ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

21.
június

Programok

Laci73  |  1 komment

Kedves Fiatalok!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Kedden 17.30 -tól lesz FIFEB!!

2. Hétfőn kezdődik a napközis délután, amely idén három napos lesz. (hétfőtől - szerdáig)

A három nap címe: "Hit, remény, szeretet"

Június 23. - hétfő - hit

13. 30. - gyülekezés, játék
14. 00. - Énektanulás -
14. 20. - Hittan - beszélgetés -
14. 50. - uzsonna
15.10. - Film - projektor
15. 40. - Közös tánc -
16. 00. Záró imádság, áldás

Június  24. - kedd - remény

13. 30. - gyülekezés, játék
14. 00. - Énektanulás
14. 20. - Hittan - beszélgetés
14. 50. - uzsonna
15.10. - Kézműves foglalkozások
16. 00. Záró imádság, áldás

Június 25. - szerda - szeretet
13. 30. - gyülekezés, játék
14. 00. - Énektanulás
14. 20. - Hittan - beszélgetés -
14. 50. - uzsonna
15.10. - Sport, körjátékok, mozgás
16. 00. Záró imádság, áldás

A családos napot nem jövő szombaton, hanem augusztus 2. -án fogjuk megtartani, amikor egyrészt a gitártábor zárása is lesz, másrészt pedig 18.00. órától ifjúsági istentisztelet zárhatja a napot. (A tervezett vendég Békésről a Palánta Misszió bábcsoportja!)

3. Június 30 -tól Országos Pedagógus Konferencia lesz városunkban az evangélikus iskola szervezésében. Erre az alkalomra több, mint 300 pedagógus érkezik az ország minden részéből.

Két istentiszteleti alkalmat szeretnék kiemelni: Június 30. -án 14.00. órakor Ittzés János a Magyarországi Evangélikus Egyház püspök - elnöke fog prédikálni templomunkban, június 3. -án délben pedig Ribár János esperes.

A konferencia  keretében lesz egy ünnepi vacsora a Gyopár Club Hotelben, ahol a Credo zenekar fog szolgálni.

4. Július 3.- án csütörtökön 18.00. órától az  Orosháza Feszivál keretében a Credo zenekar koncertjét hallhatjátok az Árpád - kert színpadán.
5. Július 5. -én az Árpád - kertben kerül megrendezésre az
I. Orosházi Keresztény Könnyűzenei Fesztivál. 14.00. - 20. 00. óra között 5 zenekar fog szolgálni akik Budapestről, Kalocsáról és más településekről érkeznek hozzánk. 19.00. órától a szervező Immanuel zenekar lesz a színpadon.

1 komment

17.
június

Alkalmaink

Laci73  |  komment


1. Ma a FIFEB elmarad, mert egy jogtörténész előadása lesz a gyülekezeti termünkben. (Ettől még meg lehetne tartani, de a FIFEB tagok közül többen jelezték, hogy ez is érdekelné őket, így nem szeretném ketté bontani a csapatot.) Szeretettel várunk mindenkit erre az előadásra !
A téma: Mátyás király élete.

2. Pénteken 10.00. órától Luther házasságáról, feleségéről, gyermekeiről és betegségeiről fogok előadást tartani a gyülekezeti teremben.

Luther: " Katámat szeretem és tudom, hogy én őt jobban szeretem, mint magamat. Ugyanis inkább én halnék meg, minthogy ő a kisgyermekekkel meghaljon. Isten jól gondoskodott rólam, hogy ilyen asszonyt adott, aki a gazdaságának gondját viseli, úgyhogy nem kell még ennek terhét is magamra vennem. Katámat nem adnám oda sem Franciaországért, sem Velencéért. Először azért, mert Isten adta őt nekem, engem pedig neki, másodszor azért, mert gyakran tapasztalom, hogy más asszonyoknak több a fogyatékosságuk, mint az én Katámnak. Jóllehet neki is van néhány hibája, azonban még több nagy erénye van. Harmadszor pedig - s ez elég nagy ok lenne arra, hogy őt szeressem és becsüljem - azért, mert vallásos és becsületes, amint az egy istenfélő, erkölcsös asszonyhoz illik."



             

























3. Június 22.- én 10.00. órától tanévzáró istentisztelet lesz a templomban. (A gyerek istentisztelet elmarad!)

4. Június 23. - 27. között várjuk a gyerekeket az iskolába hittanos délutáni foglalkozásokra. (Hittan, áhítat, éneklés, kézművesfoglalkozás, mozi, sport, játék.)

5. Június 28.- án CSALÁDOS NAPOT TARTUNK. (Részleteket most fogjuk megbeszélni.)

6. Továbbra is nehezen megoldható feladatot jelent az idős testvérek istentiszteletre és más alkalmakra való szállítása. Aki ebben rendszeresen vagy rendszertelenül szívesen segítene kérem jelentkezzen.

komment

16.
június

IKTATÁS

Laci73  |  komment
Kedves Barátaim!



























Szombaton délután - Gáncs Péter püspök úr és Ribár János esperes úr szolgálatával - megtörtént a beiktatásunk az orosházi gyülekezetbe.
Kedves barátom Melega Krisztián egy alapos beszámolót írt az alkalomról, ezt itt találjátok: http://bekescsaba.hir6.hu/cikk/11043/080615_lelkesziktatas_az_oroshazi_evangelikus_pannonhalman (Ez a kép is a hir6 hírportálról való.)

Szeretném megköszönni mindazoknak, akik eljöttek és Isten áldását kérték az életünkre!
Köszönjük a lelkészeknek és azoknak, akik ezen az alkalmon igével, imádsággal vagy zenével szolgáltak.
Köszönjük azoknak, akik szóban, levélben, telefonon vagy e - mailban köszöntöttek minket.
Köszönjük a város vezetőinek a jelenlétüket és gondolataikat.
Köszönöm mindazok munkáját, akik az ünnepi fogadásra érkező tömeget fogadták és gondoskodtak az étkezés zavartalan lebonyolításáról.

komment

süti beállítások módosítása