ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Óriási az érdeklődés az ifjúsági órák iránt!

Tegnap megbeszélést tartottunk néhány fiatallal és kialakítottunk egy új koncepciót az ifjúsági órák menetében. Ezt szeretném először felvázolni nektek:


Szeptember elejétől az ifjúsági órák az alábbi keretben lesznek megtartva:


18.15. -kor kezdés: (ezt szigorúan vesszük, tiszteljük meg egymást azzal, hogy pontosan érkezünk. Az egész alkalom komolysága veszélybe kerül, ha össze – vissza szállingóznak be az emberek.)


éneklés: (Sok új dalt fogunk tanulni, reménység szerint ezek még lendületesebbé teszi az éneklést. Ezen túl igyekszünk egyre több hangszert is bevonni a zenélésbe.)


játék: (Külön felelőse van ennek a területnek – most egy hónapig Kocsis Évi, utána más valaki – aki minden alkalommal gondoskodik egy játékról az ifjúsági alkalmon.)


3 fős imakörök: (Minden alkalommal véletlenszerűen kialakítunk 3 fős csoportokat, akik néhány perc beszélgetés után imádkoznak egymásért. Természetesen nem kötelező mindenkinek hangosan imádkozni, lehet csendben is az Isten elé vinni a barátainkat.)


kiselőadás: Egy sorozat indul: „Világvallások, felekezetek, kisegyházak, szekták” címmel. Itt az előadók az ifjúságból kerülnek ki, azok közül, aki vállalják, hogy 10 percben ismertetik az adott vallási közösség életét. Erre majd én szeretnék felkérni közületek előadókat. (Eddig, ami biztos: szeptember 8.: iszlám – Sámuel, szeptember 15.: hinduizmus: - Vivien, szeptember 29.: Buddhizmus – Nóri)


ének:


beszélgetés: Ezt az ifjúsági órán jelen levő lelkész vezeti. Ő hozza a témát is, ami lehet az előadáshoz kapcsolódó – pl. annak átbeszélése, hogy miként viszonyul evangélikus hitünk az adott valláshoz – de lehet más téma is.


ének:


áhítat - imádság: (Áhítatokkal a teológus fiatalok fognak szolgálni közöttünk, amikor lehetőségeik engedik. Szeptember 8. -án Kasza Gabi kezdi.)


Néhány információ:


  - Az ifjúsági istentiszteletek napjain nem lesz külön ifjúsági, viszont utána mindenkit várunk - a szokott rend szerint – beszélgetni, játszani. (Az istentiszteletre minden ifjúságot szeretnénk meghívni a városból. Sámuel és Kasza Gabi vállalta, hogy készítenek egy plakátot erről az istentiszteletről.)


  - Szeretettel kérem a teológusokat, hogy amikor előre tudják, hogy itthon lesznek, legyenek szívesek egy – egy áhítatra jelentkezni.


  - Többen jelezték, hogy szívesen mélyítenék gitártudásukat. Erre is lesz lehetőség, akiknek ilyen tervei vannak készüljenek!


  - Szeptember 1. -én az Iványi Daniéknál lesz az ifi, szeptember 8. -tól pedig az egyik szép, tágas emeleti lakásban. (ezzel kapcsolatban még jelentkezni fogok, mert szeretném, ha közösen tudnánk kitakarítani és otthonosan berendezni az új ifjúsági helyiségünket.)


  - Kellene egy frappáns név az ifjúságnak. Van valakinek ötlete?






komment

süti beállítások módosítása