhez. (Természetesen mindenki hazaviheti a sajátját.)

5. December 9. -én Pintér Károly nyugalmazott evangélikus lelkész lesz a vendégünk, aki - a délelőtti istentisztelet mellett - délután a szeretetvendégségen is szolgálni fog közöttünk!

u.i. Szeretettel ajánlom figyelmetekbe a hozzászólásokat is, ott is találtok fontos információkat. Az se baj, ha ti is írtok oda.....:-)


komment


1. Kedves Szülők!

Lehet keresgélni a gyerekeket a képeken!

Az óvodai hitoktatásban jelenleg szerda délelőttönként veszek részt, amikor a három korcsoportnak, három különböző történetet dolgozok /dolgozunk fel. (A vezető óvónő és az óvó nénik mellett Csehi Józsi és feleségem szokott segíteni ebben a szolgálatban.)
Az elmúlt héten a bábel tornya volt a téma, s ma a gyerekek csoportonként el is készítettek egy - egy tornyot.

Ezekről láthattok képeket!

2. Egy jó hír: Tegnap 13 -an vettünk részt az első FIFEB alkalmon. Számomra külön öröm volt új testvéreket is látni!
(A KÖVETKEZŐ ALKALOM NEM KÉT HÉT MÚLVA LESZ, HANEM NOVEMBER 27. -ÉN KEDDEN 17.30 -TÓL!! (Utána kéthetente találkozunk!)

3. MÉG EGY JÓ HÍR:  megjelentek az első fecskék: Miután elkezdtük a toborzást, tegnap 12 testvérünk jelentkezett a januárban induló idősek napköziotthonába. MÉG LEHET JELENTKEZNI!

1 komment

Győry Vilmos Evangélikus Szeretetszolgálat


Kedves Nyugdíjas Testvéreink!
A  2008. január 1-jén nyitja kapuit a Győry Vilmos Evangélikus Szeretetszolgálat. Ennek a szolgálatnak az Orosházi Evangélikus Egyházközség lesz a fenntartója.
Három területen fogunk szolgálni:
1.) Idősek napközi otthona.
2.) Házi segítségnyújtás.
3.) Segítség az otthoni étkeztetésben – ételkiszállítás.

KÉRJÜK, OLVASSÁK EL AZ ALÁBBI TÁJÉKOZTATÓT, S AMENNYIBEN ÉRDEKLI ÖNÖKET VALAMELYIK LEHETŐSÉG, JELENTKEZZENEK A LELKÉSZI HIVATALBAN! SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!

Idősek napközi otthona

A mostani gyülekezeti teremben egy 30 fős idősek napközi otthona fog megnyílni, ahol hétfőtől szombatig, minden nap 8–16 óráig várjuk a nyugdíjas napközi tagjait a közös alkalmakra.

Amit kínálunk:
 - Igény szerint meleg étel biztosítása a klubhelység ebédlőjében, ahol kulturált körülmények között van lehetőség az ebéd elfogyasztására.  (Az étkezés ára – a nyugdíj függvényében – kedvező és olcsó lesz! Kisnyugdíjasok étkezését az egyházközség támogatni fogja!)

– Szabadidős programok szervezése: Rendelkezésre fognak állni napilapok, hetilapok, diakóniai kiadványok, társasjátékok, tévé-, rádió-, videó- és DVD - készülék, mini házi könyvtár.
Hetente tartanak istentiszteletet, bibliaórát a gyülekezet lelkészei. Havonta megünnepeljük klubtagjaink névnapját, megtartjuk a tárgyhónapban esedékes házi ünnepségeinket. Nagy hangsúlyt helyezünk a keresztény ünnepek megünneplésére, valamint a világi és történelmi ünnepeinkről is megemlékezünk.
Rendszeresen szeretnénk lehetőséget adni az időseknek különböző kiállítások szervezésére (pl. kézimunka-kiállítás).
Ezeken túl kreatív elfoglaltságok, előadások és beszélgetések szervezése is a tervek között szerepel.

