ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

1. Zsédenyi Adrienn énekesnő és Németh Kristóf színész vall a hitéről!!

Egy kis ízelítő: Miért van az, hogy hitbeli dolgaidat kevesen tudják rólad?
Németh: - A Blikk címlapon ez kevésbé kérdés, bár én úton útfélen elmondom, mégis kihúzzák, megvágják. Karácsony környékén nagyon sok megkeresésem van. Kivétel nélkül mindenütt lenyilatkozom azt, hogy amikor azt mondjuk, a karácsony a szeret ünnepe, akkor azt nem azért mondjuk, mert az emberek olyan nagyon szeretik egymást. Hanem azért mondjuk, mert úgy szerette Isten a világot, hogy az Ő Egyszülött Fiát adta érte. Tehát az isteni szeretet ünnepe a karácsony. Odaadta értünk a Fiát, ennyire szeretett minket és általa megváltott minket a bűneinktől.
Ebből a visszaküldött cikkben már egy mondat sem szerepel, hanem az van benne, hogy rózsaszín bugyit veszek a nejemnek, pedig ezt nem is mondtam el.
Az olvasók részéről biztosan lenne igény erre, de a mai lapszerkesztésből ezek a dolgok kimaradnak. De kérdem én, vajon miért? Talán nem korrekt politikailag, hogy az ember hívő kereszténynek mondja magát? Ez kirekesztő a nem keresztényekkel szemben? Pedig én büszkén vállalom a hovatartozásomat, hitemet, meggyőződésemet. Pályámnak egyik lényege, hogy az ember individuum, rá jellemző sajátosságokkal, hibákkal és erényekkel, becsülendő és szánni való dolgokkal, és ezek összessége tud lenni egy ember, és ennek ki kellene derülnie privát és nyilvános közléseiből.
Nem zászlóval kell járni, nem kitűzővel a hajtókán, kereszttel a nyakban. Nem a külsőség, nem a magamutogatás a fontos.
Persze az adás dolog is nagyon veszélyes ám, mert hamar hiteltelenné lehetünk. Jézus azt mondja, úgy kell adni, hogy közben ne tudd, hogy adsz, nem a kérkedés végett, nem azért, hogy mások mit gondoljanak rólad, nem önmagad felmagasztalása miatt, nem önmagad felmentése miatt, hogy kompenzáld azt, amikor nem teszel jót.

Klikk erre a két helyre:

http://www.evangelikus.hu/nyito

http://www.evangelikus.hu/interju/201eaz-isteni-szeretet-unnepe-a-karacsony-201d

 

komment

Hétfőn 17.30 - kor egy kiállítás nyílik a gyülekezeti termünkben. A téma a gyülekezeti tagjaink finnországi útja, mottó a projekt mottója: "Egy csónakban evezünk: fiatal aktív egyháztagokként Magyarországon, Finnországban és Euróbában." Megnyitó beszédet mond: Ribár János esperes úr. A projektről beszámolót tart: Révész Rita és a programban részt vett fiatalok.

A kiállítás január 12-ig lesz nyitva. Sok szerettel várjuk a gyülekezet minden tagját, nem csak az érintetteket!

 

komment

Szeretettel tájékoztatok minden érdeklődőt, hogy a december 19 - ére (péntekre) hirdetett Bibliaiskola ELMARAD!!!

DE NEM VÉGLEG!

ÚJ IDŐPONT: 2009. JANUÁR 6. (KEDD!) 17.00. ÓRA

TÉMA: KINYILATKOZTATÁS (RIBÁR JÁNOS)

Azon a héten újra találkozni fogunk, hiszen az eredeti tervek szerint január 9 -én lesz a következő alkalom, s innét minden a megadott program szerint megy majd.

komment

süti beállítások módosítása