ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

10.
október

Filmajánló

Laci73  |  1 komment

 

Klikk ide - http://www.kma-hu.com/online-tv/filmcsatorna/menekulesapokolbol.html

1 komment

Kedves Barátaim!

1. K.Tóth Laci REMÉNYSÉG ISTENTISZTELETRE  írt dala meghallgatható itt: Honlapunk - alkalmak - aktuális események vagy egyszerűen klikk ide:

http://oroshaza.lutheran.hu/aktualis.html

Ez a dal külön erre az alkalomra készült, szerintem meglehetősen egyedi, hogy egy istentiszteletnek saját "indulója" legyen. Örülök, hogy nekünk van!!! Köszönöm Lacinak!!!

2. Egy nehéz helyzetben levő család számára szeretnék egy használt babakocsit kérni - kicsi baba számára biztonságos kocsi lenne jó!

3. November elején felélesztjük a családos fiatalok találkozóját. (Tavaly az óvodában voltunk, a amíg az egyik csoportszobában a felnőttek beszélgettek addig a másikban a gyerekek játszottak.) Ez az alkalom lehetőség nyújt, hogy megismerjük a babazenére járó anyukák és gyermekek egyre népesebb csapatát! (Adrienn szeretettel vár minden 0 - 3 év közti babát anyukával, apukával keddenként 16.30 -tól az óvodában a BABAZENÉRE.)

4. Eddig is érdemes volt a családi istentiszteletekre járni , de most még érdemesebb, hiszen vasárnaptól újra fognak dénárt kapni a gyerekek, amit december közepén az adventi délutánon le is tudnak majd vásárolni.

1 komment

1. Vasárnap elkezdődtek az esti REMÉNYSÉG ISTENTISZTELETEK! Istennek hála az első alkalmon közel 70 -en voltunk együtt, remélem, hogy a létszám már csak nőni fog a következő időben!! (Annak külön örülök, hogy sok volt az ismeretlen arc!) (Mindenkit várunk 17.00. órától - pontos részletek lejjebb a blogon, korábbi bejegyzésben.)
K.Tóth Laci direkt erre az alkalomra írt dala hamarosan meghallgatható itt és a gyülekezet honlapján!!!!!!

 2. Számomra óriási örömöt jelent az is, hogy a szeptemberi újraindulás óta nagy az érdeklődés a  VASÁRNAP DÉLELŐTTI CSALÁDI ISTENTISZTELETEK iránt. Az elmúlt hónap minden alkalmán 100 körül volt a résztvevő szülők és gyermekek száma, akik a felkészülő Sámuel - csoport tagok segítségével nagyon tartalmas és igényes istentiszteleteken vehetnek részt.

3. Szombaton egy csapattal Budapestre a Deák téri templomba fogunk utazni az Országos Evangelizációra. (Még van néhány hely a buszon!)

4. Tegnap tartottuk a presbiteri és képviselő - testületi bibliaórát. (Továbbra is felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy minden hónap első keddjén találkozunk, amikor is a presbiterek és tisztviselők szerepéről beszélgetünk a Szentírás fényében!!!!) (Lesznek újítások a presbiteri szolgálatban, erről hamarosan részletesen is szólok.)

5. Továbbra is várja a férfiakat a FÉRFIAK SÁTRA BIBLIAÓRA. Az Ószövetség férfialakjain keresztül beszélgetünk a férfi feladatokról minden hónap második csütörtökén. Október 8 -án a téma SÁMSON lesz.

6. Október 31. -én reformáció ünnepén istentiszteletet tartunk templomunkban. Igét hirdet: Gáncs Péter a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke. Az alkalmon fogja iskolánk ünnepélyesen felvenni Székács József püspök úr nevét és egy emléktáblát is le fogunk leplezni - Orosháza Város Képviselő - testületével és tisztviselőivel közösen - a templom falán.

7. Hétvégén meg fog jelenni a Harangszó című gyülekezeti újságunk őszi száma!

8. Az Orosházi Evangélikus Gyülekezetben három fontos esemény is volt az elmúlt hetekben. Egyrészt vendégünk volt Kertész Botond,  - az Evangélikus Országos Levéltár munkatársa - aki a Petőfi Művelődési Központban mutatta be Székács József püspök úr könyv formájában is kiadott visszaemlékezéseit.Másrészt vasárnap Ribár János esperes úr beiktatta hivatalába Deák Gabriellát a gyülekezet új kántorát.Harmadrészt gyülekezetünk idős tagjai Kenderesen jártak a Horthy kastélyban  a Fénysugár Nyugdíjas Egyesület által szervezett kiránduláson. Ezekről az eseményekről a gyülekezet oldalára is felkerültek képes beszámolók - sok - sok fényképpel.

http://oroshaza.lutheran.hu/galeria.html

Egy kis ízelítő:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

komment

süti beállítások módosítása