 - Szükség szerint az egészségügyi alapellátás megszervezése, szakellátáshoz hozzájutás segítése. A nyugdíjas klub rendelkezni fog több olyan segédeszközzel, ami biztosítja a rendszeres vérnyomásmérést, vércukorszint - ellenőrzést, testsúlymérést, elsősegélynyújtást. Doktornő fog tartani havonta egészségügyi felvilágosító, tájékoztató előadásokat, valamint lehetőség lesz orvoshoz, szakorvoshoz kísérésre is.

 - Hivatalos ügyek intézésének segítése: Közreműködünk az ügyintézésben, illetve megbízás alapján a klubtagok helyett végzünk ügyintézést. Szükség esetén segítünk felvenni a kapcsolatot az ellátott jogi képviselőjével, valamint a nép ügyvédje szolgálattal.

 - Életvitelre vonatkozó tanácsadás, életvezetés segítése: A különböző programok lehetőséget nyújtanak a magány feloldására.

– Speciális önszerveződő csoportok támogatása, új csoportok létrehozásának segítése: A településen működik a Fénysugár Nyugdíjas Egyesület (civilszervezet), amellyel továbbra is fenntartjuk a jó kapcsolatot. A hivatalos nyitvatartási időn túl esti és hétvégi alkalmakon szerveződhetnek a további kiscsoportok (pl. kismamák klubja, cukorbetegek, hipertóniában szenvedők csoportja). Az épület akadálymentességét kihasználva segítjük a mozgáskorlátozottak helyi csoportjának megalakulását.

A NYUGDÍJAS NAPKÖZI OTTHONI TAGSÁG INGYENES, FIZETNI – IGÉNY ESETÉN – CSAK AZ EBÉDÉRT KELL!

Házi segítségnyújtás

Nemcsak azokra gondolunk, akik ki tudnak mozdulni otthonaikból, hanem azokon is segíteni szeretnénk, akik már nehezen mozognak. Számukra a nyugdíjas napközi otthon mellett – két szakember segítségével – házi segítségnyújtás is indulni fog 2008 januárjától.

Amit kínálunk:
– alapvető gondozási, ápolási feladatok elvégzése az idős ember otthonában.
– segítő kapcsolat kialakítása, fenntartása.
– közreműködés az önálló életvitel fenntartásában, segítség a takarításban.
– segítségnyújtás az ellátást igénybe vevőnek a környezetével való kapcsolattartásban.
– vészhelyzetek kialakulásának megelőzése, illetve azok elhárításában való segítségnyújtás

A HÁZI SEGÍTSÉGNYÚJTÁSÉRT CSEKÉLY ANYAGI HOZZÁJÁRULÁST KELL FIZETNI.

Étkezés – Ételkiszállítás

Igény esetén szívesen vállaljuk a meleg ebéd kiszállítását is. A szeretetszolgálaton keresztül megrendelt ebédek ára – a különféle támogatások miatt – jóval kedvezőbb, mint más lehetőségek esetében.

komment

1.  Egy valós hír az Evangélikus Életből:

"Hitvalló színész
A Celebrity címû folyóiratnak adott interjúból kiderül, hogy a hollywoodi sztár, Russell Crowe – aki a Gladiátor címû filmben nyújtott alakításáért 2000-ben Oscar-díjat nyert – keresztény lett. Fiával, Tennysonnal együtt meg akar keresztelkedni ."

