ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

február 2010
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Néhány információ a Szélrózsa előtalálkozóról!!!!!!!!!!!!!!

Smidéliusz Gábor  - főszervező - barátom gondolatai:

 Szélrózsa előtalálkozó – „Félúton”

Orosháza, február 27.

 

Kedves Barátaink!

 

Talán eljutott már hozzátok is a nyári szarvasi Szélrózsára hívogató plakát, tudom, hogy többen követik figyelemmel a honlap (www.szelrozsatalalkozo.hu) egyre több információt hordozó kibontakozását is. Az idei nagy találkozó címe, Középkezdés Veled…, nem egyszerűen a nyár hangulatát minden bizonnyal meghatározó labdarúgó világbajnokságra utal, hanem a reménység szerint együtt töltött szarvasi napok témáját is kijelöli. Fiatalokat és lélekben fiatalokat egyaránt várunk Jézus csapatába, ahol az élet nagy pályáján felfedezhetjük azt is, hogy a keresztyénség igazi csapatjáték. Igehirdetések, bibliatanulmányok, előadások, beszélgetések, közös éneklések, színes kulturális programok segítenek abban, hogy végiggondoljuk mit jelent középről, az élet centrumától, magától Istentől indulni és tovább indulni az életünk kihívásai kötött.

 

Február 27-én „Félúton”, Orosházán is megállunk, hogy egy intenzív „edzőtábor”, Szélrózsa előtalálkozó keretében megerősödjünk, lendületet nyerjünk.

 

A nap programja a következő lesz:

 

8:00 Regisztráció, csoportbontás

9:00 Köszöntés, reggeli lelki indítás (Gáncs Péter püspök úr)

10:00 Csoportmunkák (workshop-ok) kezdete

13:30 – 15:00 Ebéd

14:00 Délutáni programok

14:00 – 16:30 Koncertek a díszteremben

17:00 – Készülődés az istentiszteletre

17:30 Istentisztelet

19:00 Záró áldás

 A nap témája: ApCsel 8, 26-39, az etióp kincstárnok megtérésének története. A feldolgozás módszeréhez pedig a 2009-es EGOT adta az inspirációt, ahol az ötletgazdák „workshop” jellegű előkészítő munkával valósították meg a nap végére kibontakozó gálát. Mi most arra vállalkoznánk együtt, hogy a munkacsoportok egy kreatív istentisztet megalkotásán dolgoznak majd. A nap végén együtt ünnepeljük majd ezt a rendhagyó alkalmat.

 

A munkacsoportok a következők:

 

Bevezetés, köszöntés – Baranyay Csaba

Zsoltár – Smidéliusz Gábor

Lekció – Zsíros András

Igehirdetés – Deák László

Hitvallás – Béres Tamás

Bűnvallás – Mesterházy Balázs

Kegyelemhirdetés – Győri Péter Benjámin

Oltárkészítés – Csizmadia Nóra

Imádságos részek – Grendorf-Balogh Melinda

Média és hirdetések – Bolla Zsuzsanna

Tánc, közösséget kifejező mozdulat – Domonkos Tibor

Az istentisztelet zenéje 1 – Huszák „Maci” Zsolt és a Szélrózsa Band

Az istentisztelet zenéje 2 – Bence Áron és a Mezítláb

 

Az „alkotásra” bő 3 óra áll rendelkezésre. Közben párhuzamos programokkal is készülünk, amelyekbe a résztvevők be tudnak majd kapcsolódni.

komment

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kedves Barátaim!

AZ OROSHÁZI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG NEVÉBEN A KÖVETKEZŐ FELHÍVÁST SZERETNÉM TENNI:

Tudom, nem mondok újat azzal, hogy sajnos Orosházán is egyre nagyobb a szegénység. Látogatásaim alkalmával megdöbbenve tapasztalom, hogy milyen nehéz helyzetben élnek családok. Különösen is fájó, hogy olyan családokról van szó, ahol sokszor nem a saját hibájukból, felelőtlenségükből kerültek ilyen helyzetbe, hanem a gazdasági válság és a csökkenő - megszűnő - munkalehetőségek miatt. Becsületes szülőkkel találkoztam, akik 4 -5 gyermeket nevelnek / neveltek és most nincs mit enniük és nincs mivel fűteniük.
Tudom, hogy többen vagytok, akik kapcsolatban álltok ilyen családokkal és megpróbáltok segíteni nekik. Azt is tudom, hogy egy - egy család önmagában nem bírja felvállalni egy másik 6 -7 fős család minden gondját, de KÖZÖSSÉGKÉNT sokat tehetünk értük.

A gyülekezet eddig megpróbált segíteni, de teljesen beszűkültek a lehetőségeink - még az étkezése jegyet is ellehetetlenítették egy komoly adóteherrel.
Ezért egy másfajta összefogásra hívlak benneteket:
Az egyik gyülekezeti lakás üresen áll, ebből szeretnék kialakítani egy kis "élés és ruha kamrát".
Ide szeretném összegyűjteni  mindazon - számotokra nélkülözhető, de mások számára fontos - dolgokat, amivel segíteni tudtok.
TERMÉSZETESEN ANYAGI LEHETŐSÉGEITEKHEZ MÉRTEN!!!!!

