ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)


















1.
Egy interjú jelent meg a Hír6 portálon Körmöczi Zolival az Immánuel zenekarról:

http://bekescsaba.hir6.hu/cikk/9512/080516_kereszteny_rockzene_oroshazan

Holnap Hartán fognak szolgálni.

2. Örömteli hír, hogy a hartai missziói napra már több, mint 700 testvérünk jelezte részvételét.


3. A pünkösd ünnepén 1000 példányban megjelent Harangszó újságunkból már csak pár darab maradt. Akinek van belőle, vigyázzon rá, mert nagy kincs!

Akinek nem jutott, interneten keresztül még elolvashatja a gyülekezet honlapján:

http://oroshaza.lutheran.hu/allando_alkalmaink2.html

1 komment

14.
május

Kérés

Laci73  |  komment




















Kedves autóval rendelkező és rendszeresen templomba járó Barátaim!


Vasárnapról vasárnapra 2 és 5 között van azon idősek száma, akik egyedül nem tudnak eljönni istentiszteletre, így autóval segítenek nekik. Ezt a szolgálatot jelenleg két család végzi - jó szívvel és szeretettel - de adott helyzetben nehézségekkel küzdve is.
(Ha mindegyik idős jönni szeretne, akkor nagyon nehéz pontosan összeszervezni az oda és visszautakat.)

Szeretettel kérem, hogy jelentkezzen nálam, aki egy - egy alkalom előtt szívesen elugrana idős testvérekért és elhozná istentiszteletre.
Kis elfoglaltság, de nagy segítség!

komment




















http://www.delmagyar.hu/vilagvevo/

Pünkösd ereje - egy istállóból indult világmozgalom

komment























Kedves Barátaim!


1. Jól tudom, hogy engem nem könnyű elérni.... vagyis nagyon könnyű - sokan élnek is vele, hiszen egymás után mennek a keresztelőre, esküvőre való felkészítő alkalmak, gyászolókkal való beszélgetések, folyamatosan elérhető vagyok látogatásokon, lelkipásztori beszélgetéseken, hittanórákon, Önkormányzattal, ügyvéddel, iskolával, óvodával való tárgyalásokon.
Mindebből fakadóan telefonon ritkábban.... van olyan délelőtt, amikor bekapcsolni se tudom a telefonom, mert egyik látogatásról ki, hittanra be, gyászolókhoz vissza.... ilyenkor 6 -7 nem fogadott hívás szokott várni.
A lényeg: Nem vagyok elérhetetlen, mindenkit visszahívok, ahogy megfelelőek a körülmények.



















2. Már régóta foglalkoztat egy fontos téma, az alkalmak kihasználtsága. Pontosan tudom, hogy sokaknak vannak gondjaik, problémáik vagy olyan lelki sebeik, amelyre gyógyulást keresnek és gyógyulást várnak.
Az Istennel való találkozásnak sok módja van, a lényeg, hogy hangozzék az ige. Mindez megtörténhet lelkipásztori beszélgetésben, egyéni bibliaolvasásban, de a rendszeres igehallgatás alkalmával is.
Ez utóbbit lehetne erősíteni.

Néhány tipp:

Ha nincs első óra - diákként, tanárként, óvodai dolgozóként - vagy nem 8.00. órára kell menni dolgozni, akkor jó betérni kedden és pénteken a reggeli áhítatra és erőt merítve elkezdeni a napot.
Ha nincs túl sok tanulni való, vagy nem kell a családról gondoskodni, akkor meg lehet pihenni csütörtökön és vasárnap az esti istentiszteleteken.

Ha érettebb hitre vágyódsz, akkor vár kéthetente keddenként a FIFEB!

Minden igehirdetés felér egy lelkipásztori beszélgetéssel, minden alkalommal megszólít minket az Isten. Éljünk vele, mert egy vasárnapi istentisztelet lendületével nem lehet végigharcolni egy hetet.

