ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

http://multikult.transindex.ro/?cikk=3271

Részlet az írásból:

 "A világ szemében az egyház:

– a testi és lelki csonkabonkák kezelőintézete, elfekvője, ahol nyugton, biztonságban vannak
– koncertszervező intézmény, lévén a templomoknak jó az akusztikája, és itt található orgona
– elavult kőkorszaki szakik erőlködése, hogy konzerválják a konzervet
– nyugdíjasklub
– mindazon „piszkos” munkák (öregotthonok, árvaházak, stb.) elvégzésére szakosodott intézmény, amit az állam kellene elvégezzen, de nincs kedve hozzá, s így kiadja alvállalkozóknak jó pénzért
– fanatikusok gyülekezete, akikkel általában azért nincs baj, mert szelídek
– családi élményeket szolgáltató kft., amely keresztelésekre, esketésekre, temetésekre szakosodott
– lelkiismeret-ébresztő, vagy/és lelkiismeret-megnyugtató vasárnapi program, ami szinte semmibe se kerül, és mindenkinek jólesik
– a magyarság megmaradásának záloga és pecsétje
– közösségi érdekképviselet
– ingatlanok építésére, visszaszerzésére, átépítésére, felújítására specializálódott jogi tanácsadó és kivitelező iroda
– pályázatírásra, néptánc-oktatásra, irodalmi estek szervezésére helyet biztosító közintézmény
– bor, káposzta, eper, alma, szilva, gabona, helyi viszonyoktól függő egyebek termelésére vállalkozó értelmiségi-mezőgazdasági megmozdulás
(A lista tetszés szerint kiegészítendő.)"

SZERINTEM INKÁBB EZ AZ EGYHÁZ - DE ERRŐL BŐVEBBEN HAMAROSAN!


 

komment

Tegnap egy különösen jó hangulatú családi napot tartottunk Nagyszénáson. Reggel egy kicsit ránk ijesztett az időjárás, de végül egész nap csodálatos időnk volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem egy megszokott csendesnap volt a tegnapi, hiszen az ilyen alkalmak általában tematikusak: presbitereknek, diákoknak, kisgyerekeknek, nyugdíjasoknak szólnak külön - külön. 

Nálunk ez mind egyben volt! A 23 résztvevő közül a legfiatalabb 8 éves volt a legidősebb pedig több mint 80 esztendős: apukák, anyukák, tinik a gyülekezet minden korosztályából. (Aminek külön örülök, hogy a jelenlevők nagy része olyan család vagy fiatal volt, akik az elmúlt időszakban csatlakoztak a családi istentisztelethez vagy az ifjúsághoz. Azt viszont sajnálom, hogy a "régi csapatból" alig jött el valaki.)

A nagy korkülönbségek ellenére nagyon jó hangulat volt, s ez két dolognak köszönhető: Isten igéjének és a sportnak. Jókat beszélgettünk, énekeltünk és emellett óriási foci meccseket vívtunk a gyülekezeti házzal szemben levő homokos pályán. (Csernus Laci cselei, Barna mezitlábas kirúgásai, Ákos közdelmei a kapuban és persze az én harcaim a homokon pattogó labdával élményszámba mentek! :-) Ráadásul elfogyasztásra kerül csaknem 100 virsli is! 

Egy ilyen nap nem más, mint hálóépítés. Hálóépítés az egyénnek az Isten felé és hálóépítés egymás felé. Nagyszénáson mind a kettő sikerült! Hála Istennek ezért!

Holnap folytatjuk a sporttáborban ezt a fajta szolgálatot. A jelentkezők száma a hétvégén tovább emelkedett, immár közelítünk a harminchoz. A gyerekek rengeteg különböző helyről érkeznek, sokan nem ismerik egymást, így lehetőségünk lesz egy csapattá formálni őket. (A napot mindig áhítattal kezdjük, arról fogok beszélni, hogy különféle sportok miként vannak jelen a Bibliában. Nem is gondolnátok mennyi sport van a Bibliában!!  Megtalálható a dobás, futás, birkozás, lovaglás, az ókori Forma 1 a kocsihajtás, sziklamászás, barlangászás, úszás, ökölvívás, evezés stb.)

 

komment

04.
augusztus

67390

Laci73  |  komment

EZ MEGLEPETT: A BLOGOM INDULÁSA ÓTA 67390 RÁKATTINTÁS TÖRTÉNT ERRE AZ OLDALRA. KÖSZÖNÖM!

komment

Sziasztok!

1. Szeretettel ajánlom ezt a beszámolót egy különleges táborról. Igehirdetőként én is szolgálhattam, nekem nagy élményt jelentett!

oroscafe.hu/2010/08/03/kozos-asztal-tabor-ciganyoknak-es-magyaroknak/cikk/sgyongyi 

Sőt: ez a zenekar szolgált: Amaro Del (Mi Istenünk) Kárpátaljáról jöttek és nagyon profik. Ami még fontosabb - hiteles, örömmel teli keresztény emberek! (Roma, magyar és ukrán nyelven énekelnek)

Nehéz szavakba foglalni, hogy milyen volt ez az alkalom. Kb. száz roma testvérünk volt a "koncerten" - Békésről, Szarvasról és a megye sok gyülekezetéből.

https://www.youtube.com/watch?v=oR5m-K8xcLw&feature=related

https://www.youtube.com/watch?v=AppTjQ6mpek&feature=related

https://www.youtube.com/watch?v=uO9JU3c6Ajc&feature=related

2. Immár hivatalos a dolog, mert Gáncs Péter püspök úr elküldte a kinevezést: Ribárszki Ákos 2010. augusztus 15 -től beosztott lelkész lesz a gyülekezetünkben valamint iskolalelkészi szolgálatra is megbízást kapott iskolánkban. (nem titok, hogy ezt én is így szerettem volna, hiszen Ákosban egy elkötelezett, igényes fiatalembert ismertem meg, akivel - az eddig sem túlzottan hangsúlyozott - mentor - hatodéves kapcsolatot a lelkésztestvéri kapcsolat váltja fel. :-) 

3. A ránk váró szép alkalmakról nem írok újra, lejjebb elolvasható. (Nagyszénás, sporttábor, lelkészszentelés.) Jelentkezzetek!

komment

süti beállítások módosítása