ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szeretettel mutatom be nektek a február közepén tartandó szeretetvendégségünk előadóját!!!

Dr. Keszi Krisztina
2006 februárjától szolgál Zambiában orvosként Mingwiba, egy klinikán, ahol egyedüli orvos.
A klinika elsősorban a környező falvak járóbetegeit látja el, de van szülészeti, elfekvő és fertőző részlege is. Természetesen a környékbeliek mindenféle betegséggel ezt a klinikát keresik fel.

(A Győry Vilmos teremben fog képes beszámolót tartani a szolgálatáról.)

 

 

Misszió az afrikai Zambiában

A Székesfehérvári Református Gyülekezet képviseletében január 14-én a Miskolc- Tetemvári református templomban jártam, ahol Isten Igéjével és áldásával bocsátottuk ki dr. Keszi Krisztina orvos-misszionáriust külföldi szolgálatára. Tavaly nyáron járt gyülekezetünkben, akkor Útban Afrika felé címmel tartott előadást terveiről.

Deszkatemplomba az ország minden részéről érkeztek testvérek, akiknek szívügye a misszió, és akik jelenlétükkel is erősíteni szerették volna testvérünket. A kiküldő gyülekezet énekkarának szolgálata után Csomós József püspök úr hirdette az Igét, majd a doktornő bizonyságtétele következett. Elmondta: nem ő döntötte el, hogy misszióba megy, hanem Isten, ő pedig megértve Isten akaratát igent mondott a hívásra. A Róm 15,16-21-et: "Hogy legyek Jézus Krisztus szolgája a pogányok között..." olvasva azt értette meg, hogy Isten a misszióba szánja az életét. Ezután a felkészülés ideje következett a számára. Kanadában, Torontóban, ebben a multikulturális városban a többi misszionáriusjelölttel együtt angol nyelvet tanult, amely Zambia hivatalos nyelve, és felkészült az idegen kultúrában való szolgálatra. Tanult arról is, hogyan sajátíthat el egy olyan nyelvet, amelynek nincsen írásbelisége. Elmondta azt is, hogy a személyes felkészítést maga Isten végezte, tanította neki a maga tantárgyait: a tanítványságról és a szeretetről. Ezután még Liverpoolban tanult a trópusi betegségekről. A bizonyságtétel után Zambiáról hallottunk előadást a németországi Liebenzelli Misszió egyik munkatársától. Zambia lakossága kb. 10 millió fő. Az államilag támogatott tanulás ellenére a lakosság 52%-a írástudatlan. Az AIDS-járvány miatt a várható átlagos életkor 35 év. Keszi Krisztina a Mungwi Klinikán szolgálhat, ahol ő lesz az első szakképzett orvos. Mintegy 60 km-es körzet tartozik hozzá, amelyben kb. 20 ezer embert látnak el.

A tájékoztató után az ünnepségen jelenlévő lelkészek, valamint a gyülekezetek képviselői és a misszió iránt elkötelezett testvérek Isten áldásával és jókívánságokkal bocsátották ki Zambiába testvérünket.

A kibocsátó istentisztelet, a bizonyságtétel minden résztvevőre, így rám is nagy hatással volt. Szerény, alázatos, szelíd embernek láttuk testvérünket, akinek hite, odaszánása, Isten iránti bizalma és a misszió iránti elkötelezettsége mindannyiunk számára példa lehet. Nem abban, hogy mi is Afrikába menjünk, hanem abban, hogy elszántan, áldozatokat vállalva, Isten akaratát megértve végezzük mi is a missziót a családunk, ismerőseink, barátaink között, és minden ember felé, akiket Isten elénk hoz. "Hirdesd az igét, állj elő vele, akár alkalmas, akár alkalmatlan az idő, feddj, ints, biztass teljes türelemmel és tanítással!" (2Tim 4,2)

Farkas Balázs

komment

süti beállítások módosítása