ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Néhány hír a gyülekezet életéből:

1. Gőzerővel megkezdődőtt a gyülekezeti terem átalakítása. Az udvaron új járda és mozgássérült rámpa készül, korláttal és csúszásmentes járólappal. A benti helységekben már elkészült a mobil fal tartószerkezete és hétfőn beindul a villamos hálózat felújítása. (Több fény, jobb elhelyezése a lámpatesteknek stb. stb.) Egy új fürdőszoba is ki lesz alakítva mozgássérült wc -vel, zuhannyal és mosógéppel. Ezeken túl a jelenlegi gyülekezeti wc -k is meg fognak újulni.
Mindezek a felújítás elsősorban a nyugdíjas otthon beindulását szolgálják. Ezen kívül én úgy gondolom, hogy a pezsgő gyülekezeti életünk is megkívánt egy modernebb és rendezettebb környezetet. (Ne feledjük, hogy így nem csak a Fénysugár Nyugdíjas Egyesület és a csütörtöki istentiszteletek lesznek szebb helyszínen, hanem a szeretetvendégségek és a lelkésztalálkozók is. (Valamint lehetőségünk lesz keresztény mozgássérült egyesületet  és baba - mama klubot is szervezni.) (Én nem így dolgozok, csak egy beállított fotón pózolok!)
A "lelki szervezés" is beindult, eddig 24 testvérünk jelezte, hogy tagja szeretne lenni a nyugdíja otthonnak.

2. A baba - mama  - (papa és pap!) klub első alkalmát már meg is tartottuk tegnap az óvodában. Az egyik teremben 14 - 15 kisgyermekes fiatallal beszélgettünk arról, hogy mit jelent számunkra a keresztelésnél elmondott "Vállaljuk!" ("Vállaljátok -e, hogy .... gondoskodtok e gyermek hívő kereszténnyé növekedéséről..") Nagyon eleven beszélgetés alakult ki a sütik, szendvicsek és üdítők között.

3. November 24. - 25.- én Teológus Napok voltak a gyülekezeteinkben, ahol az alkalmakon a vendégek szolgáltak. Az orosházi templomban Dr. Csepregi Zoltán a Hittudományi Egyetemünk rektora hirdette Isten igéjét.

ALKALMAK:

 - December 1. -én (ma!) 15.00. órától ádventi koszorú készítés lesz a Győry teremben! Mindenki haza is viheti a saját koszorúját és holnap azon gyújthatja meg az első gyertyát.

 - December 2. -án 9.00. órakor gyerekistentisztelet lesz, ahol egy új sorozat indul: a csacsi, az okos és buta teve, a boci és a madárkák szemszögéből ismerkedünk meg a karácsonyi történettel. Holnap a csacsi fog megérkezni.

 - December 2. -án istentisztelet úrvacsorávall - minden ádventi vasárnapon lesz úrvacsoraosztás!!

 - December 4. -én 17.00. órától presbiteri és képviselőtestületi ülés lesz, erre is szeretettel várunk mindenkit.

 - December 6. -án 11.00. órától a szeretetszolgálat bemutatkozó alkalma lesz az új tagok és érdeklődők számára. (Előtte vörösbe öltözök az oviban... :-) (Minden héten lesz egy ilyen alkalom, amikor az érdeklődőknek elmondjuk a terveinket. Erre az alkalomra küldjetek mindenkit, aki szeretne tájékozódni vagy kérdezni.)

 - December 7. -én nyílt nap lesz az evangélikus gimnáziumba, egy hittanórát is meg lehet nézni - akit érdekel vagy érintett.

 - December 9. -én Pintér Károly evangélikus lelkész lesz a vendégünk, aki nem csak a délelőtti istentiszteleten, hanem 15.00. órától egy szeretetvendégségen is a vendégünk lesz.

Szeretettel ajánlom: http://dgabi.blog.hu/

Folyt. köv.!




 

2 komment

süti beállítások módosítása