ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Két műholdas istentisztelet közvetítése történt eddig a Győry Vilmos teremben.

A tapasztalatok röviden:

 

 - A technika eddig tökéletes, minden rendben, csak néha akadt meg egy pillanatra a sugárzás.

 - Mind a két alkalommal 75 - 80 volt a résztvevők száma. (Nagyrészt evangélikusok, de más felekezetből is jöttek számunkra új testvérek.) Alkalmaként 6 - 8 testvér megy előre a kereszthez és mondja közösen az imádságot a lelkésszel.

- Az istentiszteletek nagyon áldottak, megszólítják azokat, akik eljöttek!!! (Kérem, akinek kedve van röviden írja meg a saját tapasztalatait - ugyanis ehhez a bloghoz hozzá lehet szólni!)

Este  - az adást nézve - egy új kezdeményezést helyezett a szívemre az Úristen: ma volt offertórium, nehéz helyzetben levő román, szlovák, ukrán és német gyerekek számára. Nekik küldjük el ezt az egyszeri adományt. (máskor tudatosan nincs offertórium, a költségeket az evangélikus gyülekezet állja.)

Nehéz helyzetben levő emberek Magyarországon, sőt Orosházán is vannak!! Számukra kezdünk gyűjtést a hátralevő 6 istentisztelet alatt! Ami fontos: NEM PÉNZT GYŰJTÜNK, HANEM BIBLIÁT ÉS KERESZTÉNY IRODALMAT! (Aki szívesen ajándékozna ilyen könyvet - Bibliát, Újszövetséget, Gyermek Bibliát, keresztény gyermek és felnőtt könyveket - kérem hozza el az evangélizációra és tegye az oltára! Lehet használt könyveket is hozni, de szép ajándék lesz egy - direkt erre az alkalomra vásárolt - könyv is. :-) (A könyveket elsősorban nehéz helyzetben levő gyerekeknek és felnőtteknek fogjuk adományozni. Pl. a Családok Átmeneti Otthonának vagy a hajléktalanszálló könyvtárába.)

A mai igehirdetésben arról volt szó, hogy "Isten postásai" vagyunk. Adjuk tovább az evangéliumot! Segíts te is benne bátran!!

1 komment

süti beállítások módosítása