ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

július 2008
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Egy hír a nagyvilágból:

"Afrika egyik eldugott szegletében egy különös törzsre bukkantak. Amikor a törzs neve után érdeklődtek ezt volt a válasz "lachehár"

John Banster az Oxfordi Egyetem néprajzkutatója azonnal a helyszínre utazott, ahol közel egy éven át tanulmányozta a "lachehárok" életét. Hosszas vizsgálódás után rájött, hogy a "Lachehár" kifejezés laci73 -at takar, ugyanis a törzs kedvenc olvasmánya egy bizonyos Deák László nevű Orosházi lelkész blogja volt. (Orosháza egy Magyarország nevű ország dél - keleti részén fekszik.)

A törzs tagjai minden este összeültek, és a nagy varázsló kattintásával megnézték kedvenc oldalukat. Mutkapaki ,- a törzs második embere - aki képen jobb oldalt, előrehajolva áll,  távoli kedvence tiszteletére csak egy Mózes táblára emlékeztető sálat hord a nyakában.

(A lachehátok nagyon vidám emberek, a kép akkor készült, amikor nem találtak új bejegyzést a blogon. Ez mindig rettenetesen elkeseríti őket.)

A törzs életének vizsgálata tovább folyik!

 

3 komment

Kedves Barátaim!

1. Immár harmadik napja tart a gitártábor gyülekezetünkben. Bár a korkülönbségek elég nagyok, de eddig sikerült áthidalni ezt a szakadékot, mindenki a nekik megfelelő szinten tud haladni a tanárokkal. (Buri Bianka, Csehi Józsi, Körmöczi Zoli a három fő gitártanár - most már Szőke Szabi is besegít, Deák Gabi zeneelméletet és szolfézst tanít, Kopf Andris pedig az áhítatokat és a játékokat szervezi.) (lent néhány fotó)

Augusztus 2. -én (szombaton) 18.00. órától egy ifjúsági istentisztelettel fogjuk lezárni a tábort, benne egy nagy közös zenéléssel. Mindenkit szeretettel várunk! (Utána szerény gofrisütést tartunk.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Más: Egy 23 éves édesanya nehéz helyzetbe került és sürgősen szeretne egy kiadó házrészt vagy albérletet találni Orosházán. Aki tud segíteni, kérem, hogy jelentkezzen nálam!

3. Augusztus 5. -én 17.30. - tól az ifilakásban FIFEB lesz.

4. Augusztus 7. -én csütörtökön 14.00. órától az Ezüstfenyő otthonban fogok áhítatot tartani. (Táncsics utca, a gimi mellett.) Örömmel venném - s persze az idősek is - ha el tudna jönni velem néhány fiatal énekelni, beszélgetni. Jelentkezzetek bátran!

5. Szolgálati közlemény a "régi" ifiseknek: Csenus Évi mindenkit szeretettel üdvözöl és ha egészségi állapota engedi, akkor el fogom hozni az ifjúsági istentiszteletre és a FIFEB -re.

6. Egy régebbi ügyben szeretnék segítséget kérni:

Néhány testvérünk rendszeresen segít másoknak eljutni istentiszteletre és egyéb alkalmakra, az ő feladataik átvállalásában szeretnék segítséget kérni.

Az alábbi utcákból szoktak testvéreket hozni:

Sámsoni út, Teréz utca, Rákóczi út, Dénes tanító utca.

Szeptember elejétől - legalább a vasárnapi istentiszteletekre - szeretnénk megoldani a rendszeres szállítást, addig viszont szeretném azok segítségét kérni, akik a felsorolt utcák közelében laknak és autóval jönnek az alkalomakra. Aki teheti kérem vállaljon át egy - egy testvért!

KÉPEK A GITÁRTÁBORRÓL (FOLYT, KÖV.!) :

komment

Kedves Barátaim!

 

 







 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Pénteken Pusztaföldváron szolgáltam az Immanuel zenekarral a "nyitott templom éjszakáján". Nagyon áldott alkalom volt, az istentiszteleten közel 70 testvérünk vett részt, akik nagyon nagy szeretettel fogadták az Immanuel szolgálatát is.  (Volt taps, közös éneklés, sőt felállva is énekeltünk. Ha ehhez hozzáveszem, hogy tegnap az ifin énekeltünk, tapsoltunk, sőt közben táncoltunk is, akkor elmondhatjuk, hogy kezd egy kicsit másfajta liturgiai is megerősödni közöttünk. S ez nagyon jól van így!)

