ISTEN VÁR RÁD!!!

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

14.
január

Sok hír!

Laci73  |  3 komment
1.Szeretettel adok közre három képet a Győry Vilmos Evangélikus Szeretetszolgálat megáldásról:








2.Szeretettel emlékeztetek mindenkit, hogy hétvégi programotok tervezésénél vegyétek figyelembe a 2008. év első ifjúsági istentiszteletét.
Az alkalmat január 19. -én szombaton 18.00. órakor tartjuk a Győry teremben.

Szerertném, ha  minél színesebbek lennének ezek az alkalmak, ezért a következő hónapokban vendég igehirdetők és vendég zenekarok is szolgálni fognak. (Februárban mind a kettő. :-)

3. A szombatonkénti ifjúsági alkalmaknál is az az elsődleges cél, hogy - a jó hangulat mellett - egyre jobban elérjük a fiatalok lelkét és szívét. Ennek első része volt a 2008. évi tervekről folytatott beszélgetésünk, és csendes közös imádságunk egymásért. A múlt héten folytatódott a sor, hiszen vak emberek bizonyságtételéről tartott feleségem és Hack János - aki sajnos maga is érintett - megrendítő előadás és beszélgetés. A most szombati ifjúsági istentisztelet után a következő alkalommal pedig Viktor fog előadást tartani a mai fiatalok énképéről egy újságcikk és saját élményei alapján.

4. Nagyon szeretnénk, ha a mostani ifjúság mellett beindulna egy kisebb ifjúsági csoport is. (A régi TEVE mintájára) A jelenlegi 23 konfirmandus nagyon jó csapatot alkot, őket szeretnénk a májusi konfirmáció után is összefogni. (Én nagyon szeretném, ha Csehi Józsi vállalná hivatalosan ennek a közösségnek a vezetését, egy általa kiválasztott fiatallal vagy kisebb csoporttal együtt.)

5. Az általános iskolások tervezett   és a középiskolások  - már meglevő - ifjúsági alkalmai mellett beindult a fiatal felnőttek bibliaórája is. (minden második kedd 17.30.) Ezeken az alkalmakon is a személyes hitélet kérdései kerülnek előtérbe.

6. Január 20. - 28. között lesz az ökumenikus imahét. 8 napon át, különböző felekezetek templomaiban fogunk találkozni. Szeretettel várunk mindenkit! (Hamarosan felteszem majd ide a pontos programot és a helyszíneket.)

7. A szeretetszolgálatunk egyre több idős embert ér el, a házi gondozást végző szakember munkanapja már telített s egyre többen veszik igénybe az étkeztetésünket is. 
A klub új programokat is szervez, ennek keretében január 18. -án (pénteken) 10.30. -kor Dr. Szemenyei Gabriella fog projektoros előadást tartani a időskori magasvérnyomása veszélyeiről. (Szeretettel várjuk az időseket, szóljatok nekik és küldjétek őket bátran.)
Ezenkívül februárban, a szeretetszolgálat szervezésében,  Varga Béla szobrászmester kiállítása is látható lesz, valamint ortopéd orvos és más szakemberek is várni fogják az érdeklődöket.)

8. Feltétlenül hallgassátok meg!

Kedvenc zeném, hitvallásom és megvalósításra váró feladatom:

https://youtube.com/watch?v=v-fozo2vGGM

Szeretném, ha orosházi templomba élőben is felcsendülne ez a dal. :-)


 

3 komment

süti beállítások módosítása