ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hamarosan teljesen elkészül a Meszes Kis Köz felújítása. 

 

Az üzletek eddigi bérlői nagyon pozitívan értékelik a változásokat.

Orosháza életében sajnos nagyon sok régi épület került lebontása, így különösen is fontos a meglevők megóvása. Ennek jeleként az Orosházi Evangélikus Egyházközség - önkormányzati támogatással - lassan teljesen felújítja a Meszes Kis Közként ismert épületegyüttesét. Ez a "bazársor" az egyik utolsó olyan épület, amely az első világháború előtti Orosháza hangulatát idézi. Az egyházközség és a bérlők tapasztalatai alapján elmondható, hogy egyre több orosházi érzi át ennek a munkának a fontosságát, s fejezi ki elismerését.

Az eredeti arculat visszaállítása nem csak a tulajdonos - az orosházi evangélikus gyülekezet - számára volt fontos, hanem a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal számára is. A legapróbb részletekig megkíséreltük rekonstruálni a régi állapotokat. Olykor csak egy - egy ajtón vagy ablakon maradtak meg az eredeti vasalatok, de ezek alapján az összes üzlet régi kinézetét vissza lehetett állítani. (Így kerültek fel ma az új spaletták is.)

 

 

 

 

Még egy festés vár az új zárakra, de már látszik a szépségük.

A képen Jantos István felügyelő és Hegedűs Imre műszaki vezető egyeztet az egyik bérlővel

Az egységes arculat megmaradásának elengedhetetlen feltétel, hogy egyforma cégtáblák legyenek kihelyezve. Ez nem csak lehetősége, hanem kötelessége is a bérlőknek, hiszen szigorú előírásokat léptettünk életbe. (Csak egységes, azonos méretű, formájú és betűtípusú táblák fognak kihelyezésre kerülni.)

A munka a templom felőli oldalon is nagy lendülettel folyik, itt is jelentős lesz a változás. A jelenleg pizzériaként üzemelő üzlet homlokzata teljesen átalakul, az oda később beépített kirakatok és ajtók eltávolításra kerültek, a helyét a régivel megegyező nyílászárók veszik át. 

Az átadás után a következő lépés az értékesítés lesz, több felújított üzlet is van, amelyik bérlőre vár. Van köztük kisebb és nagyobb területű is, sőt a az épület sarkán egy impozáns kinézetű és méretű üzlet kerül kialakításra. A hamarosan elkészülő új városi főtér közelében, ezeknek az üzleteknek a forgalma  - a bérlők reménysége szerint  - nőni fog. 

komment

süti beállítások módosítása