ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Nem véletlenül írtam ezt a címet, hiszen valóban nagyon tartalmas napok állnak mögöttünk.

Néhány rövid beszámoló:

December 21. -én elmentek a mesterek, elkészült a felújított gyülekezeti ház. (Bár esperes úr rákérdezett, hogy "nem csak elbújtak". Nem bújtak el, jól megnéztünk mindent egyet sem találtunk a szekrénybe elbújva.)

Ennek örömére másnap - szombaton -  hatalmas takarítást csaptunk, csak úgy szállt a por az egész épületben. 10 ember megfeszített munkájával elértük, hogy délután 14.00. órára már egy kitakarított helység várta a Nyugdíjas Napközi tagjait egy kis karácsonyi beszélgetésre, ismerkedésre.

Vasárnap  - bár ez az istentisztelet be van "ékelve" a sok karácsonyi alkalom elé - szép számú gyülekezet jött össze az istentiszteletre.
Délután itt tartottunk  ádventi áhítatot, ahol  "laikus igehirdető" szolgált Madarász Géza személyében. A Filippi levél híres versei alapján - "Örüljetek az Úrban mindenkor..." - hirdette Isten igéjét.

Hétfőn három istentisztelet is volt: 15.00. órától a gyermekek karácsonyán voltunk együtt, ahol az iskolások szolgáltak egy szép karácsonyi műsorral. (Köszönjük nekik és tanáraiknak!)
17.00. órától karácsony esti istentisztelet volt. Ezt követte a ..... na ezt nehéz megfogalmazni, talán "karácsony éjszakai könnyűzenei szolgálat igehirdetéssel." Kb. 500 olyan testvérünk volt, aki képes volt fentmaradni és eljönni erre az alkalomra. (Először prédikáltam életemben ilyen későn, először szokatlan volt, különösen még otthon várni. Aztán már nem lehetett érzékelni, hogy 17.00. vagy 24.00 óra van éppen.)
Ezen az alkalmon a gyülekezetünk fiataljai énekeltek. (Készült egy dvd felvétel is az alkalomról, majd megpróbáljuk elérhetővé tenni az interneten.)

Kedden és szerdán  10.00. órakor volt istentisztelet. (Azt, hogy hányan voltak, akik még templomban ünnepelték a karácsonyt nem tudom, de a két napon - az éjféli alkalmat leszámítva -  kb. 700 - 800 ember lehetett.)

Ma - pihenésképpen - megnéztem az Evan, a minden6ó című filmet.
Érdekes történet, úgy dolgoz fel egy bibliai történetet, hogy nem gúnyolja ki azt, sőt  elképzelhetjük rajta keresztül, hogy milyen lehetett Nóénak teljesíteni az Isten szavát.

 "
Evan (Steve Carrell) frissen megválasztott kongresszusi képviselőként feleségével (Lauren Graham) és három fiával elhagyja Buffalót, és egy virginiai városba költözik. Első hivatali napjára készülve Istenhez imádkozik, hogy változtassa meg a világot. Nem is sejti, hogy az Úrnak már nagy tervei vannak vele.
...ezután különös események kezdődnek a háza táján, és a csak magával foglalkozó képviselő élete hirtelen a feje tetejére áll. Rejtélyes szállítmányok érkeznek ősi eszközökkel és méretes fadarabokkal, majd furcsa madarak jelennek meg. Evan kezdi azt hinni, hogy elment az esze. Ebbéli meggyőződését csak erősíti egy magas idegen (Morgan Freeman) látogatása, aki az Úristennek mondja magát és utasítja, hogy építsen egy bárkát családja és barátai számára a hatalmas özönvíz előtt. Három fia segítségével nekilát, hogy felépítse azt a hajót, bár fogalma sincs, mit fog szállítani, ha egyszer elkészül. Nem kell sokáig töprengenie, mert nagy megdöbbenésére a legkülönbözőbb alakú és méretű állatok érkeznek, méghozzá párosával, és elfoglalják az otthonát körülvevő erdőt..."

... most pedig dolgozni kezek, hiszen januárig meg kell írnom egy hamarosan megjelenő egyháztörténei könyv egyik fejezetét.

1 komment

süti beállítások módosítása