ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

02.
november

alkalmak

Laci73  |  komment

A jövő héten sok program lesz, szeretettel közlöm, mindenki válassza ki az őt érintőt:

Kedd 17.00. óra - Presbiteri és képviselőtestületi bibliaóra lesz a gyülekezeti teremben

Szerda 15.00. óra  - A Győry Vilmos Evangélikus Szeretetszolgálat igazgatótanácsának ülése lesz

Csütörtök 16.00. óra - Sámuel - csoporttal készítjük el a következő gyerek - istentiszteletek terveit (ifiszoba)

Péntek  17.00. óra  - Megbeszéljük a szentesti zenés istentisztelet ötleteit (meghívókat elküldtem)

Péntek 18.00. óra - Indul a Bibliaiskola

komment

 

Ökumenikus istentisztelet keretében megáldottuk a felújított második világháborús temetőt.  (Koszorús Oszkár ünnepi beszéde hamarosan olvasható lesz a gyülekezetünk honlapján!)

 

Gyülekezetünk 2.000.000 -  forintot költött a hősi temetőben végzett munkákra, az Önkormányzattól kapott keretből. (Köszönjük Lászlóffy Robinak a második világháborús egyenruhában megjelent katonákat, ők a Rekviem temetkezés "ajándékai" voltak.)

Nagyon sok szeretettel találkoztunk: Már tegnap gyertya égett a kopjafa tövében, a Magyar Gárda tagjai szépítették a sírkertet s egy testvérünk pedig minden sírra nemzeti színű szalagot kötött. A felállított kopjafa az erdélyi (Tatrang) testvérgyülekezetünk ajándéka.

 

Örömmel fogadták a gyászolók és a temetőbe kilátogató emlékezők a temetőben folytatott egyéb felújítási munkákat is, az új bejáratot, parkolót, a megújult utakat, kutakat és a fásítást. Nagyon jó értés volt ilyen körülmények között kimenni a temetőbe!

 

Ilyen volt: 


Ilyen lett:

1 komment

 





 

 

A hitoktatásból kimaradt fiatal felnőttek valamint a hitükben és az ismeretekben még inkább elmélyülni akaró gyülekezeti tagok megszólítását szolgálja a november elején induló Bibliaiskola, ahol előadásokat fogunk tartani és beszélgetéseket fogunk folytatunk hitünk alapvető tanításairól. (Ribár János esperes úr tart majd előadásokat dogmatikai, etikai és lélektani kérdésekről, én pedig bibliaismeretről, kortörténetről és egyháztörténetről beszélek.) (Ide a valóban önmagukra és hitükre igényes felnőtteket várjuk, akik készek néhány ajánlott irodalomba is beletekinteni és ezzel is gazdagodni és épülni.)


 Az első alkalom 2008. november 7 -én pénteken 18.00. órakor lesz.

Mivel hitünk minden tanítása a Szentírásra épül, ezért elengedhetetlen, hogy minél jobban megismerjük a Biblia kialakulását, felépítését és történetét. Erről fog szólni az első előadás. (Bibliát minden alkalomra hozzatok magatokkal!)

komment

29.
október

Négy hír

Laci73  |  komment

Néhány hír:

1. Október 31. -én reformáció ünnepén két istentisztelet lesz templomunkban. Délelőtt 10.00. órakor Kopf András iskolalelkész fog szolgálni, délután pedig a közös protestáns ünnepi istentisztelet lesz Kovács Árpád református lelkész igehirdetésével és az én előadásommal. (Luther végrendeletéről fogok beszélni, amely a Magyarországi Evangélikus Egyház tulajdonában van Pesten.)

2. November 1. -én az alvégi és a felvégi temetőben is lesz  14.00. órakor áhítat. (Délelőtt a leánygyülekezetek temetőiben is!) Az alvégi temetőben 14.30 -kor megáldjuk a második világháborús magyar hősi halottak felújított sírkertjét, kopjafát állítunk és együtt imádkozunk az elhunytakért. (A három történelmi egyház képviselői mellett jelen lesz egy hagyományőrző zászlóalj is eredeti második világháborús katonaruhákban.) 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. November 12. -én szerdán az orosházi evangélikus gyülekezet vendége lesz Kocsis István, aki a Déli Egyházkerület pályázatokért felelős szakembere.
A tervek szerint 10.00 - 16.00 óra között lenne az alkalom, szendvicseket biztosítunk. A JELENTKEZÉSEKET NEKEM KÜLDJÉTEK EL.
(Nem csak a nagy pályázatokról lesz szó, hanem kisebb lehetőségekről is - számítógép, kisebb felújítások, stb. stb.)

4. November 15. -én ifjúsági istentisztelet lesz a Győr y Vilmos teremben.

5. Megújult a honlap: http://www.evangelikus.hu

www.evangelikus.hu

komment

süti beállítások módosítása