ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Győry Vilmos Evangélikus Szeretetszolgálat


Kedves Nyugdíjas Testvéreink!
A  2008. január 1-jén nyitja kapuit a Győry Vilmos Evangélikus Szeretetszolgálat. Ennek a szolgálatnak az Orosházi Evangélikus Egyházközség lesz a fenntartója.
Három területen fogunk szolgálni:
1.) Idősek napközi otthona.
2.) Házi segítségnyújtás.
3.) Segítség az otthoni étkeztetésben – ételkiszállítás.

KÉRJÜK, OLVASSÁK EL AZ ALÁBBI TÁJÉKOZTATÓT, S AMENNYIBEN ÉRDEKLI ÖNÖKET VALAMELYIK LEHETŐSÉG, JELENTKEZZENEK A LELKÉSZI HIVATALBAN! SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!

Idősek napközi otthona

A mostani gyülekezeti teremben egy 30 fős idősek napközi otthona fog megnyílni, ahol hétfőtől szombatig, minden nap 8–16 óráig várjuk a nyugdíjas napközi tagjait a közös alkalmakra.

Amit kínálunk:
 - Igény szerint meleg étel biztosítása a klubhelység ebédlőjében, ahol kulturált körülmények között van lehetőség az ebéd elfogyasztására.  (Az étkezés ára – a nyugdíj függvényében – kedvező és olcsó lesz! Kisnyugdíjasok étkezését az egyházközség támogatni fogja!)

– Szabadidős programok szervezése: Rendelkezésre fognak állni napilapok, hetilapok, diakóniai kiadványok, társasjátékok, tévé-, rádió-, videó- és DVD - készülék, mini házi könyvtár.
Hetente tartanak istentiszteletet, bibliaórát a gyülekezet lelkészei. Havonta megünnepeljük klubtagjaink névnapját, megtartjuk a tárgyhónapban esedékes házi ünnepségeinket. Nagy hangsúlyt helyezünk a keresztény ünnepek megünneplésére, valamint a világi és történelmi ünnepeinkről is megemlékezünk.
Rendszeresen szeretnénk lehetőséget adni az időseknek különböző kiállítások szervezésére (pl. kézimunka-kiállítás).
Ezeken túl kreatív elfoglaltságok, előadások és beszélgetések szervezése is a tervek között szerepel.

 - Szükség szerint az egészségügyi alapellátás megszervezése, szakellátáshoz hozzájutás segítése. A nyugdíjas klub rendelkezni fog több olyan segédeszközzel, ami biztosítja a rendszeres vérnyomásmérést, vércukorszint - ellenőrzést, testsúlymérést, elsősegélynyújtást. Doktornő fog tartani havonta egészségügyi felvilágosító, tájékoztató előadásokat, valamint lehetőség lesz orvoshoz, szakorvoshoz kísérésre is.

 - Hivatalos ügyek intézésének segítése: Közreműködünk az ügyintézésben, illetve megbízás alapján a klubtagok helyett végzünk ügyintézést. Szükség esetén segítünk felvenni a kapcsolatot az ellátott jogi képviselőjével, valamint a nép ügyvédje szolgálattal.

 - Életvitelre vonatkozó tanácsadás, életvezetés segítése: A különböző programok lehetőséget nyújtanak a magány feloldására.

– Speciális önszerveződő csoportok támogatása, új csoportok létrehozásának segítése: A településen működik a Fénysugár Nyugdíjas Egyesület (civilszervezet), amellyel továbbra is fenntartjuk a jó kapcsolatot. A hivatalos nyitvatartási időn túl esti és hétvégi alkalmakon szerveződhetnek a további kiscsoportok (pl. kismamák klubja, cukorbetegek, hipertóniában szenvedők csoportja). Az épület akadálymentességét kihasználva segítjük a mozgáskorlátozottak helyi csoportjának megalakulását.

A NYUGDÍJAS NAPKÖZI OTTHONI TAGSÁG INGYENES, FIZETNI – IGÉNY ESETÉN – CSAK AZ EBÉDÉRT KELL!

Házi segítségnyújtás

Nemcsak azokra gondolunk, akik ki tudnak mozdulni otthonaikból, hanem azokon is segíteni szeretnénk, akik már nehezen mozognak. Számukra a nyugdíjas napközi otthon mellett – két szakember segítségével – házi segítségnyújtás is indulni fog 2008 januárjától.

Amit kínálunk:
– alapvető gondozási, ápolási feladatok elvégzése az idős ember otthonában.
– segítő kapcsolat kialakítása, fenntartása.
– közreműködés az önálló életvitel fenntartásában, segítség a takarításban.
– segítségnyújtás az ellátást igénybe vevőnek a környezetével való kapcsolattartásban.
– vészhelyzetek kialakulásának megelőzése, illetve azok elhárításában való segítségnyújtás

A HÁZI SEGÍTSÉGNYÚJTÁSÉRT CSEKÉLY ANYAGI HOZZÁJÁRULÁST KELL FIZETNI.

Étkezés – Ételkiszállítás

Igény esetén szívesen vállaljuk a meleg ebéd kiszállítását is. A szeretetszolgálaton keresztül megrendelt ebédek ára – a különféle támogatások miatt – jóval kedvezőbb, mint más lehetőségek esetében.

komment

süti beállítások módosítása