ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

április 2010
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

20.
április

Szavazás

Laci73  |  komment

Kedves Barátaim!

A hétvégén húgom kisfiát fogom keresztelni Budapesten - Cinkotán. Szeretném, ha ti is hozzájárulnátok ehhez a szép alkalomhoz egy kis meglepetéssel.

A kisfiú - GYUSZI - részt vett a Baba Magazin fotózásán és a legutóbbi számban ezek a képek jelentek meg róla.  (Itt az újság címlapja,  - egy másik babával - s utána Gyuszkó fotói!) Ha tetszik nektek, akkor kérem, hogy küldjetek egy szavazatot e - mailban az alábbi címre: babamagazin@anyaklapja.hu

Ezt a nevet küldjétek el: INDRIK GYULA

Köszönöm!

 

komment

 - Április 18 -án nem lesz REMÉNYSÉG ISTENTISZTELET, hanem 18.00. órakor a szentegyházi száz tagú gyermekkórus koncertje lesz a templomunkban. Az énekeseket negyven zenész fogja kísérni.

A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

 - Május 9 -én 10.00. órától a templomunkban lesz Ribárszki Ákos hatodéves teológus - lelkészjelölt vizsgaistentisztelete. Az alkalmon vendégünk lesz Gáncs Péter a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke. Kérem, hogy Ákos iránt a szeretetünket fejezzük ki azzal is, hogy minél többen részt veszünk az istentiszteleten.

 - 2010. május 15 -én Bonyhádon lesz a Déli Evangélikus Egyházkerület Missziói Napja. Erre az alkalomra közös buszt indítunk, aki jönni szeretne kérem jelentkezzen a Lelkészi Hivatalban!!!!

 

Biztos, védett kikötő

 

Bonyhád, 2010. május 15 szombat

Bonyhádi Evangélikus Atlétikai Centrum, Kossuth Lajos u. 4.

 

(A Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium mögött)

 

9:00 Rézfúvós térzene

 

9:00-10:00 Énektanulás, köszöntések

Házigazda köszöntés: Ónodi Szabolcs igazgató, Krahling Dániel lelkész

 

10:00 Nyitó evangelizáció – A vízen járók reménysége... (Zsid 11,1)

Igehirdető: Gáncs Péter püspök

 

10:45 A reménység hálójában – Prof. Dr Csermely Péter hálózatkutatóval, a bölcsek tanácsa tagjával beszélget Lengyel Anna kerületi felügyelő

 

11:45 Kerületi díjak átadása

 

12:15 Ebéd

 

14:00 Alternatív kikötők

Bonyhádi öböl - Eredendő bűn, könnyűzenei oratórium képekkel

Dalok mólója - Völgyessy Szomor Fanni

A reménység színei

Batak evangélikusok - Mangasi Sihombing indonéz nagykövet

Zulu földtől Szárazdig – Orbán Attila lelkész

Ima csónak – bibliakör.

Reménységmorzsák Csermely Péterrel.

Ki a reménység teológusa?

 

Missziói kikötők: a cigánymisszió, az Interserve, a Wycliff Bibliafordítók Egyesülete, az Evangélikus Külmissziói Egyesület és a Missziói Központ standjainál.

 

15:30 Úti áldás felvont horgonnyal - Aradi György kerületi missziói lelkész

 

 

komment

Több mint 1300 fiatal tánccal ünnepelte a feltámadást a Hösők terén:

https://www.youtube.com/hitgyulekezete#p/u/0/eyXVjDyFtAk

komment

1. A mai istentisztelettel véget ért egy kilenc igei alkalomból álló nagyheti sorozat gyülekezetünkben.

Szerdától esténként istentiszteleteken voltunk együtt, így nagycsütörtökön, nagypénteken, feltámadás ünnepén és húsvét másnapjának délelőttjén is voltak istentiszteletek. Ezek mellett pénteken este iskolánk diákjai bemutatták a passió előadásukat, vasárnap reggel 5 órakor pedig hajnali istentiszteletet tartottunk, amelyre 30 korán kelő Testvérünk jött el. A közös együttlét része volt egy húsvéti közös reggeli is. Vasárnap 9.00. órakor Családi istentiszteleten is együtt voltunk, itt két kisgyermek a keresztség szentségében is részesült. Vasárnap este feltámadás ünnepi komolyzenei áhítaton voltunk együtt, Nagy Krisztina, Deák Gabriella, Németh Ibolya és Ribár János szolgálatával. (A vasárnap esti koncert mellett is jellemzőek voltak a zenei szolgálatok, vasárnap délelőtt szintén Nagy Krisztina énekelt, hétfő délelőtt pedig Deák Gabi, Tóth Linda, Trippe Kriszti, Buri Bianka és Szőke Szabolcs szolgáltak két zeneszámmal is az istentiszteleten.) (A vasárnap délelőtti istentiszteletről felvételt készített a városi tv, esperes úr szolgálata látható lesz valamikor az OVTV műsorán!)

2. Megjelent az IMMANUEL ZENEKAR rég várt DVD -je. A szentesti ROCKKARÁCSONY került felvételre és profi vágás és szerkesztés után immár mindenkinek elérhető!  (Az ára: 600 - forint) Átvehető a Lelkészi Hivatalban vagy vasárnap az iratterjesztésnél.

3. Újra jelzem, hogy a szerdai bibliaórák, a szombati ifjúsági órák és a vasárnap esti Reménység istentiszteletek továbbra is 17.00. órakor kezdődnek! (A Reménység istentiszteletek új sorozata a Miatyánk lesz.)

4. Az ÉLÉSKAMRA akció keretében kihelyezett RUHABÖRZÉT rendezünk az iskolánkban. Április 7. -én szerdán 15.00 és 16.30. között valamint április 8 -án csütörtökön 7.15. - 8.00. óra között a kipakolt ruhákból mindeki INGYEN  válogathat magának, családjának, szomszédainak.

 

komment

süti beállítások módosítása