ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
A közepes és a kicsi után megtapasztalom milyen a nagy.

Szolgálatomat Kaposváron kezdtem egy közepes méretű gyülekezetben, ahol a gyülekezet méretéhez megfelelő infrastruktúra és gyülekezeti munkatárs volt.

Hódmezővásárhely egy magyarországi viszonyok között is kis gyülekezet volt. (mára inkább közepes :-) Nagyon sok tapasztalatot szereztem ottani szolgálatom alatt - sőt amióta eljöttem még többet tanulok az ottani szolgálatom élményeiből.

Orosháza a nagy gyülekezet. Nagyon nagy. 5 hét alatt átláttam az egyik végétől a másik végéig, megismertem szinte minden szolgálati ágat a gyerekektől az idősekig minden téren.
Megtapasztaltam, hogy nem csak a gyülekezet nagy, hanem a lehetőségek is. (Megértettem Gáncs püspök úr hasonlatát, amikor  "zászlóshajónak" nevezte a gyülekezetet.)

A már meglevő alkalmak mellett újakat szeretnénk indítani, hogy még inkább meg tudjuk szólítani a városban élő embereket:

 -  Általános iskolás gyerekeknek indítottunk szerdánként bibliakörös alkalmat. ( ez egyenlőre csak nyáron van, de lehet, hogy szeptembertől is fog folytatódni szombatonként.)

 - Szeptembertől indulnak a könnyűzenei istentiszteletek, s reménység szerint addigra össze áll egy állandó zenekar is. (A tagok megvannak, készülnek, de még rápihennek a nagy feladatra.)

 - Már ebben az esztendőben nagyobb hangsúlyt helyezünk a nyugdíjas klub működésére, ami azt jelenti, hogy rendszeresen lesznek igei alkalmak és lelkészi szolgálatok a keddenkénti alkalmakon.

 - Januártól indul egy új szolgálat gyülekezetünkben: Egy olyan komplex szolgálatot szeretnénk nyújtani időseknek, ahol hétfőtől péntekig 8. 00. - 16.00 óra között el lehet jönni a napközi otthonba, itt lehet beszélgetni, énekelni, ebédelni, mosni, fürdeni stb. stb. Emellett két szakember otthonaikban ápolná a betegeket, foglalkoznánk ebédszállítással és tanyagondnoki szolgálattal is. Ezzel a központtal rengeteg idős ember életlehetőségén tudunk majd javítani, ezen keresztül tudjuk hirdetni az evangéliumot és 5 embernek teremtünk munkahelyet.

 - Januártól az átalakított helyiségekben baba - mama klubot, fiatal házasok körét, és fiatal felnőttek bibliaóráját is szeretnénk elindítani.


Folyt. köv..........

komment

süti beállítások módosítása