ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Kedves Barátaim!

 

 







 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Pénteken Pusztaföldváron szolgáltam az Immanuel zenekarral a "nyitott templom éjszakáján". Nagyon áldott alkalom volt, az istentiszteleten közel 70 testvérünk vett részt, akik nagyon nagy szeretettel fogadták az Immanuel szolgálatát is.  (Volt taps, közös éneklés, sőt felállva is énekeltünk. Ha ehhez hozzáveszem, hogy tegnap az ifin énekeltünk, tapsoltunk, sőt közben táncoltunk is, akkor elmondhatjuk, hogy kezd egy kicsit másfajta liturgiai is megerősödni közöttünk. S ez nagyon jól van így!)

2. Holnap 8.00. órakor kezdődik a gitártábor, a résztvevőket a gyülekezeti terembe várjuk!

3. Az augusztus  2. -ára tervezett családos nap most elmarad a sok kirándulás és szabadság miatt, de a tervek szerint szeptemberben meg fogjuk tartani.

4.  Bár családos nap nem lesz szombaton (augusztus 2.), de 18.00. órától keresztény könnyűzenei istentiszteletet fogunk tartani. Utána egy SZERÉNY (!) GOFRI SÜTÉSRE VÁRUNK MINDENKIT AZ IFI LAKÁSBA. (A "szerényt" azért írtam, nehogy valaki ne egyen napokig és erre készítse a hasát. Van két gofrisütőnk, azokat beizzítjuk és hajrá!)

 

komment

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedves Barátaim!

 

Hosszabb ideje nem tudtam jelentkezni, így egy kicsit megkésve számolok be néhány eseményről:

1. Július 16. -án Gabival Pusztaszőlősön szolgálatunk az idősotthonban.

2. Július 17. -én egy új lehetőség indult GYÜLEKEZETI FÓRUMBESZÉLGETÉS néven. Ez egy olyan nyitott beszélgetés, ahol Jantos István felügyelő úrral szívesen meghallgatunk minden észrevételt, javaslatot és kritikát a gyülekezetünk életével kapcsolatban. (Ezzel szeretném megelőzni, hogy fél és negyed hírek terjedjenek a gyülekezetben, felesleges feszültségeket okozva, valamint teljes átláthatóságot igyekszünk biztosítani a gyülekezetünk életéről. Azt kérem, hogy bárkinek kérdése van, itt tegye fel bátran, mindenre választ fog kapni!) Az első alkalomra közel 20 -an jöttek el és nagyon sok értékes javaslat hangzott el, amelyek egy részét már most igyekszünk megvalósítani. A FÓRUMBESZÉLGETÉSEK  rendszeres alkalmak lesznek, két havonta szeretettel várunk minden érdeklődött. (Legközelebb szeptember közepén lesz.)

3. Szombaton Kardoskúton szolgáltunk a Credo zenekar tagjaival az ottani falunap keretében megtartott ökumenikus istentiszteleten.

4. Mindezeken túl egyfolytában folynak a tárgyalások az iskola és az óvoda összevonásáról, a temető modernizációjáról, a Győry Vilmos tér 1. alatti ingatlan felújításáról valamint a Meszes Kis közi üzletek tatarozásáról. Lassan egy kicsit átalakul a hivatal működése, a gyülekezeti munkatársak munkaköre és  - költözések miatt - a munkatársi gárda összetétele is. Reménység szerint hamarosan megújul a honlapunk és a következő Harangszó újságunk is változni fog. (Már most kérek jelenkezőket, akik a vaktáborról, gitártáborról, Credo szabadtéri szolgálatáról és az  I. Keresztény Könnyűzenei Fesztiválról beszámolókat írnak!!! - jelentkezzetek!!)

5. Szervezetten folynak változások az óvodánkban is, a csoportszámok növelése és néhány óvónő áldott állapota miatt lecserélődik az ott dolgozó munkatársak közel egy harmada. (Ehhez kapcsolódóan változást jelent az óvoda vezetőjének új személye is.) Meggyőződésem, hogy talpraesett, az egyházi nevelésre nagyon alkalmas új munkatársakat találtunk.

A JÖVŐ:

 1. Kedden 17.30. -kor FIFEB az ifilakásban.

2. Kedden délután költözik Orosházára Kopf András az új iskolalelkészünk. Csütörtökön a 18.00. órási istentiszteleten már szolgálni is fog közöttünk.

3. Július 25. -én missziói alkalom lesz Pusztaföldváron, ahol egy ifjúsági istentisztelet keretében az Immanuel zenekar is szolgálni fog. (Én leszek az igehirdető) Aki szívesen kijönne, az jelezze, igyekszünk megoldani az utazást.

4. Július 28. és augusztus 2. között lesz a gitártáborunk. Még lehet jelentkezni - lehetőleg 12 év felett.

5. Augusztus 2. -án KERESZTÉNY KÖNNYŰZENEI ISTENTISZTELET LESZ A TEMPLOMUNKBAN.

 

 

komment

süti beállítások módosítása