ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

december 2007
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
1. Akit érdekel, annak számára mától megtalálható vagyok az iwiw -en is.

2. Újév napján két istentiszteletre várunk benneteket:
10.00. órától a templomban lesz istentisztelet, 17.00. órától pedig a gyülekezeti házban. Mind a két alkalmon lesz úrvacsora is!

3. Január 4. -én folytatódik a konfirmáció a gyerekeknek, január 7. -én pedig a felnőtteknek.

4. Január 6. -án 17.00. órától már lesz esti istentisztelet. Ezen az alkalmon fogjuk Isten áldását kérni a szeretetszolgálat működésére.

5. Január 8. -án kedden presbiteri és képviselőtestületi bibliaóra lesz, szeretettel várunk minden tisztségviselőt. (Természetesen más is jöhet, aki hallgatni szeretné Isten igéjét.)

6. Január 29. -én kedden lesz az új esztendő első FIFEB alkalma. (FIATAL FELNŐTTEK BIBLIAÓRÁJA) Attól kezdve kéthetenként keddenként 17.30. -kor találkozunk.

Mindenkinek Istentől áldott új esztendőt kívánok!

Áldó hatalmak oltalmába rejtve Csak várjuk békén mindazt, ami jő. Mert Isten őriz híven reggel, este, Ő hű lesz, bármit hozzon a jövő.

Ha gyötri, bántja szívünket a régi, És múlt napoknak terhe ránk szakad, Megrettent lelkünk vigaszodat kéri, Mit nékünk szerzett, Atyánk, szent Fiad.

S ha szenvedések kelyhét adod inni, Mely színig töltött, keserű s nehéz, Te segíts békén, hálával elvenni, Hisz áldva nyújtja hű atyai kéz!

És ha az úton örömöt adsz nékünk, Ha szép napod ragyogva ránk nevet, Biztasson, intsen sok nehéz emlékünk, Hogy életünket szenteljük neked!

A csend köröttünk mélyen szerteárad. Hadd halljuk azt a tiszta éneket, Amely betölti rejtett, szép világod, Hol téged dicsér minden gyermeked!

komment

Nem véletlenül írtam ezt a címet, hiszen valóban nagyon tartalmas napok állnak mögöttünk.

Néhány rövid beszámoló:

December 21. -én elmentek a mesterek, elkészült a felújított gyülekezeti ház. (Bár esperes úr rákérdezett, hogy "nem csak elbújtak". Nem bújtak el, jól megnéztünk mindent egyet sem találtunk a szekrénybe elbújva.)

Ennek örömére másnap - szombaton -  hatalmas takarítást csaptunk, csak úgy szállt a por az egész épületben. 10 ember megfeszített munkájával elértük, hogy délután 14.00. órára már egy kitakarított helység várta a Nyugdíjas Napközi tagjait egy kis karácsonyi beszélgetésre, ismerkedésre.

Vasárnap  - bár ez az istentisztelet be van "ékelve" a sok karácsonyi alkalom elé - szép számú gyülekezet jött össze az istentiszteletre.
Délután itt tartottunk  ádventi áhítatot, ahol  "laikus igehirdető" szolgált Madarász Géza személyében. A Filippi levél híres versei alapján - "Örüljetek az Úrban mindenkor..." - hirdette Isten igéjét.

Hétfőn három istentisztelet is volt: 15.00. órától a gyermekek karácsonyán voltunk együtt, ahol az iskolások szolgáltak egy szép karácsonyi műsorral. (Köszönjük nekik és tanáraiknak!)
17.00. órától karácsony esti istentisztelet volt. Ezt követte a ..... na ezt nehéz megfogalmazni, talán "karácsony éjszakai könnyűzenei szolgálat igehirdetéssel." Kb. 500 olyan testvérünk volt, aki képes volt fentmaradni és eljönni erre az alkalomra. (Először prédikáltam életemben ilyen későn, először szokatlan volt, különösen még otthon várni. Aztán már nem lehetett érzékelni, hogy 17.00. vagy 24.00 óra van éppen.)
Ezen az alkalmon a gyülekezetünk fiataljai énekeltek. (Készült egy dvd felvétel is az alkalomról, majd megpróbáljuk elérhetővé tenni az interneten.)

