ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

19.
december

Immanuel CD

Laci73  |  komment

Megjelent az Immanuel zenekar első CD -je!

 

 

 

 

 

 

Igényes kivitelben készült el, zeneileg is nagyon jó, szeretettel ajánlom. 

Értékes és tartalmas, karácsonyi ajándéknak is kiváló!! :-)

Ára: 1.000 - 

Kapható minden nap a Lelkészi Hivatalban vagy istentiszteletek alkalmával a templomban.

Kérésre el is postázzuk!
 

komment

16.
december

Változtass!

Laci73  |  1 komment

Egyszer egy megfutamodással vádolt katonát vittek Nagy Sándor elé. Nagy Sándor ezt kérdezte tőle: "Mi a neved?"

A katona a fejét lehajtva így felelt: "Sándor".

Nagy Sándor erre vállon ragadta, és ezt mondta: "Katona, változtasd meg a viselkedésed vagy változtasd meg a neved!" (Mai ige)
 

Pál apostol a Római levélben keményen fellépett a látszat hivők ellen "ha tehát mást tanítasz, magadat nem tanítod? Aki hirdeted, hogy ne lopj, lopsz? Aki azt mondod, hogy ne paráználkodj, paráználkodsz? Aki utálod a bálványokat, templomrabló vagy? Aki a törvénnyel dicsekszel, a törvény megszegésével gyalázod az Istent? Bizony "miattatok káromolják az Isten nevét a pogányok között", úgy amint meg van írva." 

Meggyőződésem, hogy a kereszténységnek a legnagyobb kárt nem a korszellem, nem a pogány vallások vagy bármilyen más dolog okozza, hanem a képmutató keresztények. Az örömteli, élő és csodálatos keresztény élet helyett az emberek egy erőltetett torz életet látnak, és az gondolják, hogy ilyen a hívő emberek élete. Ez inkább taszít, mint vonz. Ezzel szemben a hiteles keresztény élet örömteli és áldásokkal teli! Ezt kellene az emberek elé élni! Máshogy viszonyulni az anyagiakhoz, gondokhoz, sikerekhez, pletykákhoz, mint az Isten nélkül élő emberek. Ez az igazi misszió!

1 komment

Mit láttatott meg az Úristen velem Győrfi Mihály lelkész úr evangélizáció alkalmával?

Nagyon komoly és mély dolgokat! (Nevezzük mindezt "vitaanyagnak", aki nem ért vele egyet, írjon bátran! Aki egyetért az is!!)

(Aki nem lett volna jelen: Misi egy olyan gyülekezetből jött, amely szinte a semmiből kb. 20 éve indult el. Azóta felépült egy komoly, modern templom, közösségi házzal, lakásokkal, és rengeteg területen segítenek a rászorultaknak. Alkoholisták, romák térnek meg és épül a gyülekezet. Árad Isten áldása közöttük! Az alkalmak családiasak és nagyon sokan vállalnak önkéntes szolgálatokat, akár Görögszálláson egy roma közösség tagjai között is.)



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mind Győrfi Misi lelkésztestvérünk, mind mi orosházi lelkészek szeretnénk szép korsókat, vázákat formálni a gyülekezeti tagjainkból, természetesen a Szentlélek áldásával. (Enélkül nem megy!)
Misi ehhez a munkához agyagot kapott, - még alaktalan, szinte nem létező gyülekezetet - amihez a Lélek hozzáadta magát, az élő vizet, és így formálhatóvá vált, hiszen a víz befolyt a pólusokba, átitatta az agyagot. (Nem volt tradició, hogy ezt így vagy úgy kell, de volt egy biztos elkötelezettség Krisztus mellett.)
Mi is Orosházán már kész, réges - rég kiégetett vázákat és korsókat kapunk, évszázados komoly tradiciókkal. (Hányszor hallottam én is - nem csak Orosházán: "Ezt nem így szoktuk.... ezt XY nem így csinálta." Mindig megértettem ebben a régihez való szeretetteljes ragaszkodást, de elfogadni azóta sem tudtam.)

Tiszta szívünkből, legjobb tudásunkkal szeretnénk adni rá az élő vizet - lelkészként imádkozunk, tusakodunk - de mivel már rég ki van égetve, a víz csak végigfolyik az oldalán, de nem megy bele az anyagba, nem válik képlékennyé Isten tenyerében. 
Olykor egy picit talán megpuhul életünk "agyaga" és tud rajta húzni néhány vonást az Isten, de alapvető ÉLETÁTformálódás ritkán történik.
Ahogy nyomkodod, formázod ezt a kemény, kiégett agyagot legfeljebb megreped vagy széttörik.

Nagyon nehéz ez a szolgálat. Nálunk nem igazán látni napjainkban megváltozott életeket, nem tudunk olyan emberek csillogó szemébe belenézni, akik ma(!) átélték a bűnbocsánat örömét. Nagyon kevés, aki lelki dolgokról akar beszélgetni, kevés, aki ma(!) átadja az életét Krisztusnak. 