2. Holnap 8.00. órakor kezdődik a gitártábor, a résztvevőket a gyülekezeti terembe várjuk!

3. Az augusztus  2. -ára tervezett családos nap most elmarad a sok kirándulás és szabadság miatt, de a tervek szerint szeptemberben meg fogjuk tartani.

4.  Bár családos nap nem lesz szombaton (augusztus 2.), de 18.00. órától keresztény könnyűzenei istentiszteletet fogunk tartani. Utána egy SZERÉNY (!) GOFRI SÜTÉSRE VÁRUNK MINDENKIT AZ IFI LAKÁSBA. (A "szerényt" azért írtam, nehogy valaki ne egyen napokig és erre készítse a hasát. Van két gofrisütőnk, azokat beizzítjuk és hajrá!)

 

komment

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedves Barátaim!

 

Hosszabb ideje nem tudtam jelentkezni, így egy kicsit megkésve számolok be néhány eseményről:

1. Július 16. -án Gabival Pusztaszőlősön szolgálatunk az idősotthonban.

2. Július 17. -én egy új lehetőség indult GYÜLEKEZETI FÓRUMBESZÉLGETÉS néven. Ez egy olyan nyitott beszélgetés, ahol Jantos István felügyelő úrral szívesen meghallgatunk minden észrevételt, javaslatot és kritikát a gyülekezetünk életével kapcsolatban. (Ezzel szeretném megelőzni, hogy fél és negyed hírek terjedjenek a gyülekezetben, felesleges feszültségeket okozva, valamint teljes átláthatóságot igyekszünk biztosítani a gyülekezetünk életéről. Azt kérem, hogy bárkinek kérdése van, itt tegye fel bátran, mindenre választ fog kapni!) Az első alkalomra közel 20 -an jöttek el és nagyon sok értékes javaslat hangzott el, amelyek egy részét már most igyekszünk megvalósítani. A FÓRUMBESZÉLGETÉSEK  rendszeres alkalmak lesznek, két havonta szeretettel várunk minden érdeklődött. (Legközelebb szeptember közepén lesz.)

3. Szombaton Kardoskúton szolgáltunk a Credo zenekar tagjaival az ottani falunap keretében megtartott ökumenikus istentiszteleten.

4. Mindezeken túl egyfolytában folynak a tárgyalások az iskola és az óvoda összevonásáról, a temető modernizációjáról, a Győry Vilmos tér 1. alatti ingatlan felújításáról valamint a Meszes Kis közi üzletek tatarozásáról. Lassan egy kicsit átalakul a hivatal működése, a gyülekezeti munkatársak munkaköre és  - költözések miatt - a munkatársi gárda összetétele is. Reménység szerint hamarosan megújul a honlapunk és a következő Harangszó újságunk is változni fog. (Már most kérek jelenkezőket, akik a vaktáborról, gitártáborról, Credo szabadtéri szolgálatáról és az  I. Keresztény Könnyűzenei Fesztiválról beszámolókat írnak!!! - jelentkezzetek!!)

5. Szervezetten folynak változások az óvodánkban is, a csoportszámok növelése és néhány óvónő áldott állapota miatt lecserélődik az ott dolgozó munkatársak közel egy harmada. (Ehhez kapcsolódóan változást jelent az óvoda vezetőjének új személye is.) Meggyőződésem, hogy talpraesett, az egyházi nevelésre nagyon alkalmas új munkatársakat találtunk.

A JÖVŐ:

 1. Kedden 17.30. -kor FIFEB az ifilakásban.

2. Kedden délután költözik Orosházára Kopf András az új iskolalelkészünk. Csütörtökön a 18.00. órási istentiszteleten már szolgálni is fog közöttünk.

3. Július 25. -én missziói alkalom lesz Pusztaföldváron, ahol egy ifjúsági istentisztelet keretében az Immanuel zenekar is szolgálni fog. (Én leszek az igehirdető) Aki szívesen kijönne, az jelezze, igyekszünk megoldani az utazást.

