ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

08.
november

Jó hírek

Laci73  |  2 komment

Kedves Barátaim!

 

1. Tegnap megtartottuk a Bibliaiskola első alkalmát és  örömmel tapasztaltam, hogy meglepően nagy volt az érdeklődés, 26 -an jöttek el az előadásra. A gyülekezetnek minden rétege képviseltette magát - óvodapedagógusok, tanárok, 2 igazgatóhelyettes, presbiterek, fiatalok és idősek egyaránt. Az alkalmak folytatódnak, kéthetenkét találkozunk. (A résztvevők kérésére a kezdési idő 17.00. óra lesz!)

2. Gyülekezetünk elküldte csatlakozási nyilatkozatát a ProChrist evangelizációhoz. Ez a sorozat március 30. és április 6. között lesz.

Néhány információ:

"A ProChrist az evangélizációnak egy különös és modern formája, amely a legkorszerűbb technika (élő műholdas televíziós közvetítés, műholdvevő felszerelés és videokivetítő, korszerű reklámhordozók) felhasználásával juttatja el a Jézus Krisztusról szóló örömüzenetet Európa számos pontjára.

A ProChrist mozgalmat a neves amerikai baptista evangélista, Billy Graham indította el 1993-ban.Ulrich Parzany német evangélikus lelkészt, a német KIE főtitkárát bízta meg, hogy folytassa azt, amit ő elkezdett. A ProChrist egyesületi keretek közt működik, mára viszont kiterebélyesedett, és Európa 16 országában megjelenő mozgalommá vált. Nem egyház tehát, de tudatosan próbálja a keresztyéneket, a gyülekezeteket hitükben megújítani, valamint a nem keresztyéneket mindenekelőtt Istenhez, és élő gyülekezeti közösségbe vezetni.

A ProChrist korszerű abban is, hogy az evangélizációban eszközként használja fel a már említett technika mellett a profi színjátszás és pantomim, a különböző hagyományos zenei műfajok, valamint a gospel és a dicsőítő énekek nyújtotta lehetőségeket is.  Egy ProChrist evangélizáció központjában azonban mindig és hangsúlyozottan az igehirdetés áll, a Jézus Krisztusról szóló személyes, ébresztő és hiteles bizonyságtétel."

Jövőre Chemnitzben lesz az élő igehirdetés, s a templomunkra szerelt műholdvevővel azonnal látható lesz templomunkban.

 

 

3. A honlapunkon olvasható Koszorús Oszkár hősi temetőben elmondott beszéde. (Gyülekezeti honlap - temetői ügyek.)

http://oroshaza.lutheran.hu/

 

 

4. December 13. -án az iskolában ADVENTI GYERMEK DÉLUTÁN LESZ, amely végén IFJÚSÁGI ISTENTISZTELETTET TARTUNK - valószínűleg az iskola dísztermében. (Vendég igehirdetőt tervezünk: Nagy Zoltánt Békéscsabáról) 

 

IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET NOVEMBERBEN IS LESZ, JÖVŐ SZOMBATON 18.00. ÓRAKOR A TEMPLOMBAN!!

 

 

 

2 komment

03.
november

OVTV

Laci73  |  komment

Az Orosházi Tv oldalán látható a tudósítás a második világháborús temetőről - Koszorús Oszkár beszéde valamint Kovács Árpád gondolatai a reformációról.

http://www.ovtv.oroshaza.hu/ - itt találjátok a második oldalon- kopjafa állítás

komment

süti beállítások módosítása