ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Egy hír a nagyvilágból:

"Afrika egyik eldugott szegletében egy különös törzsre bukkantak. Amikor a törzs neve után érdeklődtek ezt volt a válasz "lachehár"

John Banster az Oxfordi Egyetem néprajzkutatója azonnal a helyszínre utazott, ahol közel egy éven át tanulmányozta a "lachehárok" életét. Hosszas vizsgálódás után rájött, hogy a "Lachehár" kifejezés laci73 -at takar, ugyanis a törzs kedvenc olvasmánya egy bizonyos Deák László nevű Orosházi lelkész blogja volt. (Orosháza egy Magyarország nevű ország dél - keleti részén fekszik.)

A törzs tagjai minden este összeültek, és a nagy varázsló kattintásával megnézték kedvenc oldalukat. Mutkapaki ,- a törzs második embere - aki képen jobb oldalt, előrehajolva áll,  távoli kedvence tiszteletére csak egy Mózes táblára emlékeztető sálat hord a nyakában.

(A lachehátok nagyon vidám emberek, a kép akkor készült, amikor nem találtak új bejegyzést a blogon. Ez mindig rettenetesen elkeseríti őket.)

A törzs életének vizsgálata tovább folyik!

 

3 komment

Kedves Barátaim!

1. Immár harmadik napja tart a gitártábor gyülekezetünkben. Bár a korkülönbségek elég nagyok, de eddig sikerült áthidalni ezt a szakadékot, mindenki a nekik megfelelő szinten tud haladni a tanárokkal. (Buri Bianka, Csehi Józsi, Körmöczi Zoli a három fő gitártanár - most már Szőke Szabi is besegít, Deák Gabi zeneelméletet és szolfézst tanít, Kopf Andris pedig az áhítatokat és a játékokat szervezi.) (lent néhány fotó)

Augusztus 2. -én (szombaton) 18.00. órától egy ifjúsági istentisztelettel fogjuk lezárni a tábort, benne egy nagy közös zenéléssel. Mindenkit szeretettel várunk! (Utána szerény gofrisütést tartunk.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Más: Egy 23 éves édesanya nehéz helyzetbe került és sürgősen szeretne egy kiadó házrészt vagy albérletet találni Orosházán. Aki tud segíteni, kérem, hogy jelentkezzen nálam!

3. Augusztus 5. -én 17.30. - tól az ifilakásban FIFEB lesz.

4. Augusztus 7. -én csütörtökön 14.00. órától az Ezüstfenyő otthonban fogok áhítatot tartani. (Táncsics utca, a gimi mellett.) Örömmel venném - s persze az idősek is - ha el tudna jönni velem néhány fiatal énekelni, beszélgetni. Jelentkezzetek bátran!

5. Szolgálati közlemény a "régi" ifiseknek: Csenus Évi mindenkit szeretettel üdvözöl és ha egészségi állapota engedi, akkor el fogom hozni az ifjúsági istentiszteletre és a FIFEB -re.

6. Egy régebbi ügyben szeretnék segítséget kérni:

Néhány testvérünk rendszeresen segít másoknak eljutni istentiszteletre és egyéb alkalmakra, az ő feladataik átvállalásában szeretnék segítséget kérni.

Az alábbi utcákból szoktak testvéreket hozni:

Sámsoni út, Teréz utca, Rákóczi út, Dénes tanító utca.

Szeptember elejétől - legalább a vasárnapi istentiszteletekre - szeretnénk megoldani a rendszeres szállítást, addig viszont szeretném azok segítségét kérni, akik a felsorolt utcák közelében laknak és autóval jönnek az alkalomakra. Aki teheti kérem vállaljon át egy - egy testvért!

KÉPEK A GITÁRTÁBORRÓL (FOLYT, KÖV.!) :

komment

süti beállítások módosítása