ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

július 2009
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kedves Barátaim!

Hiába van nyár, a gyülekezeti életünkben még sincs "uborka szezon". Egymást érik az alkalmak és a különféle események.

 

1. Július 25. -én egy családos csendesnapon voltunk Nagyszénáson. Csaknem negyvenen vonatoztunk ki a Fecske Pálról elnevezett gyülekezeti házba, ahol a rengeteg játék és éneklés mellett jókat beszélgettünk és egy áhítatot is tartottam az elénk tágas teret adó és bennük is gyönyörködő Istenről. (Zsolt 18. 20.) (Itt láthattok néhány képet a többit a honlapunkon keressétek, hamarosan oda is felkerülnek - más alkalmak fényképeivel együtt.) Egy testvérünk egy hatalmas zsák kukoricát is adományozott, megfőztük és nagy sikere volt minden korosztály körében.

 

A következő nyári családos napot AUGUSZTUS 22 -ÉN  tartjuk a Lelkészi Hivatal kertjében. Egy nagy adag paprikás krumplit fogunk főzni bográcsban. Ezzel az alkalommal végett érnek a nyári családos csendesnapok és szeptember 6 -tól kezdődnek újra a családi istentiszteletek reggel 9.00. órától.

 

2. A mai istentiszteleten áldással és egy nagy csokor virággal köszöntük meg Németh Andrásné - vagy ahogy mindenki ismeri: Emike néni - szolgálatát. A vasárnapi istentiszteletek "háziasszonyi" szerepét Buri Bianka veszi át jövő vasárnaptól. Az ő feladat lesz a szentségi alkalmak - keresztelő, úrvacsora - előkészítése, a templom nyitása, zárása, s minden olyan feladat, amely az istentiszteleteink méltó lebonyolításához szükséges. Isten áldja szolgálatát közöttünk!

 

3. Továbbra is heti rendszerességgel tartjuk szombat esténként az ifjúsági alkalmakat. Kiköltöztünk a Lelkészi Hivatal kertjébe, ahol hatalmas röplabdacsatákkal vezetjük fel és zárjuk a beszélgetéseket. (Hála Istennek az utóbbi alkalmakra 4 -5 új fiatal is bekapcsolódott, olyanok, akik a gitártábor kapcsán kerültek a gyülekezetünk közelébe. Annak külön örülök, hogy a "régiek" nagy szeretettel fogadták őket, s ez is segít abban, hogy jól érezzék magukat közöttünk, s rajtunk keresztül az élő Istenhez is közel kerülhessenek.)

 

4. Hach János - a vaktábor vezetője - megkért, hogy a gyülekezet árulja a MEVISZ - Bárka pólóit. Aki szívesen vásárolna igényes, színes pólókat, keresse a Szeretetszolgálatnál. (ára: 1.000 - forint) Az istentiszteleten is hirdettem és elég sokan vásároltak, de még van néhány darab. Aki megteheti, ezzel is segítse a mozgássérült és vak fiatalok között végzett szolgálatot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

komment

20.
július

Sporttábor

Laci73  |  komment

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPORTTÁBOR

 

IDŐPONT: 2009. AUGUSZTUS 10. - 12. ( HÉTFŐ, KEDD, SZERDA) 9.00 - 15. 00. ÓRA KÖZÖTT

KÖLTSÉG: CSAK AZ EBÉDÉRT KELL FIZETNI, EZ HÁROM NAPRA 1.500 - FORINT

KORHATÁR: 8 - 99 ÉV KÖZÖTT

JELENTKEZÉSI LAP A LELKÉSZI HIVATALBAN KÉRHETŐ.

 

 

komment

Kedves Barátaim!


Hála Istennek az elmúlt esztendőben rengeteg alkalom volt gyülekezetünkben. Ezeket elkezdtük dokumentálni a honlapunkon is. Az elmúlt este hat alkalom képanyaga került fel a gyülekezeti honlapunkra, s a hétvégén újabb anyagokkal fog gazdagodni. (A dátumok pontosítása is folyamatban van, hamarosan így is rendszerezve lesznek az események.)
A napokban "rendezzük a múltat," s ettől kezdve mindig felkerülnek az aktuális képes beszámolók.
(Emellett a szövegek jelentős rész is megújult, a kezdőlaptól kezdve a konfirmáció bemutatásig.)

http://oroshaza.lutheran.hu/


Már korábban készültem ennek a képanyagnak a bemutatására, de nekem sincs minden alkalomról fényképem. Ezért kérlek benneteket, hogyha van az alább felsorolt alkalmakról fényképetek, azt e - mailban vagy más megoldással juttassátok el Csehi Józsinak vagy nekem:

Tavalyi gitártábor,
Idei gitártábor,
Tavalyi gyülekezeti szervezésű passió (Szentetornya, Orosháza),
Szegedi Vadasparkba kirándulás,
Kondorosi csendesnap, Szentetornyai ifjúsági hét, Szeretetszolgálat farsang, előadások
Szeretetvendégségek, koncertek, kiállítások, istentiszteletek, Immanuel, Credo, Hallelujah énekkör, Magyar Mise  stb. stb.
.... és minden olyan gyülekezeti alkalom, ami most hirtelen nem jutott eszembe!

