ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

1. Vasárnap elkezdődtek az esti REMÉNYSÉG ISTENTISZTELETEK! Istennek hála az első alkalmon közel 70 -en voltunk együtt, remélem, hogy a létszám már csak nőni fog a következő időben!! (Annak külön örülök, hogy sok volt az ismeretlen arc!) (Mindenkit várunk 17.00. órától - pontos részletek lejjebb a blogon, korábbi bejegyzésben.)
K.Tóth Laci direkt erre az alkalomra írt dala hamarosan meghallgatható itt és a gyülekezet honlapján!!!!!!

 2. Számomra óriási örömöt jelent az is, hogy a szeptemberi újraindulás óta nagy az érdeklődés a  VASÁRNAP DÉLELŐTTI CSALÁDI ISTENTISZTELETEK iránt. Az elmúlt hónap minden alkalmán 100 körül volt a résztvevő szülők és gyermekek száma, akik a felkészülő Sámuel - csoport tagok segítségével nagyon tartalmas és igényes istentiszteleteken vehetnek részt.

3. Szombaton egy csapattal Budapestre a Deák téri templomba fogunk utazni az Országos Evangelizációra. (Még van néhány hely a buszon!)

4. Tegnap tartottuk a presbiteri és képviselő - testületi bibliaórát. (Továbbra is felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy minden hónap első keddjén találkozunk, amikor is a presbiterek és tisztviselők szerepéről beszélgetünk a Szentírás fényében!!!!) (Lesznek újítások a presbiteri szolgálatban, erről hamarosan részletesen is szólok.)

5. Továbbra is várja a férfiakat a FÉRFIAK SÁTRA BIBLIAÓRA. Az Ószövetség férfialakjain keresztül beszélgetünk a férfi feladatokról minden hónap második csütörtökén. Október 8 -án a téma SÁMSON lesz.

6. Október 31. -én reformáció ünnepén istentiszteletet tartunk templomunkban. Igét hirdet: Gáncs Péter a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke. Az alkalmon fogja iskolánk ünnepélyesen felvenni Székács József püspök úr nevét és egy emléktáblát is le fogunk leplezni - Orosháza Város Képviselő - testületével és tisztviselőivel közösen - a templom falán.

7. Hétvégén meg fog jelenni a Harangszó című gyülekezeti újságunk őszi száma!

8. Az Orosházi Evangélikus Gyülekezetben három fontos esemény is volt az elmúlt hetekben. Egyrészt vendégünk volt Kertész Botond,  - az Evangélikus Országos Levéltár munkatársa - aki a Petőfi Művelődési Központban mutatta be Székács József püspök úr könyv formájában is kiadott visszaemlékezéseit.Másrészt vasárnap Ribár János esperes úr beiktatta hivatalába Deák Gabriellát a gyülekezet új kántorát.Harmadrészt gyülekezetünk idős tagjai Kenderesen jártak a Horthy kastélyban  a Fénysugár Nyugdíjas Egyesület által szervezett kiránduláson. Ezekről az eseményekről a gyülekezet oldalára is felkerültek képes beszámolók - sok - sok fényképpel.

http://oroshaza.lutheran.hu/galeria.html

Egy kis ízelítő:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

komment

süti beállítások módosítása