ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31






















Kedves Barátaim!


1. Jól tudom, hogy engem nem könnyű elérni.... vagyis nagyon könnyű - sokan élnek is vele, hiszen egymás után mennek a keresztelőre, esküvőre való felkészítő alkalmak, gyászolókkal való beszélgetések, folyamatosan elérhető vagyok látogatásokon, lelkipásztori beszélgetéseken, hittanórákon, Önkormányzattal, ügyvéddel, iskolával, óvodával való tárgyalásokon.
Mindebből fakadóan telefonon ritkábban.... van olyan délelőtt, amikor bekapcsolni se tudom a telefonom, mert egyik látogatásról ki, hittanra be, gyászolókhoz vissza.... ilyenkor 6 -7 nem fogadott hívás szokott várni.
A lényeg: Nem vagyok elérhetetlen, mindenkit visszahívok, ahogy megfelelőek a körülmények.



















2. Már régóta foglalkoztat egy fontos téma, az alkalmak kihasználtsága. Pontosan tudom, hogy sokaknak vannak gondjaik, problémáik vagy olyan lelki sebeik, amelyre gyógyulást keresnek és gyógyulást várnak.
Az Istennel való találkozásnak sok módja van, a lényeg, hogy hangozzék az ige. Mindez megtörténhet lelkipásztori beszélgetésben, egyéni bibliaolvasásban, de a rendszeres igehallgatás alkalmával is.
Ez utóbbit lehetne erősíteni.

Néhány tipp:

Ha nincs első óra - diákként, tanárként, óvodai dolgozóként - vagy nem 8.00. órára kell menni dolgozni, akkor jó betérni kedden és pénteken a reggeli áhítatra és erőt merítve elkezdeni a napot.
Ha nincs túl sok tanulni való, vagy nem kell a családról gondoskodni, akkor meg lehet pihenni csütörtökön és vasárnap az esti istentiszteleteken.

Ha érettebb hitre vágyódsz, akkor vár kéthetente keddenként a FIFEB!

Minden igehirdetés felér egy lelkipásztori beszélgetéssel, minden alkalommal megszólít minket az Isten. Éljünk vele, mert egy vasárnapi istentisztelet lendületével nem lehet végigharcolni egy hetet.

Mária tudta ezt:

„Útjuk közben betértek egy faluba. Egy Márta nevű asszony házába fogadta őt. Ennek nővére, Mária leült az Úr lábához és hallgatta a szavait. Márta ellenben sürgött-forgott a sok házi dologban. Egyszer csak megállt: „Uram, méltatlankodott, nem törődöl vele, hogy nővérem egyedül hagy szolgálni? Szólj neki, hogy segítsen.” Az Úr azonban így felelt: „Márta, Márta! Sokmindennel törődöl sokminden nyugtalanít. Pedig csak egy a szükséges. Mária a jobbik részt választotta. Nem is veszti el soha.”


komment

süti beállítások módosítása