Kedden és szerdán  10.00. órakor volt istentisztelet. (Azt, hogy hányan voltak, akik még templomban ünnepelték a karácsonyt nem tudom, de a két napon - az éjféli alkalmat leszámítva -  kb. 700 - 800 ember lehetett.)

Ma - pihenésképpen - megnéztem az Evan, a minden6ó című filmet.
Érdekes történet, úgy dolgoz fel egy bibliai történetet, hogy nem gúnyolja ki azt, sőt  elképzelhetjük rajta keresztül, hogy milyen lehetett Nóénak teljesíteni az Isten szavát.

 "
Evan (Steve Carrell) frissen megválasztott kongresszusi képviselőként feleségével (Lauren Graham) és három fiával elhagyja Buffalót, és egy virginiai városba költözik. Első hivatali napjára készülve Istenhez imádkozik, hogy változtassa meg a világot. Nem is sejti, hogy az Úrnak már nagy tervei vannak vele.
...ezután különös események kezdődnek a háza táján, és a csak magával foglalkozó képviselő élete hirtelen a feje tetejére áll. Rejtélyes szállítmányok érkeznek ősi eszközökkel és méretes fadarabokkal, majd furcsa madarak jelennek meg. Evan kezdi azt hinni, hogy elment az esze. Ebbéli meggyőződését csak erősíti egy magas idegen (Morgan Freeman) látogatása, aki az Úristennek mondja magát és utasítja, hogy építsen egy bárkát családja és barátai számára a hatalmas özönvíz előtt. Három fia segítségével nekilát, hogy felépítse azt a hajót, bár fogalma sincs, mit fog szállítani, ha egyszer elkészül. Nem kell sokáig töprengenie, mert nagy megdöbbenésére a legkülönbözőbb alakú és méretű állatok érkeznek, méghozzá párosával, és elfoglalják az otthonát körülvevő erdőt..."

... most pedig dolgozni kezek, hiszen januárig meg kell írnom egy hamarosan megjelenő egyháztörténei könyv egyik fejezetét.

1 komment

Kedves Barátaim!

Isten szól az igéjén keresztül hozzánk, s ha őszintén figyelünk rá, akkor kapunk olyan üzeneteket, amelyek erősítenek, vezetnek és irányítanak minket.
Számomra az elmúlt napokban az alábbi igék jelentettek sokat a Thesszalonikiakhoz írt első levélből: "Mert a mi igehirdetésünk nem tévelygésből ered, nem is tisztátalan szándékból, nem is álnokságból.
Hanem mivel az Isten ítélt minket alkalmasnak arra, hogy ránk bízza az evangéliumot, úgy hirdetjük azt, mint akik nem az embereknek akarnak tetszeni, hanem a szívünket vizsgáló Istennek.  Hiszen, mint tudjátok, soha sem léptünk fel hízelgő beszéddel, sem leplezett kapzsisággal, Isten a tanúnk: nem is vártunk emberektõl dicsõséget, sem tőletek, sem másoktól."

Tudom, nem igazi karácsonyi ige - de mégis az.
Jézus - a körülményekkel nem törődve - beleszületett ebbe a világba és végig is járta azt az utat, amit rábízott az Isten.
Ilyen megalkuvás nélkül végigjárt új esztendőt kívánok mindenkinek! Az Úristen adjon erőt, hogy ránk bízott evangéliumot úgy tudjuk hirdetni, hogy ne kelljen majd szégyenkeznünk a szívünket vizsgáló Isten előtt!

EGY KIS MEGLEPETÉS: http://www.beol.hu/index.php?apps=cikk&cikk=110868

A TELJES CIKK A MAI BÉKÉS MEGYEI HÍRLAPBAN TALÁLHATÓ.

ISTENTŐL ÁLDOTT KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDENKINEK!


" A LÉNYEG, HOGY A LÉNYEG, LÉNYEG MARADJON!"







1 komment

Tegnap ádventi délután volt az iskolában, amelyet a Sámuel - csoport szervezett.  Ezen az alkalmon 80 - 90 gyerek készíthetett többféle ajándékot szüleinek és kézműves mesterektől is lehetett vásárolni.
Az alkalomon nem csak magyar forintért lehetett vásárolni, hanem dénárért is. Ezeket a kis pénzeket szeptember óta gyűjtötték a gyerekek a gyerekistentiszteleteken, és most egy külön asztalnál tudtak vásárolni.

