ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kedves Barátaim!

Október 4 -én vasárnap egy teljesen új istentisztelet indul esténként. (Addig nem lesz vasárnap esti istentisztelet, ezt tartsátok észbe!)
A szervezés már hosszabb ideje tart, - egy 6 fős csapat szervezi.  (Ez a mag nem fog bővülni, viszont minden felajánlott szolgálatot, segítséget örömmel veszünk!)
Nagyon fontosnak tartom, hogy valóban igényes, fiatalos és új legyen ez az istentisztelet vasárnaponként!!!!! (Kezdeti próbálkozásnak jók voltak az eddigi ifjúsági istentiszteletek. Mégis azt kell mondanom, hogy mind a felkészülés, szervezés, tervezés mélységében, mind a megvalósítás színvonalában sokkal jobbat szeretnénk a gyülekezetnek nyújtani!! Valami egészen újat, amely reménység szerint valóban a "kereső emberek istentisztelete" lesz. Olyan alkalom, ahol otthon érzi magát minden mai XXI. századi Istent kereső fiatal és ahol mindenki megtalálja a helyes utat - ami ma nem könnyű dolog, ahogy a lenti képen is látható.)

Mit kell tudni erről az istentiszteletről?


Nem titok, hogy a Prochrist sorozat alapján tervezem, ez a missziói forma lesz a meghatározó - természetesen orosházi viszonyok között.(A "orosházi viszonyok" nem feltétlenül negatív megjegyzés, inkább azt jelenti, hogy meghittebb és személyesebb lesz mint egy 6.000 férőhelyes csarnokban.)
 - A helyszín a Győry Vilmos terem lesz.
 - Az időpont: MINDEN (!)  vasárnap 18.00. óra
 - Reménység szerint saját "indulója" / dala lesz az alkalomnak.
 - Készülni fog egy igényes szórólap. (Három részre összehajtogatott A4 -es lapot képzelek el, feltűnő, fiatalos címlappal - lehetőleg egy montázs fiatalokról, minden fontos információt tartalmazó utolsó oldallal és a lényeget bemutató 4 oldallal.)
 - Minden alkalommal élő keresztény zene lesz, alkalmanként különféle stílusokkal - dicsőítés, taize, áthangszerelt énekeskönyvi vagy éppen soha nem énekelt Új Ének dalokkal.
 - Minden alkalom énektanulással fog kezdődni - biztatás és tanítás a bátrabb éneklésre!
 - Minden ének ki lesz vetítve projektorral
 - Sok kisfilmet és diaporámát fogunk megnézni.
 - Van két frappáns "jelszó" is,  ami összefoglalja az istentisztelet lényegét, még gondolkozunk, hogy melyik legyen a végleges.
 - Az istentiszteleten körbe fogunk ülni, s a lelkészek által tartott áhítatokat olykor meg is fogjuk beszélni.
 - Minden alkalom végén lesz egy kis teázás, beszélgetés.

 

Remélem ott leszel! Remélem már te is várod! Mi már nagyon!

Találkozzunk október 4 -én!  Adj egy esély magadnak és az Istennek, lépj ki a megszokásból, és indulj el bátran új utakon! Szeretettel várunk!

https://m.blog.hu/le/lenyeg/image/keresztezodes/01_l_a_spaghetti_junction(1).jpg

komment

süti beállítások módosítása