ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

28.
augusztus

úrvacsora

Laci73  |  komment
Érdekes tábla.... Nincs kint egyetlen köztéren sem, nem lóbálja senki az utcán, mégis sokan elfogadják és betartják.
Mi megtettünk egy apró lépést, hogy ne így legyen: MINDEN HÓNAP HARMADIK CSÜTÖRTÖKÉN AZ ESTI ISTENTISZTELET KERETÉBEN ÚRVACSORAOSZTÁST TARTUNK. (szeptember 20.)
TÉGED IS VÁRUNK!

komment

 Kedves Fiatalok!

Ahogy már írtam, szeptember 1.- én az ifjúsági alkalom az Iványi Daniéknál lesz.
Szeretettel kérem, hogy akinek van egy kis szabadideje, az szombaton 16.00. órára jöjjön, hogy a leendő ifjúsági szobáinkat rendbe tudjuk tenni, és be tudjuk rendezni.

Munkák:
- takarítás,
- székek, padok, asztalok felhordása
- csó - csó asztalok felhordása,
- díszítések
- stb. stb.

Ha van otthon régi táboros képetek, vagy ki tudtok nyomtatni ilyenek, hozzátok el, hogy hangulatosabbá tudjuk tenni a falakat. Ezen kívül minden képet és egyéb díszt köszönettel veszünk - persze azért igyekszünk egységes arculatot kialakítani.
(a lakás szerintem fantasztikus, egy igazi ifjúsági centrumot lehet kialakítani benne.)

KÉREM, HOGY AKI TUD JÖNNI, JELEZZEN VISSZA, HOGY LÁSSAM MENNYI EMBERREL TERVEZHETEK!

komment

Kedves Barátaim!

Nagyon megtisztelő felkérést kaptam Szeverényi János misszió lelkész testvéremtől: Megkért, hogy szolgáljak evangélikus egyházunk októberi országos evangélizációján. A záró istentisztelet szolgálata lesz az enyém, ahol az "ÉLET" lesz a téma.
Mindezt nagy örömmel fogadtam el, de a felelősség súlyát is érzem.
A vasárnapi ige erősít: "...a mi alkalmasságunk az Istentől van. Ő tett alkalmassá minket..."
Külön öröm számomra, hogy 17 évesen - 17 évvel ezelőtt - éppen a Deák téren tapasztalhattam meg, hogy mit jelent az úrvacsora ajándéka, s most ott oszthatom ki én is úrvacsorát.


komment

Óriási az érdeklődés az ifjúsági órák iránt!

Tegnap megbeszélést tartottunk néhány fiatallal és kialakítottunk egy új koncepciót az ifjúsági órák menetében. Ezt szeretném először felvázolni nektek:


Szeptember elejétől az ifjúsági órák az alábbi keretben lesznek megtartva:


18.15. -kor kezdés: (ezt szigorúan vesszük, tiszteljük meg egymást azzal, hogy pontosan érkezünk. Az egész alkalom komolysága veszélybe kerül, ha össze – vissza szállingóznak be az emberek.)


éneklés: (Sok új dalt fogunk tanulni, reménység szerint ezek még lendületesebbé teszi az éneklést. Ezen túl igyekszünk egyre több hangszert is bevonni a zenélésbe.)


játék: (Külön felelőse van ennek a területnek – most egy hónapig Kocsis Évi, utána más valaki – aki minden alkalommal gondoskodik egy játékról az ifjúsági alkalmon.)


3 fős imakörök: (Minden alkalommal véletlenszerűen kialakítunk 3 fős csoportokat, akik néhány perc beszélgetés után imádkoznak egymásért. Természetesen nem kötelező mindenkinek hangosan imádkozni, lehet csendben is az Isten elé vinni a barátainkat.)


kiselőadás: Egy sorozat indul: „Világvallások, felekezetek, kisegyházak, szekták” címmel. Itt az előadók az ifjúságból kerülnek ki, azok közül, aki vállalják, hogy 10 percben ismertetik az adott vallási közösség életét. Erre majd én szeretnék felkérni közületek előadókat. (Eddig, ami biztos: szeptember 8.: iszlám – Sámuel, szeptember 15.: hinduizmus: - Vivien, szeptember 29.: Buddhizmus – Nóri)


ének:


beszélgetés: Ezt az ifjúsági órán jelen levő lelkész vezeti. Ő hozza a témát is, ami lehet az előadáshoz kapcsolódó – pl. annak átbeszélése, hogy miként viszonyul evangélikus hitünk az adott valláshoz – de lehet más téma is.


ének:


áhítat - imádság: (Áhítatokkal a teológus fiatalok fognak szolgálni közöttünk, amikor lehetőségeik engedik. Szeptember 8. -án Kasza Gabi kezdi.)


Néhány információ:


  - Az ifjúsági istentiszteletek napjain nem lesz külön ifjúsági, viszont utána mindenkit várunk - a szokott rend szerint – beszélgetni, játszani. (Az istentiszteletre minden ifjúságot szeretnénk meghívni a városból. Sámuel és Kasza Gabi vállalta, hogy készítenek egy plakátot erről az istentiszteletről.)


  - Szeretettel kérem a teológusokat, hogy amikor előre tudják, hogy itthon lesznek, legyenek szívesek egy – egy áhítatra jelentkezni.


  - Többen jelezték, hogy szívesen mélyítenék gitártudásukat. Erre is lesz lehetőség, akiknek ilyen tervei vannak készüljenek!


  - Szeptember 1. -én az Iványi Daniéknál lesz az ifi, szeptember 8. -tól pedig az egyik szép, tágas emeleti lakásban. (ezzel kapcsolatban még jelentkezni fogok, mert szeretném, ha közösen tudnánk kitakarítani és otthonosan berendezni az új ifjúsági helyiségünket.)


  - Kellene egy frappáns név az ifjúságnak. Van valakinek ötlete?






komment

Néhány információ az ifjúság tagjainak:


1. A szombati ifjúsági alkalom a Iványi Daniéknál lesz!
Legkésőbb 18.15. -kor
gyalog indulunk hozzájuk a gyülekezeti teremtől, de akinek egyszerűbb menjen egyből oda. (Kálmán I. u. 4.)
Egy kis pihenés, feltöltődés az iskola előtt!



2. Eddig 16 hely foglalt a nagyszénási táborból. (Október 20. - 23.) Ez nagyon jó arány, hiszen még csak egyszer szóltam, örülök neki, hogy van érdeklődés az alkalom iránt. Szeretettel várom az újabb jelentkezőket!



komment

süti beállítások módosítása