ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Még néhány nap és kezdődnek a REMÉNYSÉG ISTENTISZTELETEK!

Helyszín: Továbbra is a templom emeletén levő Győry Vilmos terem

Két személyes gondolat:

1. Anélkül, hogy bármelyik alkalmat a másik elé helyezném, megjegyzem: a gyülekezet jövője szempontjából a legfontosabb alkalom a Családi Istentisztelet (CSIT) és a Reménység Istentisztelet (RIT). Tudom, hogy sokak számára ez nehezen elfogadható, és a tíz órási istentiszteletet tartják a gyülekezeti élet csúcspontjának, de ha az ember előre tekint, akkor ezen a két istentiszteleten van kitörési lehetőség. Itt van lehetőség arra, hogy a gyülekezet lassan ne elfogyjon, hanem  - talán nagyon is messziről jött - ÚJ TESTVÉREKKEL gazdagodjon.

2. Növekedés akkor lesz az életedben testvérem, ha rájössz, hogy erre az istentiszteletre, NEKED VAN SZÜKSÉGED!  Szép minden erőfeszítés, amit a lelkészek vagy a szolgálók tesznek hétről - hétre, de nem ezért kell eljönni, nem nekik kell kedveskedni, vagy így méltányolni az erőfeszítésüket! Nem ez a fontos, sőt ez egy lényegtelen semmiség ahhoz képest, amit neked adni akar az Isten. Értem, értünk ne gyere, csak magad miatt, sőt amiatt, aki TÉGED VÁR!

Átéltük, megtapasztaltuk, hogy milyen erő van ezekben az istentiszteletekben. Látjuk, hogy mit rontottunk el, vagy mit nem tudtunk úgy végig vinni, ahogy szerettük volna. Ezekből tanultunk és azon leszünk, hogy a szeptembertől még áldottabb körülmények között találkozhass az Élő Istennel. ....ez már egyedül rajtad áll!

Az alkalmak a megszokott rend szerint fognak menni, egyetlen változással: A téma minden alkalommal egy újszövetségi levél lesz. Az alkalom elején mindig lesz egy 8 - 10 perces felvezetés a levélről. (Kortörténet, ki írta, kinek, kiknek, miért, mi volt a háttérben stb. stb.) Utána jön majd egy igehirdetés a levél legfontosabb üzenetéről. (Változást jelent még az is, hogy sokkal több lesz a filmrészlet az istentiszteleteken és egyéb új megoldások is lesznek a liturgiában.) 

Továbbra is minden második vasárnap ÚRVACSORA  és minden harmadik vasárnap AGAPÉ. 

A tervezett program:

Szeptember 5 - A velünk és értünk "levelező" Isten - bevezetés 
Szeptember 12. - Római levél - ÚRVACSORA
 

Szeptember 19. -  I. Korinthus - agapé
Szeptember 26. - II. Korinthus 
Október 3. - Galata 
Október 10. - Efezus - ÚRVACSORA
Október 17. - Filippi - agapé
Október 24. - Kolosse 
Október 31. - reformáció ünnepe együtt a reformátusokkal.
November 7. - A Nagy Októberi.....I. Thesszalonika
November 14. - II. Thesszalonika - ÚRVACSORA
November 21. - I. Timótheus - agapé
November 28. - II. Timótheus 
December 5. - Títusz
December 12. - Filemon - ÚRVACSORA
December 19. - Zsidókhoz írt levél - agapé

komment

süti beállítások módosítása