ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ahogy ígértem, itt részletesebben írok a tervekről - készüljetek, pakoljatok, indulunk!  A bocit is visszük!



Lassan vége a nyárnak és reménység szerint újra összerázódik az ifjúság élete.
Az utóbbi néhány hét egy kicsit rapszódikus volt a táborok és az elutazások miatt. Ez fontos információ a jövőbeni tervek miatt. (Vásárhelyen stabilabb volt a részvétel a nyári alkalmakon, bár ott sok olyan gyerek volt, akik egyáltalán nem tehették meg, hogy elutazzanak, sőt a nyári alkalmak voltak az egyedüli kikapcsolódási lehetőségek számukra. Viszont ott a 90% -os részvétel is kevesebb gyerek jelentett, mint itt a "félház.")

Az időseket inkább a nagy meleg tartotta távol az alkalmaktól, de így rendszeresen 20 és 30 között vagyunk egy nyugdíjas klub bibliaórán.)

Ez az összerázódás különösen is fontos lesz a zenekar életében - (név? ötlet?)  - hiszen nagyon komoly kihívások előtt áll a csapat és az egész ifjúság.
A most vasárnapi szolgálat után az első nagyobb feladat a szeptember 21.- én pénteken megrendezendő DOMB Evangélizáció az óvodában! Itt egy szabadtéri evangélizációt tervezünk zenével, áhítattal és családias hangulattal.

A megígért könnyűzenei ifjúsági istentiszteletek is elindulnak a templomban.
Szeptember 22. -én szombaton 18.00. órakor tartjuk az első ilyen alkalmat. (Itt nagyon fontos lesz a hír továbbadása és eljuttatása minél több egyházhoz nem kötödő vagy más felekezetű fiatalnak.)
Szeretettel várok olyan jelentkezőt, aki szívesen szerkesztene egy plakátot és szórólapot erre az alkalomra!

Október 20. - 23. között Nagyszénáson fogunk táborozni. A programban - a tábortűz, kirándulás, vetélkedő és beszélgetések mellett - szerepelni fog egy evangélizáció is a helyi Művelődési Házban. (Gondoljátok el, egy faluban az '56 -os ünnepi műsor egy keresztény evangélizáció lesz koncerttel. Egy olyan helyen, ahol '56 -ban véresre verték az evangélikus  lelkészt, s aki tette, ma is megtenné... Mi a lelkészről elnevezett Fecske Pál Gyülekezeti Házban leszünk elszállásolva.)
Aki jönni szeretne jegyezze fel, és úgy tervezze a programjait. Hamarosan már jelentkezni is lehet - sőt kell is.

Kezdeményezni fogjuk, hogy a fazekasvarsándi evangélikus gyülekezet ifjúsága a testvérifjúságunk legyen. Ez a település a mai Románia területén fekszik, Arad közelében. Autóval másfél, két óra az út.
(Az orosházi gyülekezetnek sok testvérgyülekezete van, köztük az egyik a fazekasvarsándi gyülekezet. Az évek alatt ez a kapcsolat háttérbe szorult. A gyülekezetünket már nem lehet terhelni ezzel a kapcsolattal is, viszont egy ilyen összetartó ifjúság felvállalhat egy ilyen feladatot. Az anyagi háttér megteremtése pályázatokon keresztül fog történni.)
Reménység szerint a jövő évi nyári ifjúsági táborunk velük lesz közösen egy újonnan épített táborhelyen Fazekasvarsánd közelében.

Október 28. - Toronyévforduló - könnyűzenei koncert a templomban!

A Sámuel - csoport mintájára fel fog állni egy másik csapat is, akik az ifjúság életét fogják szervezni. (megbeszélés augusztus végén.)Ebben olyan fiatalokra számítok, akik nyáron vezetőképzőt végeztek egyházunkban vagy jelenleg teológiára járnak. Számukra is fontos kamatoztatni a tanultakat gyakorlatban is, és ezáltal az ifjúság élete is szervezetebb lesz. Ez magával fogja hozni az ifjúsági alkalmak helyszínének és felépítésének a változását is. Kevésbé lesz "egy személyes show."




1 komment

süti beállítások módosítása