ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

1. TV -BEN AZ ÓVODÁNK!

 A VÁROSI TÉVÉBEN megjelent egy beszámoló az óvoda és az iskola összevonásról. Itt találjátok:

KLIKK IDE - Városi TV - aktuális műsor - második oldal - Evangélikus intézmény összevonások - klikk ide!!!!!!!!!!!!!!

2. Beindult a hitoktatás gyülekezetünkben:

 
Több területen foglalkozunk gyermekekkel:

 - Óvodai hitoktatás  - közel 160 óvodás gyermeknek egyrészt minden nap van hittanórája az óvónőkkel a csoportokban, másrészt Vajer Timea tagintézmény - vezetővel közösen tartok hittanfoglalkozásokat kiscsoportokban a gyerekeknek. (Timié a kiscsoportos és középsős korosztály, én pedig a nagycsoportosokkal foglalkozok szerdánként. Ezt októbertől összekapcsolom azzal, hogy a hittan előtt  mindig másik csoportban fogok reggelizni, ezzel is erősítve a kapcsolatot a lelkész és a gyermekek között.)

Egyházi iskolai hitoktatás - Az Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnáziumba több mint 500 gyermek jár, ezek jelentős része evangélikus hitoktatáson vesz részt hetente két alkalommal a tantervbe és órarendbe építve.  Itt az oktatást az iskolalelkész mellett, a gyülekezet lelkészei és a gyülekezet valamint az iskola által megbízott hitoktatók végzik.

Állami intézményekben - ezekre a helyekre az egyházközség küld ki hitoktatókat. Jelenleg a város szinte összes óvodájában jelen vagyunk éppúgy, mint a négy általános iskolában.

Új területtel is gazdagodtunk, hiszen Deák Gabi 16 testi és / vagy értelmileg sérült gyermeknek fog újra hittanfoglalkozásokat tartani a Gyógypedagógiai Iskolában. Különösen is örülünk a lehetőségnek, köszönjük az ott dolgozó pedagógusok segítségét.

Ami igazán örömteli: 28 csoportban 278 gyereket fogunk  - az evangélikus iskolán kívül, állami intézményekben(!!) -  a tervek szerint hittanórákon keresztül megszólítani!

Az egyházi intézményekkel együtt közel 800 gyermek hitoktatását végezzük! (Óriási lehetőség, óriási felelősség.)


4. Megújult a honlapunk!!

 

CSEHI JÓZSI MUNKÁJÁNAK KÖSZÖNHETŐEN TELJESEN MEGÚJULT GYÜLEKEZETÜNK HONLAPJA. EGYES OLDALAKAT MÉG ALAKÍTANI KELL, DE SOK ÚJDONSÁG MÁR MŰKÖDIK, PÉLDÁUL MEG LEHET HALLGATNI AZ ELMÚLT VASÁRNAPOK IGEHIRDETÉSEIT.

 

http://oroshaza.lutheran.hu/

 

Bánki Horváth Gyurinak köszönhetően hamarosan teljesen megújul az óvodánk honlapja is! (Már szinte teljesen kész van.)

 (A szövegben előforduló hibákért, elírásokért elnézést, de a sok feladatom mellett nem igazán van időm stilizálni is az információkat. A lényeg, hogy tudjátok mikor mi van, mi volt és mi lesz!)

 

3 komment

23.
szeptember

Film

Laci73  |  komment

1. Egy nagyon szép film lesz ma este 23. 25. -kor az m1 műsorán! Hétköznapi mennyország - klikk ide!!

Állítsátok be a videókat, nagyon jókat hallottam erről a filmről. (Aki elmulasztja majd megnézheti egy ifi alkalmával.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Szombaton 18.00. órakor IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET LESZ AZ IMMANUEL ZENEKAR SZOLGÁLATÁVAL. IGÉT HIRDET: KOPF ANDRÁS  ISKOLALELKÉSZ

3. SZOMBATON A ROSSZ IDŐ ELLENÉRE KÖZEL 60 -AN VOLTUNK EGYÜTT A CSORVÁSI CSENDESNAPUNKON. AZ ÁHÍTAT ÉS ÚRVACSORAI ISTENTISZTELET MELLETT BESZÉLGETTÜNK IS AZ ISTEN IGÉJÉRŐL.

4. VASÁRNAP A MŰVELŐDÉSI HÁZBAN A SZÍV NAPJÁNAK PROGRAMJAI LESZNEK. A FIGYELMETEKBE AJÁNLOK HÁROM PROGRAMOT:

 - A PALÁNTA MISSZIÓ BÁBCSOPORTJÁNAK ELŐADÁSA ÉS BIZONYSÁGTÉTELE. KISGYEREKEK SZÁMÁRA FANTASZTIKUS ÉS MÉLY ALKALOM  LESZ!

 - KOPF ANDRÁS ELŐADÁSA FIATALOKNAK.

 - A GYŐRY VILMOS EVANGÉLIKUS SZERETETSZOLGÁLAT A RENDEZVÉNY EGÉSZ IDEJE ALATT KÜLÖN STANDDAL VÁRJA AZ ÉRDEKLŐDŐKET.

5.  OKTÓBER 4. -ÉN SZOMBATON OROSHÁZÁN LESZ A DÉLI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKERÜLET PEDAGÓGUSAINAK A CSENDESNAPJA.  ENNEK KERETÉBEN 13.00. ÓRÁTÓL TESSEDIK SÁMUEL ÉLETÉRŐL LESZ EGY SZÍNDARAB, AMELYIKRE A GYÜLEKEZETÜNK MINDEN TAGJÁT SZERETETTEL VÁRJÁK A SZERVEZŐK.

 

komment

süti beállítások módosítása