ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

05.
június

Hírek

Laci73  |  1 komment

Néhány hír:

1. Aláírtam az Önkormányzattal az a támogatási szerződést, amelynek keretében megkezdődhet a Meszes Kis Köz  teljes külső felújítása. (Azzal, hogy egy közlekedési lámpát is felszereltek erre a szakaszra, még inkább központi fekvésűek lettek ezek az épületek, s így még fontosabb a rendezett környezet.)

2. Bár még mindig érkeznek borítékok az áldozati vasárnapra, de már most elmondható, hogy nagyon sokan és nagyon komoly összeggel fejezték ki a gyülekezet iránti szeretetüket. Az idei összeg jelentősen meghaladja az elmúlt évi - szintén jelentős - adományt. (Ebből a pénzből nyáron teljesen meg fog újulni a templom kerítése és a templom környezete.)

3. Mára biztossá vált, hogy lesz hatodéves teológus a gyülekezetünkben Ribárszki Ákos személyében.  Szeretettel várjuk!

4. Köszönöm mindazon idősek és fiatalok támogatását, akik rendszeresen biztosítanak szeretetükről! Jó érzés egy egységes közösséget vezetni az Istentől kapott felelősséggel! Apropó vezetés - most olvastam: " Ha nem gondoskodunk formális vezetésről, kialakul informális... gyülekezeteinket gyakorta olyan erők és személyiségek kormányozzák amelyek és akik senkitől sem kaptak erre felhatalmazást - és akiket éppen ezért nem is válthat le senki....Azokban a gyülekezetekben, amelyekben nincs hivatalos vezetés, gyakorlatilag az erősebb joga érvényesül....A gyülekezeten belüli demokrácia nem a vezetést hiányát, hanem a felelősségteljes vezetést jelenti."  (Klaus Douglass)  Azt látom, hogy a magyarországi evangélikus lelkészek félnek ezt kimondani vagy éppen szemérmességből nem vállalják fel.......A mi gyülekezetünkben nem látok ilyen problémát, s nem is szeretném ha lenne. Köszönhető ez annak, hogy esperes úrral és felügyelő úrral egy őszinte légkört sikerült kialakítanunk, ahol nem a félelem az úr, hanem egymás megbecsülése. (Ez volt a jellemző a keddi presbiteri bibliaórára is, ahol a legőszintébben tudtunk beszélgetni ezekről a kérdésekről, s ezáltal egy sokakat gazdagító alkalmon lehetünk együtt.)

Programok:

Június 7. vasárnap 9.00.  - családi istentisztelet - hat kisgyermek keresztelője

Június 7. vasárnap 18.00.   - Ifjúsági istentisztelet pécsi vendégekkel

Június 8. hétfő 18.00.  - Presbiteri ülés - igazgatólelkészi beszámoló a mögöttünk lévő hónapokról.

Június 11. csütörtök 18.00.  - Esti istentisztelet az alvégi temetőben Mokry Sámuel sírjánál

Június 12. péntek 13.00. Mokry emlékfa ültetése valamint emlékkő elhelyezése a templom melletti területen.

Június 21. vasárnap 10.00 - Tanévzáró istentisztelet

Az utolsó családi istentisztelet június 14 -én lesz. Utána nyáron havonként lesz egy nagyobb alkalom: Június 27 -én szombaton a szegedi vadasparkba visszük kirándulni az istentiszteleteket rendszeresen látogató gyerekeket. (a jelentkezések megkezdődtek.)

Lassan lehet jelentkezni a gitártáborra is. Két kikötés: minimum 12 éves kor és minimum 10 jelentkező. (A sporttábornál az alsó korhatár alacsonyabban lesz egy kicsit.) Részvételi díj: Gitár tábor: 2.500 - forint, sporttábor: 1.500 - forint

 

1 komment

süti beállítások módosítása