KÖSZÖNÖM CSEHI JÓZSINAK ÉS SZŐKE SZABINAK A HONLAPON ELVÉGZETT MUNKÁKAT!!!!

Laci

 

2 komment

Kedves Barátaim!

Immár negyedik napjába lépett a gitártáborunk. Délelőttönként a tanárokkal együtt készülnek a gyerekek,  délután pedig az eltanult és ellesett mozdulatok gyakorlása folyik. Elkezdődött a közös készülés a szombati ifjúsági istentiszteletre is, amelyen mindenki fog szolgálni. (Július 18. szombat 18.00. óra - utána sütizés, beszélgetés, röplabda a hivatal udvarán.)

A gitároktatás mellett rendszeresen vannak kezdő és záró imádságok, beszélgetések, játékok (nagyon jó a röplabda háló!). Ma ezeken túl volt egy kis meglepetés is: meghívtunk egy fagyis kocsit, és a hivatal udvarán fagyizhatott mindenki. A közös kép eközben készült. (Hátul látszik belőle valami.)

 

Hamarosan frissül és elsősorban a képek tekintetében megújul a gyülekezeti honlapunk. Óriási előrelépés, hogy meghallgathatóak az igehirdetések, most az írott anyagot szeretnénk sokkal aktuálisabbá tenni.

 

komment

Szeretettel hívom fel újra a figyelmetek a következőkre:

- Július 11. szombaton 18.00. órakor ifjúsági alkalom lesz szalonnasütéssel. Mivel elkészült az új röplabda háló a lelkészi hivatal kertjében, ezért először ott fogunk találkozni, utána pedig meglátjuk a sütögetés helyszínét. (Ettől kezdve én viszem tovább az ifiket, szeretettel várom a jól megszokott és jól összeszokott kedves csapatot!)

 - Július 13. - 17. Gitártábor. Három szint szerint lesznek elosztva a jelentkezők, akikkel Buri Bianka, Körmöczi Zoli és Csehi Józsi fog foglalkozni. (Eddig 16 fiatal jelentkezett.) Ehhez kapcsolódóan  július 18 -án (jövő szombaton) egy családi hangulatú ifjúsági istentiszteletet szervezünk a gitártábor diákjainak szolgálatával.

 - Július 25 -én a családi istentiszteletre járóknak csendesnapot tartunk Nagyszénáson. Eddig 18 -an jelentkeztek, de még adva van a lehetőség mindenkinek! (Részletesebb infó lejjebb!)

 - Augusztus 10. - 12. között lesz még egy tábor, egy sporttábor. Erre is várjuk a jelentkezőket!!!!! A tábor zárásaként szerdán este, egy nagy vásznon projektorral kivetítve, együtt fogjuk megnézni a Magyarország - Románia barátságos labdarúgó mérkőzést.

komment

Kedves Barátaim!

 






 

 

 

 

Nyáron a  családos istentiszteletek helyett havonta egy csendesnapot tartunk. Júniusban Szegeden a Vadasparkba voltunk, júliusban pedig Nagyszénásra megyünk.
Várunk mindenkit, aki részt szokott venni a vasárnap 9.00. órakor kezdődő családi istentiszteleteken - s természetesen más fiatal szülőket is kisgyerekkel!!!!!!!!!!!!
Időpont: 2009. július 25. szombat
Találkozó: 10.15. (negyed tizenegy) VASÚTI PÁLYAUDVAR!!!
Hazaindulás: 18.08. VONATTAL

A program: Beszélgetés, játék, éneklés, kézműves foglalkozások.
Ebéd: Igazi ősi agapé: Mindenki amit hoz megeszi, ha olyan dolgot hoz, betesszük a közösbe és együtt megesszük!
Költségek: A vonatjegyet fizeti a gyülekezet, ebédről, uzsonnáról mindenki maga gondoskodjon.

KÉREM, MINDENKI JELENTKEZZEN A LELKÉSZI HIVATALBAN VAGY KEVEHÁZI MÁRTINÁL!!!!!!!!!

komment

Az utolsó bejegyzésem óta sok minden történt a gyülekezetünkben. Nézzük gyorsan mi van mögöttünk és mi vár ránk a nyáron! 

 - Június 7 -én  az ifjúsági istentiszteletünkre Pécsről érkezett egy zenélő csapat, akik a szolgálatukkal elmélyítették  Kopf András igehirdetését.

