ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

1. Február 28. és március 2. között egy böjti evangélizációs sorozat lesz gyülekzetünkben "Isten fegyverzetének felöltése" címmel. (Efezus 6. 10. - 17.)
Szolgálni fog: Szpisák Attila (Tótkomlós), Horváth Anikó (Szarvas - iskolalelkész), Horváth Z. Olivér és Lázár Zsolt (Szarvas).
(Hasonló alkalmakon fogunk esperes úrral mi is vendégként szolgálni Szarvason, Békéscsabán és más gyülekezetekben.)

2. Március 8. -án HÚSVÉTVÁRÓ DÉLUTÁN  lesz az iskolába, amelyre óvodásokat és iskolásokat egyaránt várunk. Az ádventi délutánhoz hasonlóan lehetőségetek lesz kézművesfoglalkozásokon részt venni, valamint kézműves mesterektől vásárolni. (ekkor lehet a gyerek istentiszteleteken kapott dénárokat is beváltani.)

3. Március 12. -én szerdán 15.30. - től zenés óvoda bemutatás lesz a HAJNAL ÓVODÁBAN. Szeretettel várunk mindenkit, aki idén fogja óvodába vinni a gyermekét! (Erre az alkalomra meghívást fog kapni minden (!) 3 évnél fiatalabb - nálunk megkeresztelt - kisgyermek, de ezen túl több helyen meg fogjuk hirdetni az eseményt, hogy minél többen tudjanak személyes tapasztalatokat szerezni óvodánk életéről.)

4. Március 16. -án 15.00. órától Szentetornyán lesz egy szeretetetvendégség, ahol az ifjúság fiataljaival szeretnék szolgálni. (Várom a jelentkezőket!) Ezen a napon kerül 18.00. órától bemutatásra Orosházán a templomban Károlyfalvi Zsolt teológus Keresztelő Jánosról írt zenés darabja. (Nem szeretnék a műfaji meghatározásokba eltévedni, de talán rockopera. :-)

5. Nagypénteken - a délelőtti rádiós istentisztelet után - 17.00. órától egy passiójáték lesz templomunkba, amelyet - Deák Gabriella szervezésében  - az evangélikus gimnázium tanulói adnak elő.

6. Nagyszombaton (március 22.) ifjúsági istentisztelet lesz a templomunkban, amelyen Erdélyi Zoltán nagyszénási lelkésztestvérem fog szolgálni. A zenei szolgálatot gyülekezetünk fiataljai fogják végezni. (Hála Istennek gyülekezetünk ifjúsági zenekara több városi rendezvényre is kapott meghívást a nyári időszakra.)

komment

Péntek délelőtt - a Győry Vilmos Evangélikus Szeretetszolgálat szervezésében - közös böjti éneklést tartottak a szeretetszolgálathoz tartozó idősek, s a hozzájuk kapcsolódó érdeklődők. A gitáros éneklést Deák Gabriella vezette. Az éneklés mellett, egy - egy dal után, mindenki elmondhatta azokat az érzéseit, gondolatait, amelyeket az adott ének ébresztett benne.

komment

Február 14. -én,  - Valentin napon -  tartottuk a házaspárok délutánját a Hajnal Evangélikus Óvodában. A találkozón minden korosztály képviseltette magát, a rekorder az a házaspár volt, akik 44 éve fogadtak hűséget egymásnak.
 Az alkalom kezdetén a kb. 25. résztvevő Ribár János esperes úr előadását hallgatta meg "Szerelem a Bibliában" címmel. Az előadás elénk tárta Jákob mély és minden akadályt legyőző szerelmét Ráhel iránt valamint betekintést tettünk a szerelem csodálatos ábrázolásába az Énekek Énekén keresztül.
A beszélgetés és a teázás után Deák Gabriella beszélt a szeretet 5 különféle nyelvéről. A közös beszélgetésben kiderült, hogy milyen sok tapasztalatunk - a házasélet útján átélt sikereink, bukásaink és összecsiszolódásunk - megegyeznek egymással.
(Az alkalmat több helyi újság és televízió is megtisztelte azzal, hogy riportokat, felvételeket készítettek, ezekről is szólni fogok, ha látható lesz valahol.)

komment

12.
február

Hír6

Laci73  |  komment
http://www.hir6.hu/story/080210_a_hazassag_hete_es_a_blogkultura.html


Köszönjük Krisztián!

komment

süti beállítások módosítása