Én ennek tényleg örülök, de talán nem gond, ha egy kicsit tovább gondoltam a dolgot...:-)

Mivel a Gladiátor az egyik kedvenc filmem, már felvettem vele a kapcsolatot, hogy jöjjön Orosházára egy szeretetvendégségre bizonyságot tenni. :-)


Ez a választ kaptam: "Kedves Laci barátom! Orosháza mindig is a szíven csücske volt, bárhol is forgattam a világban, mindig gondoltam rátok.  Különösen az elmúlt hetekben, amikor a 230 éves templomtornyot ünnepetétek. Sajnos nem tudtam köztetek lenni, de minden nap meghallgatom Szabi barátom honlapjáról a Semper hangfelvételét. (El tudnád intézni, hogy legközelebb én is énekelhessek benne?) Sőt, ha elmegyek hozzátok, szívesen részt veszek ebben a jelmezben a gyerekistentiszteleten, hogy segítsek a gyerekeknek felidézni egy római katona felszerelését.)
Ráadásul szeretném megkérni az én Oszkár barátomat, hogy keresse meg az orosházi őseimet, ha jól tudom ők is Zombáról vándoroltak Orosházára. (
Crowe Márton?)

Isten áldja Orosházát!

Szeretettel, testvéred az Úrban: Russi.
u.i. Lehetne a keresztelőm Orosházán?"

Nem akartam elviccelni a dolgot, remélem igaz a hír, Isten áldja - és várjuk!

2. Kedden 17.30. -tól tartjuk az első FIFEB  alkalmat - fiatal felnőtteknek igeolvasás, beszélgetés, imádság.

3. Szerdán 17.00. órától a Forrás zenekar tartja megbeszélését

Mind a két alkalom az IFJÚSÁGI SZOBÁBAN LESZ!

MINDENKINEK ISTENTŐL ÁLDOTT VASÁRNAPOT KÍVÁNOK!!!

komment · 2 trackback

11.
november

Végre!!

Laci73  |  komment
Kedves Barátom!
Bizonyára nem azt a hírt keresed, hanem ami alatta van - az az igazi meglepetés - de ennek is örülök: Végre - sok - sok nyeretlen meccs után, amit én is végigfagyoskodtam - nyertünk! (Ja, ha nem tudnád: Foci, NB II. Keleti csoport - itt játszik a Fradi is! :-)
Csak így tovább!

komment

Kedves Barátaim!

1. Szőke  Szabolcs barátom - és zenekarunk oszlopos tagja - elkészítette az október 28. -án bemutatott "Semper reformari" című zenés darab összefoglalóját. (Győri Gábor esperes úr szerzeménye, aki igehirdetéssel is szolgált közöttünk.)
A képek mellett az elhangzott zeneszámok is meghallgathatóak!

Itt találjátok:

http://semper.szabilinux.hu

komment

08.
november

HÍREK

Laci73  |  2 komment
Néhány információ és kérés:

1. Hétfőnként 17.00 órától beindult a felnőtt konfirmáció gyülekezetünkben. Az elkövetkező hónapokban Laczki János lelkész úrral felváltva tartjuk az alkalmakat, ő a bibliaismereti dolgokról fog beszélni én pedig dogmatikáról, etikáról és egyháztörténetről.

2. Pénteken indul a gyermek konfirmáció is, eddig 15 fiatal küldte vissza a jelentkezési lapot. Itt annyi változás történt, hogy péntekenként nem 16.00. órától lesz az alkalom, hanem - a szülők kérésére - 14.30. -től az ifjúsági szobába.

MIND A KÉT ALKALOMRA LEHET MÉG JELENTKEZNI.


3. Sajnos egy testvérünk nagyon súlyos betegségben szenved, szinte teljesen mozgásképtelen néhány éve. Szeretettel kérek mindenkit, hogy érdeklődjön környezetében, hogy nem tudna -e felajánlani neki valaki egy mozgatható, megfelelően dönthető kórházi ágyat.

