ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Nézzük mi történt az elmúlt napokban. Látványos dolog kevés volt, de apróbb feladat és eredmény annál inkább:

1. Eltűntek az állványok a Meszes Kis Köz egyik oldaláról - és átkerültek a másikra. Ezzel a felújítás nagyobbik része elkészült, bár még itt is vannak feladatok. Az üzletek nyílászárói még egy réteg festést kapnak és hamarosan felkerülnek az ajtókra és az ablakokra az új spaletták. (Van néhány üres üzlet, ezeket hamarosan meg fogjuk hirdetni. Akit érdekel, érdemes figyelni, hiszen a főtér rekonstrukció után nagyon jó helyen lesznek ezek az üzletek. Erre egyre többen jönnek rá, egyre több az érdeklődő!) Szeptember közepére a teljes épületsor a régi szépségében lesz látható!

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Szombaton megtörtént a templomtakarítás. A gyülekezet méretéhez képest nagyon kevesen jöttek segíteni, ez engem őszintén meglepett... Aki eljött, annak nagyon köszönjük!

3. Ezen kívül számtalan dolog volt még: berendeztük az Amerikából hamarosan iskolánkba érkező lektor lakását, felbútoroztunk egy nehéz helyzetben levő családot, megáldottam egy új otthont és családot Gyopároson, meglátogattam egy nem rég házasodott kedves házaspárt, többen jöttek lelkigondozói beszélgetésre, esperes úrral kidolgoztuk a gyülekezeti munkaprogramot 2010. végéig valamint részt vettem a felújított katolikus templom megáldásán. Ez a hét is tartalmas lesz: Holnap köszöntöm az új óvódásaink szüleit, megbeszélésem lesz az állami iskolákban tanító hitoktatókkal, temetek Tótkomlóson, csütörtökön pedig Telekgerendáson tartok áhítatot mozgássérült fiataloknak. Utána egy presbiteri ülés, majd a Sámuel csoporttal tervezzük meg a következő időszak Családi Istentiszteleteit. (Valahogy így néz ki a többi lelkész naptára is, ebből látszik, hogy van feladat és van ÉLET a gyülekezetünkben.)

4. FONTOS MEGHÍVÓ VASÁRNAPRA!

Isten iránti örömmel és hálával tudatjuk, hogy a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium új épülete elkészült, és felszentelésére 2010. augusztus 29-én de. 10 órai kezdettel az orosházi evangélikus templomban  tartandó tanévnyitó istentisztelet után kerül sor a helyszínen. Az istentisztelet keretében fog igazgatói esküt tenni Fehér Borbála igazgató asszony és áldásban részesül Ribárszki Ákos iskolánk új lelkésze, a gyülekezet beosztott lelkésze.
Igét hirdet, és a felszentelést végzi Gáncs Péter püspök
Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

Nagyon szép lett az új épület, nagyon nagy előrelépést jelent ez a munka iskolánk életében! 

5. Komoly változások lesznek a szombati ifjúsági órákkal kapcsolatban is. Egyenlőre még több terv is van, de hamarosan kialakul a legjobb megoldás. (A jelenlegi rendszer nem megfelelő, az alkalmakat hozzá kell igazítani a valós igényekhez és a résztvevőkhöz.) Nem árt az ifjúsági munkában is új utakon elindulni, különösen akkor, ha ezt már más területeken megtettük!

komment

süti beállítások módosítása