1 komment

Kedves Barátaim!

1. Elkészült a Harangszó újságunk következő száma:
Olvasható itt:
http://oroshaza.lutheran.hu/allando_alkalmaink2.html
vagy 1.500 példányban Orosháza egész területén. :-)

2. Három hír a szeretetszolgálattal kapcsolatban:

 - December 20. -án csütörtökön 11.00. órától újabb ismerkedős délelőtt lesz az új tagok számára.
 - December 22. -én szombaton közös karácsonyi áhítat lesz a már beíratkozott tagoknak és vendégeinknek, ahol a testvéreknek ajándékkal is kedveskedni fogunk.
 - 2008. január 6. -án 17.00. órától egy ünnepi istentiszteleten fogjuk Isten áldását kérni a szeretetszolgálat dolgozóira, tagjaira és az ott folyó alkalmakra.

(Sajnos a gyülekezeten belülről hallok olyan pesszimista hangokat, hogy  nincs jelentkező a szeretetszolgálat  3 területére. (Vagyis nem én hallom, csak úgy repked a hír erre - arra én meg elkapom..:-)
Hadd nyugtassak meg mindenkit, hogy ez nem igaz, folyamatosan történik a jelentkezők felvétele. Abban is biztos vagyok, hogy amikor beindul és látni lehet, hogy mindez mit jelent gyakorlatban - s látni lehet az áldásait is - akkor a néhány kétkedő is meg fogja érteni, hogy miért volt szükség erre.)

Természetesen sokkal nagyobb azoknak a száma a gyülekezetünkben, akik bátran mernek nézni a jövőbe, nyitottak új dolgok felé, s örülnek annak, hogy megújulnak - és nagyon szépek lesznek(!) - a helységeink, s még inkább megtelik élettel a gyülekezeti házunk.
Ráadásul menet közben olyan új tervek is megfogalmazódnak, amelyek még színesebbé és gazdagabbá teszik majd az itt folyó szolgálatot.

Adjunk hálát ezért az Istennek és legyünk büszkék arra, hogy ennek a közösségnek lehetünk a tagjai!

Istentiszteleti alkalmaink az ünnepek idején

– December 16., vasárnap: advent 3. vasárnapja:

9.00 órakor gyermek-istentisztelet a Gyõry-teremben,
10.00 órakor istentisztelet úrvacsorával a templomban,
17.00 órától adventi áhítat.

– December 18., csütörtök:
17.00 órakor istentisztelet, utána beszélgetés lelki közösségben.

– December 23., advent 4. vasárnapja:
9.00 órakor gyermek-istentisztelet a Gyõry-teremben,
10.00 órakor istentisztelet úrvacsorával,
17.00 órától adventi áhítat.

– December 24., hétfõ, szenteste nap
15. 00. gyerekek karácsonya a templomban
istentisztelet 17.00 órakor a templomban
23.30 órai kezdettel éjféli zenés istentisztelet a templomban

– December 25., kedd, karácsony 1.napja:
nagyünnepi istentisztelet 10.00 órai kezdettel, úrvacsorai alkalom.

– December 26., szerda, karácsony 2. napja:
ünnepi istentisztelet 10.00 órakor,úrvacsorával.

– December 27., csütörtök:
17.00 óra istentisztelet.

– December 30., karácsony utáni vasárnap:
10.00 órakor istentisztelet.

 - December 31., hétfõ, óév este:
istentisztelet 17.00 órai kezdettel.

 - 2008. január 1., kedd, Újév napja:
10.00 órakor istentisztelet úrvacsorával
17.00 órakor istentisztelet úrvacsorával

 - Január 3., csütörtök:
17.00 órakor istentisztelet, utána beszélgetés lelki közösségben.

komment

12.
december

Mai igék

Laci73  |  komment
A mai napon megkaptuk a tervezett szeretszolgálatunk Működési Engedélyét az Önkormányzattól.
Nem véletlenül volt ez a mai ige: "Veled voltam mindenütt, amerre csak jártál." (2Sám 7,9a)
Megtapasztaltuk!