4. Július 28. és augusztus 2. között lesz a gitártáborunk. Még lehet jelentkezni - lehetőleg 12 év felett.

5. Augusztus 2. -án KERESZTÉNY KÖNNYŰZENEI ISTENTISZTELET LESZ A TEMPLOMUNKBAN.

 

 

komment

11.
július

OVTV

Laci73  |  komment

Kedves Barátaim!

A Városi Tv két riportja is foglalkozott zenekarjaink életével és programjával. Az Orosháza Fesztivál apropóján készült egy rövid film a Credo zenekarról és egy beszámoló az I. Orosházi Keresztény Könnyűzenei Fesztiválról is.

Itt találjátok:

www.ovtv.oroshaza.hu/

Az aktuális műsor harmadik oldalán láthatjátok! (Július  7.)

komment

07.
július

Fényképek

Laci73  |  komment

Kedves Barátaim!

1. Csehi Józsi sok szép képet készített az I. Orosházi Keresztény Fesztiválon. (Sajnos pesti elfoglaltsága miatt a Tandem és a Ladik zenekart nem tudta megörökíteni, de az Ösztönről, Via Stellisről és az Immanuelről találtok képeket.)

Itt találjátok:

http://ns.szabilinux.hu/~joci/fesztival2008

2. Holnap FIFEB az ifilakásban!!!


komment

2008. június 11-én a Szarvasi Ótemlomi Evangélikus Szeretetotthon lakói, a Benka Gyula Általános iskola első osztályos tanulói hajókiránduláson vettek részt. Hozzájuk csatlakozott a Győry Vilmos Evangélikus Szeretetszolgálat kis csapata is!

Képek itt!!!

komment

04.
július

ZENE

Laci73  |  komment

Kedves Barátaim!

1. Tegnap nagyon jól sikerült a Credo zenekarunk szolgálata a város  főterén. Amikor 18.00. óra előtt pár perccel megérkeztem, örömmel láttam, hogy legalább 150 ember áll és ül a színpad közelében. A közösnség - közösség - nagyon fogékony volt a zenére, sokan énekeltek és tapsoltak a számok alatt.

2. A holnapi napra készülve mind az öt szolgáló együttes zenei anyagába bele tudtam hallgatni, s ez alapján mondhatom, hogy nagyon igényes zenét hallgathatok 15.00. óraától az Árpád kertben. (Tandem, Ösztön, Via Stellis, Ladik és Immanuel)

Itt bele tudtok hallgatni:

Ladik

Via Stellis - éppen most került fel a teljes album!!

komment

1.Szeretettel ajánlom a szombati fesztiválon  fellépő egyik zenekar oldalát, öt számot le is tudtok tölteni:

www.oszton.hu/letoltes.html

2. Július 16. -án 16.00. órakor a Pusztaszőllősi Idősotthonban fogok szolgálni.  A jól bevált rend szerint szeretném, ha 5 - 10 fiatal velem tartana és közösen énekelnénk az időseknek. Kérem, hogy Csehi Józsinál legyetek szívesek jelentkezni!!

3. Július  8.- án kedden 17.30 -tól az IFI LAKÁSBAN  FIFEB  lesz!

4. Jövő héten az erdélyi testvérgyülekezet lesz a vendégünk. Tatrangról több, mint 40 testvérünk érkezik hozzánk. Július 13. -án Székely Levente a Tatrangi Evangélikus Gyülekezet lelkésze fog prédikálni templomunkban.

5. Egy testvérünk eladásra kínál egy alig használt HP nyomtatót, amely egyben skenner  is. Ára: 8.000 - forint.

2 komment

01.
július

Infók

Laci73  |  komment

Kedves Barátaim!

Röviden:

1. Csütörtök 18.00. Credo koncert - Árpád kert - esti istentisztelet elmarad

2. Szombat 15.00. órától - I. Keresztény Könnyűzenei Feszivál - Árpád kert - ifi elmarad

3.Szeretettel ajánlom azoknak akik kirándulásokat szerveznek:

www.lutheran.hu:8082/portalok/szallas

4. Egy evangélikus templom új sisakot kapott. Érdemes megnézni, ahogy leemelték a régit és felrakták az újat!

szugy.lutheran.hu/

komment

süti beállítások módosítása