ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

 
Az új iskolalelkészt Kopf Andrásnak hívják és Bonyhádról fog érkezni hozzánk.
Én biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fogunk tudni együtt szolgálni az iskola, óvoda és az egész gyülekezet érdekében.

András 2008. augusztus 1. -től lesz a hivatalosan az iskola alkalmazásában, de már május 31. -én a  vendégünk lesz az óvodai ballagáson.)

Isten áldja meg a tervezett orosházi szolgálatát!

(Kedves András! Tudom, hogy rendszeres blog olvasó vagy, ha gondolod a hozzászólásokhoz tedd fel az életrajzod és a pályázatodnak azt a részét, amit szívesen megosztasz másokkal.
Így mindenki megismerkedhet veled egy kicsit. :-) .. aztán majd személyesen!

1 komment

VASÁRNAP AZ ISTENTISZTELET UTÁN LESZ A BIBLIA KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓJA A GYÜLEKEZETI TEREMBEN.
EZUTÁN A KIÁLLÍTÁS MINDEN MUNKANAPON
8.00. - 16.00. ÓRA KÖZÖTT LESZ MEGTEKINTHETŐ.

1 komment

Megújult a blog kinézete, a beköszönő vers valamint a hozzászólások száma és hossza.
További jó  olvasgatást, informálódást mindenkinek!

komment


TEÁZÁS:

Télen a presbitérium megszavazta, hogy minden második vasárnap legyen az istentisztelet után lehetőség a teázásra és beszélgetésre. Ezt én is nagyon jó ötletnek tartom és szeretném elkezdeni a szervezést.

Az első ilyen alkalom május 18 -án lenne. (Jó idő esetén a templomkertben, esőben pedig a gyülekezeti teremben.)
Egy ekkora feladatot nem tud felvállalni egy ember, ezért azt tervezzük, hogy minden teázásnak más csoport lenne a felelőse. (Sámuel - csoport, Fénysugár Nyugdíjas Egyesület, Szeretetszolgálat munkatársai, Diakóniai csoport, óvodapedagógusok, iskolai pedagógusok, ifjúság, Credo zenekar tagjai, FIFEB tagjai,
gyerekistentisztelet apukái, anyukái stb.)

A feladat: Elkészíteni a teát, egy kis kekszet, kínálgatni és a végén elpakolni.

KÉREM, HOGY BESZÉLGESSETEK ERRŐL A TÉMÁRA JELENTKEZZETEK / JELENTKEZZENEK A NEKTEK / ÖNÖKNEK MEGFELELŐ HÉTRE! (MÁJUS 18. -TÓL KÉTHETENTE.)

NYÁRI TERVEK:

Szeretettel teszem közzé a nyárra tervezett alkalmakat - természetesen a megszokott alkalmakon túl:

Június 23. - 27
. Napközis délután általános iskolásoknak. Minden nap 14.00 - 18.00. óra között színes programok - beszélgetés, éneklés, sport, kézműves foglalkozások  stb. stb.
Szervező: Sámuel - csoport.
Helyszín: Gyülekezeti ház, udvar

Június 28. szombat: Családos nap - gyerekek, szülők egész nap együtt! Végén ifjúsági istentisztelet.

Július 28. - augusztus 2. Orosházi Gitártábor. (Alapvetően Orosháziaknak, napközi rendszerben, közös ebédeléssel, de néhány fiatal számára a szállás megoldható.)

Augusztus 2. este - gitártábor záró alkalma - egyben ifjúsági istentisztelet.

(Még egy hirdetés: Május 24. - nem lesz ifi istentisztelet - régen ez volt a terv, de át kell tenni esküvő miatt!)

komment

21.
április

Beszámolók

Laci73  |  komment
Kedves Barátaim!
























1. Május 30. - 31. között lesz a Fasori Evangélikus Gyülekezetben a Környezetügyi Világnap - Teremtés Ünnep. Ha valakiben van érdeklődés a konferencia iránt legyen szíves nálam jelezni. (Segítek a konferencián való részvételben.)

2. Vasárnap délelőtt a gyerek istentiszteleten az első keresztények életével ismerkedtek a gyerekek. Ebből az alkalomból egy agapé - vacsora (reggeli) volt a gyülekezeti teremben. A közel száz részvevőt finom reggeli - szám szerint 86 darab banán - és más finomságok várták. Egy kicsit átélhettük, milyen lehetett egykor, pünkösd után, Jeruzsálemben.

3. Szombaton Durkó Albert békési pünkösdi lelkész - a magyarországi cigány misszió egyik vezetője -  hirdette Isten igéjét az ifjúsági istentiszteleten, ahol Kovács Viktor testneveléstanár is bizonyságot tett saját dalain keresztül.

4. Gáncs Péter püspök úr, az Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium vezetősége valamint az Orosházi Evangélikus Egyházközség közös megállapodása alapján betöltésre került az iskolalelkészi állás. (Két jelölt személyes is itt járt, a harmadik lelkész pedig már hosszabb ideje jól ismeri a gyülekezetet valamint a döntésben részvevők is őt.)
Az új iskolalelkész augusztus elsején kezdi meg szolgálatát. (Nevet azért nem írok, mert az érintetteket személyesen szeretné tájékoztatni Esperes úr a döntésről - ne innét tudják meg a pályázat eredményét.)

5. Tegnap nagyon jó beszélgetést folytatunk a FIFEB -en arról, hogy mennyire fontos a tanulás, a teológiában való elmélyülés a hitünk szempontjából, valamint arról, hogy mennyire lehet tantárgy a hittan.

6. Ma (szerdán) 18.30. -tól fúvós koncert lesz a templomunkban a város alapításának 264. évfordulóján. (Mindenkit szeretettel várunk! Holnap délután egy jeles ünnep lesz a városházán - evangélikus érintettekkel -erről is írni fogok! (Emellett holnap 18.00. órakor esti istentisztelet.)

7. Egy teljes lakás bútorzatát felajánlotta egy testvérünk, ingyen elvihető!! (gáztűzhely, konyhaszekrény, ágyak, asztalok, székek stb.) Ha tudtok nehéz helyzetben levő családról minél előbb szóljatok!! (Egy jó állapotú gyerek heverő is ingyen elvihető egyik gyülekezeti tagunktól.)

komment

süti beállítások módosítása