Feladatot is kaptunk mellé, az útmutató mai másik igéjét: "Jézus Krisztus mondja: "Maradjatok énbennem, és én tibennetek." (Jn 15,4a)

komment

1. Tegnap szeretetvendégséget tartottunk, ahol Pintér Károly evangélikus lelkész volt a vendégünk. A közel 50 testvérünk egy hittel teli, őszinte visszaemlékezést és bizonyságtételt hallgathatott meg Karcsi bácsitól.

2. Kedden 17.30. -kor Fiatal Felnőttek Bibliaórája az ifjúsági lakásban.

3. Szombaton 14.00. órától ádventi délután lesz az iskolában. Ehhez kapcsolódóan 17.00. órától ifjúsági istentisztelet az iskolában! (Figyelem, a helyszín az iskola ebédlője az időpont pedig 17.00. óra!!)

4. Vasárnap   17.00. órától ádvenit esti áhítatot tartunk a gyülekezeti teremben.

5. December 16. -án jelenik meg a HARANGSZÓ újságunk karácsonyi száma!

komment

06.
december

Hírek

Laci73  |  1 komment
Kedves Barátaim!

A már sokszor hirdetett vasárnapi szeretetvendégség és a december 15. -én 14.00. órától az iskolában tartandó ádventi gyermekdélután mellett az alábbi dolgokra szeretném felhívni a figyelmeteket:

1. December 11. -én kedden 17.30. -kor Fiatal Felnőttek Bibliaórája az ifi lakásba.

2. December 16. -án és 23. -án (vasárnap) 17.00. órától ádventi elcsendesedést tartunk a gyülekezeti teremben. Ezt a két alkalmat fogják követni
január 6. -ától hetente a vasárnap esténkénti istentiszteletek.

3. December 13. -án 18.00. órától Mezőberénybe fogok szolgálni, ahová  - ha lehetséges - fiatalokat is várnak velem. Aki szívesen jönne, kérem jelezze.

4. Laczki János lelkész úr Pusztaszőlősre az idősotthonba tervez ádventi áhítatot, ahová szintén vár fiatalokat.


5. A mai nyugdíjas napközis megbeszélésre 10 testvér jött el.
 
Köszönöm mindenki segítségét!
A következő beszélgetős alkalom december 20. -án csütörtökön lesz. Erre is várunk minden újabb érdeklődőt! (A listámon szereplő csaknem 100 barátom személyesen fog kapni meghívókat is. Nyomtassátok és osztogassátok!)
Hála Istennek (!) 34 idős testvérünk jelentkezett eddig az idősek napközijébe.

6. Szeretettel ajánlom kedvesem oldalát: www.dgabi.blog.hu

Hamarosan leírom a karácsonyi alkalmak pontos dátumait.

1 komment

Elhunyt id. Dr. Fabiny Tibor professzor úr. Nagyon szerettem Tibor bácsit, lelkészé iktatásomnál őt kértem meg, hogy képviselje a Teológiát. Rajta keresztül áldotta meg az Isten a szolgálatomat.

Nyugodjon békében!

"Halál, hol a te diadalod? Halál, hol a te fullánkod?" A halál fullánkja a bűn, a bűn ereje pedig a törvény. De hála az Istennek, aki a diadalt adja nekünk a mi Urunk Jézus Krisztus által! Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban."

1 komment

http://pinterbela.hu/


"nem ezt vártad, nem így mondták, mást ígért a szív és mást a száj…
megint tél van, megint fázol, pedig azt mondták hogy jön már a nyár..
homokba kell írni a szót ami annyira fáj,
hagyni kell hadd vigye a szél…
homokba írni a bűnt, amivel megbántott más,
mielőtt megjegyezhetnéd…
és odakell menni, megölelni,
akkor is ha nem te vagy a hibás…
odamenni, esélyt adni, elengedni minden tartozást…
hogyan tudnál tovább lépni…amiben hittél az már nem a tiéd…
hogy lehetne bekötözni azt a sebet ami szíveden ég…
homokba kell írni a szót ami annyira fáj,
hagyni kell hadd vigye a szél…
homokba írni a bűnt, amivel megbántott más,
mielőtt meg jegyezhetnéd…
és odakell menni, megölelni,
akkor is ha nem te vagy a hibás…
odamenni, esélyt adni, elengedni minden tartozást…”

