ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Az elmúlt napokban több alkalom is volt közösségünk életében. Kedden a Jánosok (Ribár és Laczki)   igényes szolgálatával megtartottuk a presbiteri és képviselőtestületi bibliaóránkat.
Csütörtökön feleségemmel az Ezüst Fenyő Idősotthonban jártunk, ahol áhítattal és zenével szolgáltunk, ma pedig részt vehettem az evangélikus óvodánk farsangi ünnepségén. (Képek lejjebb!) (A gyülekezet lelkészei három idősotthonban szolgálnak rendszeresen: Orosházán a Teréz utcai otthonban, az Ezüst Fenyő otthonban valamint a Pusztaszőlősön az Idősotthonban. A három helyszínen alkalmanként 20 és 25 között van azon testvérek száma, akik rendszeresen hallgatják az Isten igéjét. Ebben a szolgálatban a gyülekezet kántora, feleségem és az ifjúság is segíteni szokott Csehi Józsi vezetésével.)

A Győry Vilmos Evangélikus Szeretetszolgálatnak is volt egy programja tegnap: Lázár Péter citeramuzsikáját és énekét hallgathatták a résztvevők, aki elsősorban zsoltárokat szólaltatott meg. (Holnap a szeretetszolgálat szervezésében 7 testvérünk megy Szegedre színházba, ahol egy zenés vígjátékot fognak megnézni.)

Különleges megtiszteltetés ért azzal, hogy a hitem számára legfontosabb ünnepen - Nagypénteken - nagyobb gyülekezet előtt hirdethetem Isten igéjét, hiszen a Kossuth rádió templomunkból fogja élőben sugározni az istentiszteletet. (Március 21. 10.00. óra)

Figyelmetekbe ajánlom a hír6 portált, ahol  - reménység szerint  - szombaton egy hosszabb interjú lesz olvasható a tervezett házasság hetével kapcsolatban. (A Békés Megyei Hírlap tudósító hölgye is megkeresett, köszönjük az érdeklődést!)... utólag vettem észre, hogy az Orosházi Élet a szalagavatóról és a házasság hetéről is tudósít. Tényleg köszönjük az érdeklődést mindenkinek, hiszen mindannyiunk számára fontos, hogy Orosházán minél több boldog család legyen!

Előzetesként:

 - Szombaton  18.00. órakor ifjúsági istentisztelet - szolgál az Immanuel zenekar. (Öltözzetek fel, mert a templomban lesz az istentisztelet a zenekar nagy mérete és profi felszerelése miatt. :-)

 - Vasárnap három alkalom az istentiszteleten való részvételre: 9.00., 10.00. és 17.00. óra

 - Hétfőn 17.00. óra - felnőtt konfirmáció

 - Kedden 17.30. - FIFEB

 - Csütörtök 16.00. Házaspárok délutánja az óvodában

 - Csütörtök 17.00. esti istentisztelet

 - Péntek 10.00. A Szeretetszolgálat szervezésében böjti közös éneklés időseknek - Deák Gabi gitározik, énekel és éneket tanít.

 - Február 23. 15.00. presbiteri és képviselőtestületi ülés

 - Február 28. - március 2. Böjti sorozat négy vendégigehirdetővel.

Emellett minden kedden és csütörtökön Fénysugár Nyugdíjas Egyesületi találkozó, minden kedden és csütörtökön délutáni és esti bibliaóra, minden kedden és pénteken reggeli áhítat.
....s amit még kifelejtettem a felsorolásból, de most nincs időm előkeresni a fejemből, mert mindjárt kezdődik a gyerek konfirmáció. Ja, az is van minden pénteken! :-)

Az utolsó képen láthatjátok, hogy elkaptak a nők! :-)

komment

süti beállítások módosítása