ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

1. Szeretettel ajánlom ezt a honlapot: http://www.csipetnyiso.hu/ - klikk ide

---------------------------------------------------------------------------------------

2. Hamarosan 600 - forint adomány fejében átvehető lesz DVD -n az Immanuel zenekar karácsonyi szolgálata.

"Karácsonyi Ballada" címmel volt szenteste éjszakai istentisztelet, amit 3 kamerával, modern eszközökkel rögzítettek és összevágtak. Ez fog megjelenni szép borítóval, igényes formában.

A DVD egy részét a gyülekezet el fogja ajándékozni missziói célzattal, hogy minél többen meg tudják nézni ezt az istentiszteletet valamint meg tudják hallgatni a zenét és az igehirdetést. A maradék példányokat szeretnénk a fent jelzett jelképes adományért elosztani. A bejövő összegből fedezzük az előállítás költségeit, a maradék bevételt pedig jótékony célra fogjuk fordítani.

--------------------------------------------------------------------------------------

3. A templomunkban ritkán járó vagy először belépő testvéreink bekapcsolódását az istentiszteletbe szeretnénk segíteni azzal, hogy a vasárnaponként két testvérünk várja a gyülekezet tagjait a templomkapuban.

Az ő feladatuk a templomba érkezők köszöntése, valamint a gyászoló családoknak és a templomba ritkán járó embereknek  egy - egy papír átnyújtása. Ezen a lapon olyan információk találhatóak, amelyek segítik a liturgia követését és az istentiszteleten való részvételt.

Erre a szolgálatra keresünk jelentkezőket. Várunk mindenkit, aki egy - egy vasárnap szívesen jönne korábban és szívesen köszöntené a templomba érkező gyülekezeti tagjainkat.

(Jelentkezni a Lelkészi Hivatalban lehet!)

----------------------------------------------------------------------------------

4. A következő három vasárnap a GYERMEK - ISTENTISZTELETEKEN a megbeszéltek szerint egy kicsit tovább követjük a karácsonykor megszületett Jézus életét.

Három vasárnap - három téma:

Január 4. - Menekülés Egyiptomba és testi -  lelki növekedés: "A gyermek pedig növekedett és erősödött, megtelt bölcsességgel, és az Isten kegyelme volt rajta."

Január 11. - A 12 éves Jézus Jeruzsálemben

Január 18. - Jézus megkeresztelése

 -----------------------------------------------------------------------------

5. KEDDEN 10.00. ÓRAKOR VIZKERESZT ÜNNEPI ISTENTISZTELET LESZ TEMPLOMUNKBAN.

A vízkereszt, másnéven háromkirályok vagy epifánia keresztény ünnep, amelyet általában január 6 -án ünnepelnek, ám sok helyen a legközelebbi vasárnapra tolják el a liturgikus ünnepet.

Az epifania görög eredetű szó, Ἐπιφάνεια jelentése jelenés (a φάινω „megjelenni, feltűnni” igéből). Ezen a napon a nyugati egyházakban három eseményt ünnepelnek: a napkeleti bölcsek látogatását a gyermek Jézusnál, Jézus gyermekkorát a Jordánban történt megkeresztelkedéséig (innen a "vízkereszt" elnevezés), valamint az általa véghezvitt első csodát a kánai menyegzőn.

(Wikipedia)

-----------------------------------------------------------------------------------

6. Csütörtökön 18.00. órától FÉRFIAK SÁTRA  lesz!
 

komment

süti beállítások módosítása