6 komment

Ádventi koszorúkat készítettünk a Győry teremben.

komment

Néhány hír a gyülekezet életéből:

1. Gőzerővel megkezdődőtt a gyülekezeti terem átalakítása. Az udvaron új járda és mozgássérült rámpa készül, korláttal és csúszásmentes járólappal. A benti helységekben már elkészült a mobil fal tartószerkezete és hétfőn beindul a villamos hálózat felújítása. (Több fény, jobb elhelyezése a lámpatesteknek stb. stb.) Egy új fürdőszoba is ki lesz alakítva mozgássérült wc -vel, zuhannyal és mosógéppel. Ezeken túl a jelenlegi gyülekezeti wc -k is meg fognak újulni.
Mindezek a felújítás elsősorban a nyugdíjas otthon beindulását szolgálják. Ezen kívül én úgy gondolom, hogy a pezsgő gyülekezeti életünk is megkívánt egy modernebb és rendezettebb környezetet. (Ne feledjük, hogy így nem csak a Fénysugár Nyugdíjas Egyesület és a csütörtöki istentiszteletek lesznek szebb helyszínen, hanem a szeretetvendégségek és a lelkésztalálkozók is. (Valamint lehetőségünk lesz keresztény mozgássérült egyesületet  és baba - mama klubot is szervezni.) (Én nem így dolgozok, csak egy beállított fotón pózolok!)
A "lelki szervezés" is beindult, eddig 24 testvérünk jelezte, hogy tagja szeretne lenni a nyugdíja otthonnak.

2. A baba - mama  - (papa és pap!) klub első alkalmát már meg is tartottuk tegnap az óvodában. Az egyik teremben 14 - 15 kisgyermekes fiatallal beszélgettünk arról, hogy mit jelent számunkra a keresztelésnél elmondott "Vállaljuk!" ("Vállaljátok -e, hogy .... gondoskodtok e gyermek hívő kereszténnyé növekedéséről..") Nagyon eleven beszélgetés alakult ki a sütik, szendvicsek és üdítők között.

3. November 24. - 25.- én Teológus Napok voltak a gyülekezeteinkben, ahol az alkalmakon a vendégek szolgáltak. Az orosházi templomban Dr. Csepregi Zoltán a Hittudományi Egyetemünk rektora hirdette Isten igéjét.

ALKALMAK:

 - December 1. -én (ma!) 15.00. órától ádventi koszorú készítés lesz a Győry teremben! Mindenki haza is viheti a saját koszorúját és holnap azon gyújthatja meg az első gyertyát.

 - December 2. -án 9.00. órakor gyerekistentisztelet lesz, ahol egy új sorozat indul: a csacsi, az okos és buta teve, a boci és a madárkák szemszögéből ismerkedünk meg a karácsonyi történettel. Holnap a csacsi fog megérkezni.

 - December 2. -án istentisztelet úrvacsorávall - minden ádventi vasárnapon lesz úrvacsoraosztás!!

 - December 4. -én 17.00. órától presbiteri és képviselőtestületi ülés lesz, erre is szeretettel várunk mindenkit.

 - December 6. -án 11.00. órától a szeretetszolgálat bemutatkozó alkalma lesz az új tagok és érdeklődők számára. (Előtte vörösbe öltözök az oviban... :-) (Minden héten lesz egy ilyen alkalom, amikor az érdeklődőknek elmondjuk a terveinket. Erre az alkalomra küldjetek mindenkit, aki szeretne tájékozódni vagy kérdezni.)

 - December 7. -én nyílt nap lesz az evangélikus gimnáziumba, egy hittanórát is meg lehet nézni - akit érdekel vagy érintett.

 - December 9. -én Pintér Károly evangélikus lelkész lesz a vendégünk, aki nem csak a délelőtti istentiszteleten, hanem 15.00. órától egy szeretetvendégségen is a vendégünk lesz.

Szeretettel ajánlom: http://dgabi.blog.hu/

Folyt. köv.!




 

2 komment

süti beállítások módosítása