4. A szombati ifjúsági órát szeretném a figyelmetekbe ajánlani, ahol az ÁTALAKULÁSOK című filmet fogjuk megnézni.

Tartalom, ajánló: "Képzelj el egy olyan települést, ahol a lakosság 92%-a újjászületett; ahol a bűnözés megszűnése miatt bezárták a városi börtönöket; és ahol a mezőgazdaság termékenysége bibliai arányokat öltött! Képzelj el egy várost, ahol 90 naponként 60 000 keresztény zsúfolódik össze a futball stadionban egész éjjel tartó imaalkalomra és ahol egy sokmilliárd dollár forgalmú kábítószer-maffiát kényszerítettek térdre! Képzelj el egy várost, ahol a helyi kocsmákat gyülekezetté alakították át, lerombolták az ősök szentélyeit és egész famíliák jutottak hitre Krisztusban! Ne képzeld, hanem hidd! Utazz el ifj. George Otis-szal néhány így átalakult településre három földrészre. Tanuld meg, hogy teremhet meg az ima ereje hasonló gyümölcsöket ott, ahol te élsz!"

5. Gyerekistentiszteletek: Új sorozat indul: LEGYETEK JÓK, HA TUDTOK! címmel. Három olyan történet lesz előttünk, ahol a szereplőknek ez nem igazán sikerült.


6. A harminc felé tartó vagy azon már - egyedül, kedvessel, gyerekekkel - átballagott fiataloknak szeretnénk tartani egy alkalmat november 30.-án pénteken 17. 00. órától.
(A helyszín valószínűleg az óvoda lesz.)

Szeretettel hívlak benneteket ebbe a közösségbe, ahol oldott légkörben, vidáman lehetünk együtt! Szóljatok azoknak is, akik régen idetartoztak, de valami miatt - testileg vagy lelkileg - eltávolodtak ettől a közösségtől.

7. Ennek az alkalomnak a párja a november 20. - tól kéthetente keddenként 17.30. - kor az ifiszobában induló FIFEB (Fiatal Felnőttek Bibliaórája). Ott gyerekek nélkül, csendben, beszélgetve és imádkozva kutatjuk majd az Írásokat.

SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT, AKI EBBE A KOROSZTÁLYBA TARTOZIK, BÁRMELYIK TERÜLETEN IS SZOLGÁL! (ZENEKAR, SÁMUEL - CSOPORT, ISKOLA, ÓVODA STB. STB.) SŐT AKKOR IS VÁRUNK, HA SOHA NEM JÁRTÁL KÖZÖTTÜNK, CSAK AZ ÚRISTEN IDEHOZOTT ERRE AZ OLDALRA ÉS ELOLVASTAD EZT A HÍRT!

2 komment

A blogom látogatottsága új csúcsot döntött, méghozzá az eddigi csúcs duplájával zárt az egyik nap.
Meggyőződésem, hogy nem véletlen az, hogy ez a nap az volt, amikor a "másik országról" írtam.
Sokan jelezték, hogy erőt merítettek belőle - többen általam pontosan nem is ismert  - gondjaik hordozásához.
Nem véletlen az egyik korábbi kép sem. Összecsukló, fáradt ember, kezében a Jézust megfeszítő kalapács, s mögötte maga a Mester.
Öleli, felemeli, nem hagyja elesni.
Minket se hagy!
Senkit!

Érdemes a "másik ország" tükrében végignézni Jézus működését. Amikor ránézett valakire természetesen látta azt az országot, amit az ember mutatni akart, de azonnal látta a "másikat" is, s azt kezdte el feltárni és gyógyítani. (Samáriai asszony, béna meggyógyítása stb. stb. Erről majd hamarosan bővebben írok.)

(u. .i.: Többen szomorúak lettek, mert szerintük én szomorú vagyok. (Az írás alapján gondolták)Köszönöm az őszinte együttérzést, de nem vagyok szomorú! Sőt, nagyon is a helyemen érzem magam. :-)
Igaz,  látom mások fájdalmát, de tudom, hogy nem azzal segítek, ha én is oda zuhanok a másik ember mellé és én is összetörök, hanem azzal, ha segíteni tudok, át tudok venni a terheiből.
Komolyan veszem a képet - engem is tart Jézus Krisztus! Ezért próbálok meg másoknak segíteni.)

1 komment

süti beállítások módosítása