 

 

 

 

 

 

 

Még egy kép - én így látom: Az orosházi gyülekezet egy hatalmas óceánjáró hajó, amely lassan egy veszélyes jéghegy felé tart. Tudom, hogy a nagy hajók lassan fordulnak, éppen ezért minél előbb el kell kezdenünk a kormánykerék tekerését, amíg nem lesz késő.  Meg kell találnunk az egyensúlyt a mai embereket megszólító új dolgok és a tradició szépsége és megtartó ereje között.  Ehhez óhatatlanul hozzá kell nyúlnunk régi dolgokhoz, mert a mai világ egészen más, mint évtizedekkel ezelőtt. (Több személyes alkalom, beszélgetés, bizonyságtétel, csendesnap és kevesebb direkt igehirdetés. Több gyülekezetben szolgáló testvér kell, megújult és hatékony presbitérium, több imádság, könyörgés és csendes megállás Isten előtt.) 

Isten áldja meg Misi és csapata szolgálatát és kérjük mi is az Isten gazdag áldását a gyülekezetünkre!

5 komment

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Nem az a lényeg, hogy mire vagy képes, hanem az, hogy mit tehet Isten az életeddel, ha teljesen alárendeled magad neki."

 

Jó ez a mondat, de értjük -e?

Érted -e azt, hogy ez az alárendeltség, nem tönkretesz, megaláz, összetör, hanem felemel és segít teljes emberi életet élni? Nem elpusztít, hanem kiteljesít, felszabadít!

Olykor sikerül szebbé tenni egy napot magunktól is, de utána újult erővel tör az emberre a szorongás, a félelem. Nézz körbe, mennyi szorongó, aggódó ember vesz körül, talán te is ilyen vagy?

Azt mondod nincsenek bűneid, te nem félsz, nem szorongsz? Mit szólnál hozza, ha életed egy napját levetítenék egy moziba és ott ülne a családod, barátaid? Egy kamera elkísérne egész nap, oda is ahol senki nem lát, oda is, amit senki nem tud, sőt még a gondolataid, indulataid is látszanának. Szép film lenne belőle? Örülnél ha valaki látná?

Dehogy örülnél, ezért megoldást keresel, de rossz úton indulsz el!

Én úgy értem, hogy komoly különbség van Keresztelő János és Jézus megtérésre hívó szava között. Sokan János útján járnak.

János "receptje" így szól: "Gyere, bánd meg a bűneid, én megkeresztellek, aztán menj el, és brutálisan harcolj a bűneiddel, többé ne vétkezz, szenvedj, küzd a tested minden vágya ellen." Az ember jószándékkal megpróbálja, s keservesen csalódik, mert újra elbukik. 

Jézus mást mond: "Gyere hozzám, bánd meg a bűneidet, ragadd meg a kegyelmet, tedd az életed a kezembe és EGYÜTT HARCOLUNK a gondok ellen. Ez a harc nem lesz nehéz, mert veled leszek, megáldalak, sőt a legrettenetesebb ellenségeidet - bűn, halál, kárhozat, minden félelmed - ÉN FOGOM LEGYŐZNI. Sőt már le is győztem!"

 

komment

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brian Dyson, a Coca Cola vállalat alelnöke, egy ünnepi beszédében ezt mondta: "Képzeld el, hogy az élet egy olyan játék, amelyben egyszerre öt labdával zsonglőrködsz. Úgy nevezik őket: munka, család, egészség, barátok, lélek. Hamarosan rá fogsz jönni, hogy a munka gumilabda. Ha elejted, visszapattan. De a másik négy labda: család, egészség, barátok és a lélek üvegből vannak. Ha ezek közül bármelyiket elejted, akkor menthetetelnül megkarcolódnak, megrepednek, csorbulnak, sérülnek vagy éppen szilánkokra törnek. Sohasem lesznek ugyanolyanok...." (Mai ige)

komment

Aki megnézi ezeket a kisfilmeket, az megérti, hogy milyen volt az evangelizáció az elmúlt héten. Készült egy film Győrfi Misiék missziói munkájáról, két megtért ember vallomása.

Cigánylányok a pokolból:

https://www.youtube.com/watch?v=k27eOpNzw5Q&feature=related 

https://www.youtube.com/watch?v=f0NVKLUt7O4&feature=related

https://www.youtube.com/watch?v=Xl6vLeEZqug&feature=related

https://www.youtube.com/watch?v=GTdfIfKqJhE&feature=related

Folyt. köv...... személyes gondolataim.

komment

2010. december 9. és 12. között Győrfi Mihály Nyírteleki evangélikus lelkész szolgált közöttünk. 

Néhány képet tettem most fel, s hamarosan egy beszámolót is fogok küldeni az alkalmakról.

 

komment

süti beállítások módosítása