ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

Tegnap délután megtartottuk az óvodai "domb - evangélizációt"


Hálát adunk Istennek, mert:

 - nagyon szép volt az idő.
 - sok szülő és gyermek maradt ott.
 - nagyon jól érezték magukat a szülők és a gyerekek, hihetetlen hangulata volt az alkalomnak. Rengeteg gyerek figyelt, játszott, nyüzsgött az egész udvar.
 - Ez volt az első hivatalos szolgálata a FORRÁS zenekarnak, s külön öröm, hogy ezt a legkisebbek felé tehették meg. (Ma jönnek a nagyobbak, hiszen 18.00. órától könnyűzenei istentisztelet lesz a templomban.)

Íme néhány kép, sajnos nem igazán adják vissza a hangulatát az alkalomnak, de talán "átmegy" valami.

komment

(AKIK KÜLÖN LEVELET KAPTAK MEGÉRTIK)


Természetesen OLVASHATTOK  és nem OLVASHATOK!
Nem csak nekem szól!

(Olyan sötét még nem vagyok, hogy arról írogassak nektek, hogy én mit olvashatok saját magamtól. :-)

(A helyesírás soha nem volt az erősségem. Azért igyekezni fogok!)

Ehhez mit szóltok??

Hlyeesíárs!
A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny áitllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestögée annak,mkénit rdeeözndenk el a btüek.Eyegüdl az a fntoos,hgoy az eslő és az uolstó bteű a hlyéen lygeen.Ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivszsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad.A jnleeésg mgáayzrataa az,hgoy az erbemi agy nem eyedgi btüeket,hneam tleejs sazakvat ovals.Íme a bzoinytéik. 


1 komment

2007. SZEPTEMBER 21. -ÉN PÉNTEKEN 16.00. ÓRÁTÓL KÖNNYŰZENEI CSALÁDOS DÉLUTÁNT TARTUNK A HAJNAL ÓVODÁBAN.


SZOLGÁL A FORRÁS ZENEKAR.
(A zenei szolgálat első részében főleg keresztény gyermekdalokat fognak énekelni, a folytatásban pedig már a felnőtteket is megszólító számok fognak elhangozni.)

Érdemes lesz visszanézni, mert képeket is fogok feltenni a blogra az alkalomról.

komment

2007. szeptember 25. -én kedden 8.00. órától
 az evangélikus iskolánk 300 fiatalját várjuk
csendesnapra az iskola dísztermébe.


Az alkalmat énekléssel és Laczki János áhítatával fogjuk kezdeni. Ezután egy előadást - bizonyságtételt(!) - fogunk meghallgatni Durkó Albert békési lelkipásztortól és meglepetés vendégétől. Az előadást követő rövid szünet után csoportokban fogunk beszélgetni a hallottakról, majd a templomba átsétálva egy közös úrvacsoravétellel zárjuk az alkalmat, ahol én fogok igét hirdetni, és a gyülekezet lelkészei közösen osztják az úrvacsorát.

Egy interjú vendégünkkel:

http://eloviz.epk.hu/node/212

Albert szolgálata alapján fog a misszió mai lehetőségeiről beszélni, s mindarról az áldásról, amit ő is átélt életében.

SZERETETTEL VÁRJUK!

U.I.: Az elmúlt héten meglátogattuk Albertet és a beszélgetés közben kiderült, hogy nagyon sokmindenben egyformán gondolkozunk. Éppen ezért nagyon szeretném, ha ebből a találkozásból egy egymást segítő és gazdagító kapcsolat alakulna ki - köztünk és a közösségeink között is.
Kedden az Úristen elénk ad 300 gyereket, lesz köztük érdeklődő, unatkozó, megtért és kereső egyaránt.
Szólhatunk hozzájuk előadásban, igehirdetésben, bizonyságtételben. Együtt borulhatunk le az Úr oltára előtt az úrvacsoravételnél.
Nagy ajándék ez, s hiszem, hogy az Isten áldása lesz az egész délelőttön!
Ezért imádkozzunk!

komment

Ahogy korábban írtam, egy közepes és egy kis méretű gyülekezet lelkészi szolgálatai után kerültem Orosházára, amit nagyon sokan igazi "lelkészi nagyüzemnek" hívnak.
Mindez valahol igaz is, hiszen itt a szolgálatok tömegével találkozik az ember, minden napra jut áhítat, látogatás, megbeszélés, temetés és rengeteg más alkalom.
Nem csak a szolgálatok száma nagyon nagy, hanem a résztvevők száma is. Ami itt egy átlagos istentisztelet kevésnek tűnő létszáma az máshol egy ünnepi istentiszteletet soha nem látott sokasága.

Ezt a két dolgot szeme előtt tartva nagyon fontosnak látok két gondolatot:

 - A tömeg is egy - egy emberből, egy - egy lélekből áll. Nincs úgy "általában" gyülekezet, hanem terhet és súlyokat hordozó emberek vannak, akik harcolnak a hitükért.
 - Nincs egy iskolai csendesnapon "hat osztály", hanem 150 gyerek van együtt, akik mind - mind várnak valamit, s szeretnének az Istenben társat és támaszt találni. Emberekben nincs nagyüzem, csak az alkalmak számában.

 - A másik amit mindig észben tartok a rengeteg program szervezésénél:  mindez soha ne legyen pusztán leküzdendő akadály, amin jó lenne minél előbb túl lenni, hanem minden programot egy újabb LEHETŐSÉGKÉNT  igyekszem felfogni.
Ez nem könnyű feladat, Benkő Dániel - kissé megbuggyant :-) - gitárművész jut mindig az eszembe.
Egy riportot készítettek vele. Váratlanul megkérdezte a riportert:
 - Te most tudsz másra is figyelni?
 - Igen, a holnapi műsorra, egyéb terveimre stb. stb.  - mondta a riporter.
 - Na látod ez a baj! - szólt a válasz - Én most 1000% -ig csak rád figyelek, csak te vagy a fontos, most itt akarok maximálisan teljesíteni.

Nem könnyű 100% -ig ott lenni mindenhol, miközben az ember agyában - mintegy rejtetten futó program - már ott rohan a következő alkalom rengeteg terve. De ott kell lenni maximálisan, mert a gyászolónak most fáj, a 350 felsős gimnazistának most akar adni valamit az Isten rajtam keresztül, s a házasságra készülő fiatalok most akarnak életreszóló útravalót kapni.

Komolyan kell venni a "most" alkalmakat, mert a lelkészi szolgálat nem olyan, mint egy focimeccs, ahol csatárként sétálgatok, kihagyom a helyzeteket, aztán előbb - utóbb csak rúgok egy gólt. Lelkészként mindig törekedni kell a "góllövésre" mert a 9 kihagyott helyzetet nem lehet jóvá tenni egy begyötört góllal. (a fociban igen.) A 9  kihagyott helyzet, kilenc élet lehet....



komment

Keresztény könnyűzenei istentisztelet lesz szeptember 22. -én szombaton
18.00. órától az orosházi   evangélikus templomban!
Szolgál a FORRÁS  zenekar, igét hirdet Deák László evangélikus lelkész.
Az istentisztelet felekezetileg nyitott, minden közösségből várjuk a fiatalokat.
A következő könnyűzenei istentisztelet
október 28. -án vasárnap 17.00. órától lesz!

komment

süti beállítások módosítása