ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

 

1. Programok:Március 20. most péntek 17.00. BIBLIAISKOLA!!!!

Március 21.  szombat 14.00. - Húsvétváró délután - családi istentisztelet az iskolában!!

Március 21. szombat 18.00. Ifjúsági órára várok mindenkit!

Március 22.  vasárnap (!) 18.00. Ifjúsági istentisztelet az Immanuel zenekar szolgálatával. (17.00. órás esti istentisztelet elmarad!)

Március 24. 16.30. "ProChrist Impulse" istentisztelet -az iskola disztermébe.

Március 26. csütörtök 17.00. Esti istentisztelet - "ProChrist Impulse" istentisztelet - Győry Vilmos terem. (itt lehet megnézni, hogy milyen lesz a nyolc estén át tartó evangelizáció)

Március 28. - 29. Székács József emléknapok (Vendég Zászkaliczky Péter nyugdíjas lelkész - Deák tér)

Március 30. - április 6. 18.00. Pro Christ evangélizáció

2. Egy régi célomat fogom megvalósítani: Kéthetenként kedd délelőttönként feleségemmel gitáros beszélgetést fogunk tartani a Családok Átmeneti Otthonában élő szülők számára. (A jelszó továbbra is: Lényeg, hogy a lényeg maradjon - és semmi lényegtelen ne vigye el az erőmet, attól, amit igazi feladatomul kaptam: Az evangélium hirdetését. Ez az alkalom valóban ezt fogja szolgálni.)

3. Végleges táboridőpontok:Május 3. (vasárnap) Ifjúsági csendesnap - Nagyszénás

Május 8. - 10. Konfirmandus tábor - Szeged (Hajdu Attila tanár úrral szervezzük.)

Július 13. - 17. Gitártábor - Orosháza (Feleségem szervezi a zenei részt, én pedig a lelkit. ... és persze a tavalyi összeszokott csapat :-) - Bianka, Zoli, Szabi, Józsi és többiek.)

Augusztus 10. - 12. Sporttábor - Orosháza (Két segítőm már van: Körmöczi Zoli és Bánki Horváth Gyuri.)

4. Nagyon szép plakátok készültek a ProChrist evangelizációra!!! Kérem, hogy aki ki tudja tenni olyan helyen, ahol sokan látják - akár a saját szobaablakotokba egy forgalmas helyen  vagy a szomszéd boltban, rendelőben stb. stb.- jöjjön be a hivatalba érte!!!

5. Ami volt:

Erről keveset írok, egyszerűen nincs időm beszámolni. Néhány rövid mondatban megpróbálom:

 - A vasárnapi istentiszteletre zsúfolásik megtelt a Győry Vilmos terem, plusz székeket kellett felvinni, hogy elférjünk. (eredetileg 170 szék van bent.)

 - Koszorús Oszkár nagyon jó beszédet tartott a város március 15 -i ünnepségén!!

 - A családi istentiszteletek létszáma stabil, 60 - 70 szülő és gyermek jön el vasárnapról - vasárnapra. A vasárnap reggeli családi istentisztelet egy elemmel bővült: A gyerekek az aznap elhangzott téma alapján írnak egy rövid imádságot, ami a következő vasárnap a záró imádság az istentiszteleten.  (Legutóbb  5 kisgyerek írt imát, és fel is olvasták. Hétvégére  már hárman jelentkeztek.)

- Nagyon tartalmas szeretetvendégséget tartottunk vasárnap, Ribár esperes úr izraeli úti beszámolója volt a középpontban, valamit négy nagyon szép énekkel szolgált a Credo zenekar.

 - Deák Gabi vezetésével hétről - hétre 20 - 25 idős énekel a Halleluja énekkörben, s immár második alkalommal szolgáltak az istentiszteleten is.

 - Tegnap Koszorús Oszkár képviseltük a gyülekezetet a "Szabad sajtó napja" alkalmából szervezett ünnepségen.

 - Szabi és Csehi Józsi vezetésével egy kis csapat készíti elő a ProChrist evangelizáció technikai hátterét. (A templomtoronyba szerelt parabola antenna fogja venni a jelet egy távoli műholdról.)

 - Jantos István vezetésével idén is komoly és látványos felújításokat tervezünk a temetőben és a gyülekezeti helységeben. (Ma megújult a gyülekezeti terem falán levő hatalmas tábla. A régiről peregtek le a betűk, most egy hatalmas Luther rózsa díszíti az egész utcát.)

 - Ezt nem mi szerveztük, de örömmel írom: Két fantasztikus hittanverseny volt az iskolában, mind az alsósoknál, mind a felsősöknél rekord számú csapat jelentkezett.

 - Érdekes dolgokat ír egy barátunk a kommentek közé (FkmIstván) Más is válaszolhat neki, biztos nem haragszik meg!

 ... und so weiter.. ..and so forth....et cetera.... és így tovább, - majd ha újra lesz időm....

Még valami: 36.....s közben  tegnap csendben elmúltam 36 éves. (Általában a felének se érzem magam, néha - néha, nagyon ritkán (!) meg a duplájának. :-) Nem kérek mást az Istentől a következő évekre, csak erőt és hitet elvégezni mindazt, amit rám bízott itt Orosházán. Hiszem, hogy az Ő munkájának semmi nem állhat ellen, s hiszem, hogy rengeteg áldott alkalmat fogok még közösen megélni VELETEK!  (Még a rosszat is jóra fordítja...:-) Mostanában éppen valami rosszból tanultam és emiatt alakítottam át az életem. Megtudtam, megértettem, elgondolkoztam és aszerint változtam. Köszönet ezért is!)

Mi lelkészek megtesszük, ami rajtunk áll, gyertek ezekre az alkalmakra, hívjatok másokat is, építsük együtt Krisztus egyházát!
(Köszönöm a gyülekezet szeretetét és támogatását! Naponta érzem.)

Egy IV. századi kódexből ránk marad áldással kérem Isten gazdag áldását minden olvasóm életére:

 

Úti áldás

 

Az Úr legyen előtted,

hogy a jó utat mutassa neked.

Az Úr legyen melletted,

hogy téged karjába zárjon,

és megvédjen a veszedelmektől.

Az Úr legyen mögötted,

hogy megvédjen a Gonosz cselvetésétől.

Az Úr legyen alattad,

hogy felfogjon, ha leesel.

Az Úr legyen tebenned,

hogy megvigasztaljon, ha szomorú vagy.

Az Úr legyen körülötted,

hogy megvédjen, ha mások rád rontanak.

Az Úr legyen fölötted,

hogy megáldjon téged!

Így áldjon meg téged a jóságos Isten,

ma, holnap és minden időben!

 

komment

süti beállítások módosítása