ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Néhány szóban szeretnék beszámolni a következő hónapok terveiről.

Februártól az ifjúsági élet szervezését és erősítését tartom a legfontosabb feladatomnak. Röviden az elmúlt időszak tapasztalatairól:

0. - 3. éves kor között: Ezt a korosztályt a babazene fogja össze keddenként az óvodában. Hála Istennek nagyon komoly az érdeklődést, sok anyuka jár gyermekeivel ezekre az alkalmakra. (A jövő héttől nagyobb terembe lesz, így még többen el fognak férni. Adrienn és Gabi várja az új jelentkezőket is!)

Részletesebben az óvoda megújult honlapján: http://evoh.lutheran.hu/ovoda/

Óvodások és kisiskolások: Őket a vasárnap reggeli gyermek - istentiszteletekre hívjuk. Általában 60 - 90 között van a létszám. A Sámuel - csoport szervezésében modern, a gyermekeket megszólító alkalmakat szoktunk tartani. (A következő megbeszélésünkön át fogjuk gondolni, miként lehetne jobban bevonni a gyerekeket az istentisztelet menetébe. Talán egy picit túl sokat ülnek.. :-).. legutóbb több volt a mozgás és nagyon kedvezőek voltak a tapasztalatok.

Általános iskola felsősök: Számukra tavaly októberben indult a Mustármag ifjúság. Péntekenként szoktunk összejönni, folyik a csapatépítés! Ehhez kapcsolódik a konfirmációi oktatás, amely ettől az esztendődtől átalakult. Az órákon, a témák megbeszélésénél, a jól ismert konfirmáció káté a háttérbe szorult,  a kérdez – felelek feldolgozás helyett sokkal több a beszélgetés, nagyobb a hangsúly az illusztrációk, hang és kép anyagok felhasználásán. (Természetesen ezeket a dolgokat eddig is alkalmaztuk, de most még koncentráltabban jelen vannak a felkészítésben.) A hangsúly nem csak egyházi tanításaink megismerésén van, hanem az Istennel való találkozás megélésén és új impulzusok elindításán a fiatalokban.
 

Gimnazisták: Ez a terület egy kicsit visszaesett az utóbbi időben.  Két nagyobb csapat elballagott az elmúlt években,  sokan más városban folytatják a tanulmányaikat. Közülük egyre kevesebben járogatnak vissza szombat esténként. (Ezért is fontos a Mustármag megerősödése, hiszen néhány év múlva ők  lesznek a szombati ifi magja.)

Mindezek mellett a felsősöktől kezdve mindenkit várunk az ifjúsági istentiszteletekre, ahol ezek a korosztályok együtt hallgathatják Isten igéjét. Március közepétől át fognak alakulni a vasárnap esti istentiszteletek is, a fiatalokat jobban megszólító alkalmakat tervezünk. Azt szeretnénk ha az iskolások "kötelező istentiszteletei" az ifjúsági istentiszteletekre és a vasárnap estékre kerülnének, ahol ugyan úgy szól Isten igéje csak mások az énekek és más lesz a liturgia.

Ebben az évben több ifjúsági csendesnapot és tábort is tervezek. (Ami már biztos: Május  - egész nap -  Nagyszénás és május 8. - 10. konfirmandus tábor - Szeged)

Egyre nagyobb hangsúlyt igyekszem helyezni  - az alkalmak színvonala mellett, - a helységek hangulatos kialakítására. Jelenleg folyik a Győry Vilmos terem családiasabbá tétele, - az új díszítés az oltár mögött már elkészült, bár még jön rá két Luther - rózsa - , áthelyeztünk bútorokat és március végéig fel fognak kerülni az új a karnisok, függönyök és sötétítő függönyök is. (A sötétítés segítségével több vizuális technikát tudunk alkalmazni a gyerek - istentiszteleteken is.) Tavasszal elkezdjük az ifi lakás modernizációját, hogy minél kellemesebb környezet várja a fiatalokat az alkalmakra.

Mindenkit várunk az alkalmakra, remélem érezhető lesz a pezsdülés!

Néhány programra hívom fel a figyelmetek:

Március 3. kedd 17.00. - Presbiteri és képviselő - testületi bibliaóra

Március 6. péntek 17.00. - BIBLIAISKOLA - Az Újszövetség levelei (Deák László)

Március 12. csütörtök 17.00. Férfiak Sátra

Március 26. csütörtök este - ProChrist próbavetítés a Győry Vilmos teremben

Március 30. - április 6. ProChrist műholdas evangelizáció - erről hamarosan részletesen fogok írni. (Élő sugárzás Chemniztből)

 

 

 

 

 

 

 

Honlapjuk: http://www.prochrist.hu/

komment

süti beállítások módosítása