ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Tegnap egy különösen jó hangulatú családi napot tartottunk Nagyszénáson. Reggel egy kicsit ránk ijesztett az időjárás, de végül egész nap csodálatos időnk volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem egy megszokott csendesnap volt a tegnapi, hiszen az ilyen alkalmak általában tematikusak: presbitereknek, diákoknak, kisgyerekeknek, nyugdíjasoknak szólnak külön - külön. 

Nálunk ez mind egyben volt! A 23 résztvevő közül a legfiatalabb 8 éves volt a legidősebb pedig több mint 80 esztendős: apukák, anyukák, tinik a gyülekezet minden korosztályából. (Aminek külön örülök, hogy a jelenlevők nagy része olyan család vagy fiatal volt, akik az elmúlt időszakban csatlakoztak a családi istentisztelethez vagy az ifjúsághoz. Azt viszont sajnálom, hogy a "régi csapatból" alig jött el valaki.)

A nagy korkülönbségek ellenére nagyon jó hangulat volt, s ez két dolognak köszönhető: Isten igéjének és a sportnak. Jókat beszélgettünk, énekeltünk és emellett óriási foci meccseket vívtunk a gyülekezeti házzal szemben levő homokos pályán. (Csernus Laci cselei, Barna mezitlábas kirúgásai, Ákos közdelmei a kapuban és persze az én harcaim a homokon pattogó labdával élményszámba mentek! :-) Ráadásul elfogyasztásra kerül csaknem 100 virsli is! 

Egy ilyen nap nem más, mint hálóépítés. Hálóépítés az egyénnek az Isten felé és hálóépítés egymás felé. Nagyszénáson mind a kettő sikerült! Hála Istennek ezért!

Holnap folytatjuk a sporttáborban ezt a fajta szolgálatot. A jelentkezők száma a hétvégén tovább emelkedett, immár közelítünk a harminchoz. A gyerekek rengeteg különböző helyről érkeznek, sokan nem ismerik egymást, így lehetőségünk lesz egy csapattá formálni őket. (A napot mindig áhítattal kezdjük, arról fogok beszélni, hogy különféle sportok miként vannak jelen a Bibliában. Nem is gondolnátok mennyi sport van a Bibliában!!  Megtalálható a dobás, futás, birkozás, lovaglás, az ókori Forma 1 a kocsihajtás, sziklamászás, barlangászás, úszás, ökölvívás, evezés stb.)

 

komment

süti beállítások módosítása