ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kedves Barátaim!

A sok - sok adminisztrációs feladat vége felé már szinte biztosnak látszik a következő esemény:

2011. augusztus elsejétől a Pestszentlőrinci Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola ás Gimnázium iskolalelkésze leszek és - amennyire erőm engedi -  Győri Gábor lelkész úr mellett fogok szolgálni a gyülekezetben.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Sztehlo_Gábor

Ezzel kapcsolatban a 2011. május 31. -én 17.00 órakor kezdődő presbiteri ülésen fog elhangozni a pontos tájékoztatás a prebitérium felé, s a Harangszó újság következő számában is meg fog jelenni egy írásom. (Tervbe van véve június elején egy másik tájékoztatás is, de ez a Szerkesztő barátom asztala. :-) 

Néhány fontos dátum ezzel kapcsolatban:

2011. május 31. - a presbitérium tájékoztatása

2011. június 1. - átadom Ribár esperes úrnak az igazgatólelkészséget (éppen lejárt a három éves megbízatásom)

2011. július 3. vasárnap 10.00 óra- búcsúistentisztelet. (Eddig a dátumig minden megy a maga rendjén, végzem a szolgálataimat.)

Egy fontos gondolat: Nem emberek miatt megyek el, hiszen sokan tartóztattak volna. "Különös igaz ez Ribár János esperes úrra, akinek a szeretetét különös is éreztük - remélem ő is a mi részünkről. Rengeteget tanultam tőle, sokat kaptunk emberileg és lelkileg a szolgálataiból és a közös beszélgetésekből. Tudom, hogy mennyire sajnálja a távozásunk, de biztos vagyok benne, hogy a testvéri - "atyai - fiúi" kapcsolat megmarad köztünk."

A távozásnak egészen más oka van: Isten akaratát látom a váltásban. Senki ne keressen más magyarázatot.  A Harangszó számára így fogalmaztam meg az okot: "Nem többre vagy jobbra vágytam, amikor a távozás mellett döntöttem – ilyen soha nem volt bennem, nem vonzottak címek és rangok - hanem másra, olyan területre, amely jobban illik a személyiségemhez, ahol jobban meg tudom valósítani azokat az elképzeléseimet, amit én egy XXI. századi lelkészként helyesnek tartok." 

Egyelőre többet nem írok, mert az a szolgálati út, hogy először a presbitériumot tájékoztassam a kialakult helyzetről. 
 

.....ja, és egy kérés: Szeressétek az utódom, mert őt is Isten küldi közétek! :-)

komment

süti beállítások módosítása