Mária tudta ezt:

„Útjuk közben betértek egy faluba. Egy Márta nevű asszony házába fogadta őt. Ennek nővére, Mária leült az Úr lábához és hallgatta a szavait. Márta ellenben sürgött-forgott a sok házi dologban. Egyszer csak megállt: „Uram, méltatlankodott, nem törődöl vele, hogy nővérem egyedül hagy szolgálni? Szólj neki, hogy segítsen.” Az Úr azonban így felelt: „Márta, Márta! Sokmindennel törődöl sokminden nyugtalanít. Pedig csak egy a szükséges. Mária a jobbik részt választotta. Nem is veszti el soha.”


komment

Kedves Barátaim!

Újra felhívom a figyelmeteket a hozzászólások rendszeres olvasására. Kocsis Évi írásai mellett ezt olvashatjátok:

Kedves Olvasók, szívből gratulálok így a "nagy" nyilvánosság előtt is Deák László lelkész úrnak, hogy örömmel erősíthetem meg a lelkészválasztás valós, öszödi beszéd nélküli eredményét: több, mint 200 szavazatot kapott Deák Laci az orosházi evangélikus gyülekezettől! A következő nagyon jeles alkalom - a konfirmáció után - 2008. június 14-én, szombaton délután 15 órai kezdettel lesz: ünnepélyes iktatás. Hálát adok Istennek, hogy eddig eljutottunk, és ezután is együtt dolgozhatunk - még négy évig (pontosabban 3,5). Előre az evangélikus Pannonhalmáért Orosházán. Isten áldása legyen ezen a gyülekezeti döntésen!
Egy érdekes jelenséget mégis szeretnék megjegyezni és elgondolkodás tárgyaként felvetni. Több, mint 500 gyülekezeti tagunk volt a templomban ezen a pünkösdvasárnapi istentiszteleten. Megfoghatatlan a számomra, hogy a szívélyes invitálás ellenére oly sokan miért nem akarják gyakorolni a szavazási, vagy választási jogukat, 11-kor miért siettek el. Így van ez egész szegény magyar hazánkban, a politikai vaslóságban is. Ez pedig nem jó, mert engedjük, hagyjuk, hogy a fejünk felett döntsenek. Most - tudom - az orosházi evang. gyülekezetben a parókus-lelkészi szolgálatra nagyon jó döntés született.
Végül 130-an ünnepeltük az Úr szent vacsoráját. Nekem nagyon szép volt ez a pünkösdi ünnep.

Ribár János

komment

Kedves Barátaim!




















1. Egy tény: Tegnap a gyülekezet közgyűlése megválasztott az Orosházi Evangélikus Egyházközség lelkészének.

.... s ami mögötte van:

 - Köszönöm az Úristennek, hogy elhívott szolgájának és mindeddig megsegített.
 - Köszönöm esperes úrnak a bizalmat és a szeretetben eddig eltöltött közös esztendőt.
 - Köszönöm mindazoknak akik megszavaztak. Köszönöm a 200 valahány igent, az egy nemet és az egy tartózkodást is. (Ha jól tudom a számokat.)
 - Köszönöm, hogy sokan érezték fontosnak a szavazást, hiszen csaknem kétszer annyi szavazat érkezett, mint a legutóbbi lelkészválasztás alkalmával.
 - Köszönöm feleségemnek a "háttérmunkákat".

Szokásos szlogen, de ez tényleg nem valaminek a vége. Egy közös út kezdetén vagyunk, a cél továbbra is az "evangélikus Pannonhalma"!  (ez nagyon megtetszett... :-)


2. Péntektől vasárnapig 16 gyerekkel konfirmandus táborban voltunk Szegeden.  A programban  szerepelt a konfirmandus anyag átismétlése, beszélgetések, csendes esti imádságok valamint rengeteg sport - foci, kosár, röplabda - közös ebéd, séta stb. stb. Inkább meséljenek a képek.

(A segítők csapata az utolsó pillanatokban lecsökkent, így feleségem volt a mindenes - gitáros, konyhás, lányszobát elaltató, "tyúkanyó anyukapótlék" - ahogy ő fogalmazott. Köszönöm neki - valamint Timi lányunknak és Iványi Daninak - a segítséget.)










1 komment

süti beállítások módosítása