ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Ahogy korábban írtam, egy közepes és egy kis méretű gyülekezet lelkészi szolgálatai után kerültem Orosházára, amit nagyon sokan igazi "lelkészi nagyüzemnek" hívnak.
Mindez valahol igaz is, hiszen itt a szolgálatok tömegével találkozik az ember, minden napra jut áhítat, látogatás, megbeszélés, temetés és rengeteg más alkalom.
Nem csak a szolgálatok száma nagyon nagy, hanem a résztvevők száma is. Ami itt egy átlagos istentisztelet kevésnek tűnő létszáma az máshol egy ünnepi istentiszteletet soha nem látott sokasága.

Ezt a két dolgot szeme előtt tartva nagyon fontosnak látok két gondolatot:

 - A tömeg is egy - egy emberből, egy - egy lélekből áll. Nincs úgy "általában" gyülekezet, hanem terhet és súlyokat hordozó emberek vannak, akik harcolnak a hitükért.
 - Nincs egy iskolai csendesnapon "hat osztály", hanem 150 gyerek van együtt, akik mind - mind várnak valamit, s szeretnének az Istenben társat és támaszt találni. Emberekben nincs nagyüzem, csak az alkalmak számában.

 - A másik amit mindig észben tartok a rengeteg program szervezésénél:  mindez soha ne legyen pusztán leküzdendő akadály, amin jó lenne minél előbb túl lenni, hanem minden programot egy újabb LEHETŐSÉGKÉNT  igyekszem felfogni.
Ez nem könnyű feladat, Benkő Dániel - kissé megbuggyant :-) - gitárművész jut mindig az eszembe.
Egy riportot készítettek vele. Váratlanul megkérdezte a riportert:
 - Te most tudsz másra is figyelni?
 - Igen, a holnapi műsorra, egyéb terveimre stb. stb.  - mondta a riporter.
 - Na látod ez a baj! - szólt a válasz - Én most 1000% -ig csak rád figyelek, csak te vagy a fontos, most itt akarok maximálisan teljesíteni.

Nem könnyű 100% -ig ott lenni mindenhol, miközben az ember agyában - mintegy rejtetten futó program - már ott rohan a következő alkalom rengeteg terve. De ott kell lenni maximálisan, mert a gyászolónak most fáj, a 350 felsős gimnazistának most akar adni valamit az Isten rajtam keresztül, s a házasságra készülő fiatalok most akarnak életreszóló útravalót kapni.

Komolyan kell venni a "most" alkalmakat, mert a lelkészi szolgálat nem olyan, mint egy focimeccs, ahol csatárként sétálgatok, kihagyom a helyzeteket, aztán előbb - utóbb csak rúgok egy gólt. Lelkészként mindig törekedni kell a "góllövésre" mert a 9 kihagyott helyzetet nem lehet jóvá tenni egy begyötört góllal. (a fociban igen.) A 9  kihagyott helyzet, kilenc élet lehet....



komment

süti beállítások módosítása