 - Június 11 -én az alvégi temetőben voltunk együtt Mokry Sámuel sírjánál egy megemlékezés és istentisztelet keretében.

 - Június 12 - én az egyházközség fenntartóként egy vacsorával ajándékozta meg az oktatási intézményünk összes pedagógusát, ezzel köszönve meg az elmúlt éves munkájukat.

 - Június 15 - én egy csendesnappal lett lezárva a tanév, a felsős osztályok a díszteremben az Immanuel zenekar szolgálatát hallgatták, a kisebbekkel pedig én mentem ki a Mikolay kertbe szabadtéri áhítatra és játékra.

 - Június 18. - 20. - között Bonyhádon voltunk a lelkészcsaládok találkozóján. Számomra óriási élmény volt egy kirándulás keretében megállni a mohácsi csatamezőn, meghallgatni a Szózatot és elénekelni a Himnuszt.

 - A hónap közepén megbeszélést tartottam az összes olyan pedagógussal, akik állami iskolákban, óvodákban tanítanak hittant. Átgondoltuk a folytatást, majd  ebben a témakörben eredményes megbeszélést folytattam Blahó János igazgató úrral, így szeptembertől újra indulnak a Táncsics Gimnáziumban is az evangélikus  hittanórák.  A Táncsicsban Gabi igyekszik összeszedni a gyerekeket, a Mezgében pedig valamelyik férfi hitoktatót szeretném felkérni. (Már csak a "Mezgében" nincs megszervezve ez a szolgálat, de a fenntartó váltás lezárulása után ott is meg fogom keresni az érintetteket.)

 - Június 22 -től Szentetornyán volt egy hetes evangélikus gyerektábor Laczki János vezetésével. Ebben több gyülekezeti tagunk is segített neki és egy nagyon áldott hetet tölthettek együtt a gyerekekkel.

 - Június 27 -én egy híján 50 fős csapat kirándult Szegedre a vadasparkba. Jó volt együtt tölteni egy napot azokkal a szülőkkel és gyermekekkel, akikkel vasárnaponként a családi istentiszteleteken szoktunk találkozni.

 - Tegnap volt a II. Orosházi Könnyűzenei Fesztivál. Számomra nem csak a nagy kedvencem - a Via Stellis zenekar - jelentett sokat, hanem az összes előadó. Köszönöm a szervezést az Immanuel zenekarnak!

 - Jelenleg szabadságon vagyok. Hat napot a Velencei tó mellett töltöttünk, most pedig itthon és a környékben töltődök fel az előttem álló szolgálatokra!

 

A jövő:

 - Véglegessé vált, hogy lesz olyan hatodéves teológus, aki a mi gyülekezetünkben fog megismerkedni a lelkészi szolgálat feladataival, szépségeivel és nehézségeivel.

 - Július 11. szombaton 18.00. órakor Ifjúsági alkalom lesz szalonnasütéssel nálunk a parókián. (Ettől kezdve én viszem tovább az ifiket, szeretettel várom a jól megszokott és jól összeszokott kedves csapatot!)

 - Július 13. - 17. Gitártábor. Három szint szerint lesznek elosztva a jelentkezők, akikkel Buri Bianka, Körmöczi Zoli és Csehi Józsi fog foglalkozni. A reggeli áhítatokat - Dániel könyve alapján - és a délutáni játékokat, Gabivel közösen, én fogom szervezni. (Ezen a héten még meghívott vendégként is fogok szolgálni a szegedi vaktáborban.)

 - Július 18 -án szombaton egy családi hangulatú ifjúsági istentiszteletet szervezünk a gitártábor diákjainak szolgálatával. (Áhítatot én fogom tartani a fiatalok bevonásával.)

 - Július 25 -én a családi istentiszteletre járóknak csendesnapot tartunk Nagyszénáson.

 - Augusztus 30. Tanévnyitó istentisztelet, Kopf András iskolalelkész megáldásával. (Az iskola meghosszabította a szerződését, s a további szolgálatára fogjuk Isten áldását kérni az iskola pedagógusaival és diákjaival együtt.)

 - Közben látogatások, esküvők, keresztelők, istentiszteletek, áhítatok és készülés a lassan összeálló "ProChrist" csapattal a szeptembertől induló újfajta vasárnap esti istentiszteletekre. (Ebbe  a csapatba számámra fontos, hiteles, de nagyrészt a gyülekezeti életbe eddig kevésbé aktív fiatalokat kértem fel.)

 

 

 

komment

Kedves Barátaim!

A nyár folyamán újra én fogom tartani az ifjúsági órákat szombatonként. Ennek keretében szeretettel várok mindenkit jövő szombaton - július 11. - én - 18.00. órától a parókiánkra egy szalonna sütéssel összekötött beszélgetésre, éneklésre, valamint éjszakai fürdőzésre a gyerekmedencébe!!!

komment

süti beállítások módosítása