Ami kérek:
Élelmiszer:
Ha nagy bevásárlást tartotok vegyetek néhány konzervet, tésztát, tartós tejet stb.
Ruha: Használható állapotban levő bármilyen ruha. (Kérem, hogy olyan ruhát hozzatok, ami mások számára még használható!!!)
Használt játékok:
Bútorok:  ezek tárolása nem az emeleten lesz, de szinte mindent használni tudunk - sőt tőletek egyből a címzetthez tudjuk szállítani. Ha jól össze van szervezve, ebbe be tudunk segíteni.
... a többit a fantáziátokra bízom!! Amit otthon láttok és nem kell, de másnak jó lehet, hozzátok el!

Én garantálom, hogy olyan helyre kerülnek a dolgok, ahol tényleg nagy szükség van rá!!

FONTOS: Bár az ötlet a lelkészek felől érkezett, de a kezdeményezés megvalósítása a gyülekezeti szolgálok feladata! Kérem, ne engem hívjatok, ha bármit hoznátok vagy vinnétek hanem az alábbi számokat:

Az adományok fogadását és kiosztását Iza végzi a Lelkészi Hivatalban: Őt keressétek hétköznaponként 8.30  és 16.00. óra között!! a 06 20 824 - 3425 telefonszámon vagy a Diakóniai Bizottság vezetőit, akik a szervezésben munkálkodnak: Kovács Tiborné - Ildikót: 06 20 824 - 7575 és Lázár Pálné - Marikát: 06 20 824 - 3809

Köszönöm a Családok Átmeneti Otthonának vezetőjének a közös munka lehetőségét - együtt még hatékonyabbak tudunk lenni!!!

Kedves Barátom!

HA EZT A FELHÍVÁST OLVASOD ÉS SZÜKSÉGED VAN VALAMIRE, AKKOR HÍVD BÁTRAN A MEGADOTT TELEFONSZÁMOKAT. TERMÉSZETESEN ELSŐBBSÉGET ÉLVEZNEK A GYÜLEKEZETÜNKHÖZ TARTOZÓ NÉLKÜLÖZŐK, DE MINDEN HOZZÁNK FORDULÓN MEGPRÓBÁLUNK SEGÍTENI.

HA TUDSZ, HOZZ FELAJÁNLÁST, DE AZ IS SEGÍTSÉG, HA A NÉLKÜLÖZŐKET BÁTORÍTOD ÉS ELKÍSÉRED HOZZÁNK!

MÁRIS EGY KÉRÉS: EGY CSALÁD, NÉGY GYERMEKKEL SZERETNE EGY ALBÉRLETBE KÖLTÖZNI, DE NINCS SEMMILYEN BÚTORUK. MINDENNEK ÖRÜLNÉNEK!!

Szeretettel mellékelem Ribár János esperes úr gondolatait:

Kedves Mindenki!

Deák Laci barátom és munkatársam ötlete pneumatikus ötlet, azaz a Szentlélektől jött. Tegyük ezt még tágabb környezetben közzé, ez egy szent akció, mert sajnos igaz a megállapítás, hogy egyre többen szorulnak segítségre a szegényég miatt. Reménység szerint pozitív tartalmú kormányváltás lesz, és talán a tolvajok és BKV-ézök után – remélhetőleg – végre egy normális kormány jön, de még akkor is sokáig fog tartani, mire a szegénységet felszámolják, vagy egyáltalán enyhíteni tudják. Mert amit az elmúlt 8 évben országunk, hazánk ellen elkövettek, az felér egy holokauszttal, felér egy rettenetes népirtással, és ennek a keserű következményét nem lehet hetek, vagy hónapok megszüntetni, még sok év kell ahhoz, hogy a magyar élet gazdaságilag és morálisan helyreálljon, abban az esetben, ha tényleg lesz egy olyan kormányunk, amelyik a nemzet újraéledését akarja.

Nagyon támogatom az akciót, sőt egész egyházmegyei szintre kiterjesztem az ötletet. Ez az összefogás emlékeztethet bennünket az ősegyház un. jeruzsálemi akciójára, csak itt most közvetlenül a közelünkben élőkre koncentráljunk. Krisztusi feladat!

Áldás-mondással támogatom és minden módon segítem ezt a szent akciót: Zsolt 140,13 Tudom, hogy az ÚR felkarolja a nyomorultak ügyét, a szegények jogát. – rajtunk keresztül!

Ribár János s/s

1 komment

Különleges programjaink:

Február 7. (vasárnap) 10.00. óra -  Jantos Istvánné igazgatóasszony szolgálatának megköszönése az istentisztelet keretében. AZ ALKALOM A TEMPLOMBAN LESZ!!!

Február 7. (vasárnap) 15.00. óra - Szeretvendégség a Győry Vilmos teremben. Vendégünk Dr. Keszi Krisztina orvos - missziónárius (Az alkalom végén RIT - áhítat.)

Február 20. (szombat) 15.00. óra - Presbiteri és képviselő - testületi ülés a Győry Vilmos teremben

Február 27. (szombat) Szélrózsa előtalálkozó az iskolában

Március 21. (vasárnap) Teológus nap gyülekezetünkben

Egy kép Haitiből. Magáért beszél:

 

 

komment

süti beállítások módosítása